O υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, παρευρέθηκε και μίλησε στην εκδήλωση «17 Στόχοι ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη» που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης, καθώς συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία προώθησής τους.
Το «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ» (ΠΑΔΟΠ) ανήκει στην οικογένεια των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ). Έχει την νομική υπόσταση επιστημονικού σωματείου. Τα μέλη του προέρχονται, κατά κύριο λόγο, από το χώρο των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, όμως συμμετέχουν σ' αυτό άνθρωποι απ' όλο το επιστημονικό φάσμα και τα κινήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειρήνης, ισότητας των φύλων, καταπολέμησης της φτώχειας, προστασίας του περιβάλλοντος κ.λπ. Το ΠΑΔΟΠ ιδρύθηκε το 2000, διακηρύσσοντας ως στόχους του:
- Την παρακολούθηση και τη μελέτη των διεθνών εξελίξεων, ιδιαίτερα αυτών που καταγράφονται μέσα από τη λειτουργία και τη δράση παγκόσμιων και περιφερειακών οργανισμών και θεσμών, αλλά και διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων και κοινωνικών κινημάτων.
- Την συμμετοχή σε διεθνείς πρωτοβουλίες και εκστρατείες που αποβλέπουν στον εκδημοκρατισμό και εξανθρωπισμό των διεθνών σχέσεων, στη διασφάλιση και οικοδόμηση της ειρήνης, στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και των κάθε μορφής διακρίσεων, στην προώθηση της ισότιμης διεθνούς συνεργασίας και της πολυδιάστατης ασφάλειας, στην επικράτηση της οικολογικά βιώσιμης ανάπτυξης στη διεθνή ζωή.
- Την επεξεργασία ιδεών και την παρουσίαση προτάσεων προς την Ελληνική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας σε σχέση με τα παραπάνω θέματα.
Στην ομιλία του, ο κ. Αμανατίδης, μεταξύ των άλλων είπε:
«Στον πυρήνα της κυβερνητικής προσπάθειας έχει τεθεί η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, ως μοχλός ανάταξης όλων των δυνάμεων της χώρας, οι οποίες επλήγησαν βαθιά από την παρατεταμένη ύφεση και την επιβολή σκληρών μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας στη χώρας» τόνισε ο κ. Αμανατίδης, προσθέτοντας ότι «πέρα από τη συμμετοχή μας στην παγκόσμια προσπάθεια για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, για την Ελλάδα η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη έχει τεθεί ως προτεραιότητα εδώ και αρκετό καιρό από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα».
Ο κ. Αμανατίδης αποκάλεσε οικουμενικούς τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) - για την φτώχεια, την ισότητα των φύλων, την υγεία, την εκπαίδευση, την χρηστή διακυβέρνηση, την μετανάστευση, την κλιματική αλλαγή, την προστασία του περιβάλλοντος κτλ και υπογράμμισε, όπως χαρακτηριστικά λέει και η Ατζέντα 2030, την ανάγκη συνεργασίας και συμμετοχής και συντονισμού πολλών διαφορετικών φορέων και τομέων της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και άλλων φορέων, όπως: η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο ιδιωτικός τομέας και η κοινωνία των πολιτών.
Είπε επίσης «αντιλαμβανόμενοι ότι η απόσταση που μας χωρίζει από κάθε έναν από τους 17 ΣΒΑ καθορίζει στην πραγματικότητα και την απόσταση που μας χωρίζει από την διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους πολίτες μας, με πρωτοβουλία του Γραφείου Συντονισμού, Θεσμικών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο η εναρκτήρια συνάντηση του διυπουργικού συντονιστικού δικτύου για τους ΣΒΑ, με τη συμμετοχή 50 στελεχών της δημόσιας διοίκησης».
«Μέσα από την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» κατέληξε ο υφυπουργός Εξωτερικών «αντιμετωπίζουμε δυναμικά την παγκόσμια ανάγκη, αλλά και την εθνική μας πρόκληση: να βάλουμε τέλος στην ύφεση, επιστρέφοντας στην ανάπτυξη για όλους και όχι για τους λίγους».
Εξήγησε επίσης, ότι παρουσιάστηκε από τους διοργανωτές ο οδικός χάρτης υλοποίησης των στόχων σε εθνικό επίπεδο και με βάση τη χαρτογράφηση και ιεράρχηση των στόχων, στις 7 του τρέχοντος μήνα έγινε εκ νέου συνάντηση, με αντικείμενο τη συγκεκριμενοποίηση της πολιτικής ως προς την επίτευξή τους.
Από όλα τα παραπάνω, θα καταλάβαινε κανείς, ότι δεν έχει η κυβέρνηση το βάρος του συντονισμού της υλοποίησης, αλλά η ΜΚΟ ΠΑΔΟΒ (ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ), αφού οι διοργανωτές της ημερίδας (ΜΚΟ), παρουσίασαν τον οδικό χάρτη υλοποίησης της Ατζέντας 2030.
Όπως έχω πει κατ΄ επανάληψη, οι πολιτικοί του κάθε κράτους, δεν γνωρίζουν ούτε τους στόχους, ούτε βέβαια τους τελικούς σκοπούς της Ατζέντας 2030, οι οποίοι σκοποί, σύμφωνα με όσα αναγράφονται σε αυτήν, φαντάζουν σαν ένα όμορφο γεμάτο υποσχέσεις περιτύλιγμα, αλλά με ένα τελικό περιεχόμενο πολύ επικίνδυνο για την ανθρωπότητα.
Το αν βέβαια το περιεχόμενο είναι επικίνδυνο για την ανθρωπότητα ή όχι, εξαρτάται από την σκοπιά που το βλέπει κανείς.
Η μάχη Λευκής και Μαύρης Αδελφότητας πλέον κορυφώνεται σε όλα τα κράτη, με την Λευκή Αδελφότητα να έχει παντού εκτός από την Ρωσία το πάνω χέρι, αφού ακόμη και στις ΗΠΑ, παρά την εκλογή Τραμπ, βλέπουμε, ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, από τις διαρκείς τρικλοποδιές που του βάζουν οι διάφοροι τοπικοί δικαστές με τις αποφάσεις τους και τις διάφορες ΜΚΟ που ξεσηκώνουν τον κόσμο.
Εκείνο που πρωτίστως με ενδιαφέρει, είναι το να καταστεί σαφές, το ότι η Ατζέντα 2030, με τους 17 στόχους της, είναι κάτι το υπαρκτό και όχι μία συνωμοσιολογική φαντασίωση και ότι στην Ελλάδα γίνεται προσπάθεια προώθησης της μέσω συγκεκριμένων φορέων που πρέπει να συνεργαστούν, όπως είπε και ο κ. Αμανατίδης. Το θέμα είναι το κατά πόσο εκείνοι που θα προωθούν την Ατζέντα αυτή θα μπορέσουν να δουν που οδηγεί.
Από ότι φάνηκε, στην Ελλάδα είμαστε κάπως πίσω στην εφαρμογή της, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα "τα καταφέρουμε" να γίνουμε μία "σοβιετικού τύπου κοινωνία" μέχρι το 2020, που θα γίνει και η πρώτη αξιολόγηση των προσπαθειών κάθε κράτους.
Η ανάγκη συμμετοχής όλου του δημοσίου τομέα και πολλών φορέων, δείχνει πάντως την προσπάθεια πλήρους αλλαγής της λειτουργίας του κάθε κράτους και τελικά της κάθε κοινωνίας, ώστε όλες οι κοινωνίες σε όλο τον πλανήτη να γίνουν το ίδιο γκρι και απρόσωπες.
Ελπίζω όλοι οι εμπλεκόμενοι να μάθουν σε τι εμπλέκονται και να καταλάβουν τι πάνε να κάνουν, γιατί όλοι συμφωνούμε στο να μην βλάπτουμε το περιβάλλον και να βοηθήσουμε τους φτωχούς και να στηρίξουμε τα πρόσωπα που τα παλιά κοινωνικά στερεότυπα κατέτρεχαν, αλλά όπως είπα, πίσω από το όμορφο περιτύλιγμα, κρύβεται η παγκόσμια σκλαβιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.