Οι παράδοξες θεωρίες του Ντίνο Κρασπεδόν
Δεν ξέρω ποιά είναι η γνώμη σας για όλους αυτούς τους ανθρώπους που κατά καιρούς έχουν ισχυριστεί ότι ήρθαν σε επαφή με εξωγήινες οντότητες. Όσο για τη δική μου, επιτρέψτε μου να
συμπεριλάβω τον εαυτό μου μεταξύ των «δύσπιστων» κι αυτό, όχι γιατί πιστεύω πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί, κάθε άλλο μάλιστα, αλλά γιατί ο αριθμός τέτοιου είδους αναφορών, οι οποίες συχνά ξεπέφτουν στο επίπεδο του φαιδρού, διογκώνεται με τόσο ταχείς ρυθμούς, προσλαμβάνοντας διαστάσεις μαζικής υστερίας, που μια στοιχειώδης επιφυλακτικότητα είναι κατά τη γνώμη μου αναγκαία, αν κάποιος δεν επιθυμεί να γίνει απλός συλλέκτης αναξιόπιστων αναφορών. Βέβαια, δεν ασπάζομαι την άποψη της άλλης πλευράς, που χαρακτηρίζει αβασάνιστα όλες ανεξαιρέτως τις αναφορές αυτού του είδους, αποκυήματα μιας αρρωστημένης φαντασίας.
Για να σας εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ, θα χρησιμοποιήσω τα στοιχεία μιας δημοσκόπησης που έγινε το 1992 στις ΗΠΑ, σε ένα δείγμα 6000 ενηλίκων Αμερικανών, επιλεγμένων ανάμεσα από εκείνους που πιστεύουν στις απαγωγές από εξωγήινους. Τα αποτελέσματα του γκάλοπ έδειξαν ότι το 18% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι κάποια φορά ξυπνώντας παρέλυσαν, γιατί ένιωσαν ότι ένα ή περισσότερα παράξενα όντα ήταν μέσα στο δωμάτιο τους. Το 13% ανέφερε παράξενα επεισόδια χαμένου χρόνου και το 10% ισχυρίστηκε ότι είχε πετάξει στον αέρα χωρίς μηχανική υποστήριξη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης λοιπόν, το 2% όλων των Αμερικανών πιστεύει πως έχει απαχθεί, πολλοί εκ των οποίων επανειλημμένα, από εξωγήινα όντα.
Αν πιστέψουμε στα συμπεράσματα αυτά, κι αν υποθέσουμε ότι οι εξωγήινοι δε μεροληπτούν υπέρ των Αμερικανών, τότε ο αριθμός των επαφικών σε ολόκληρο τον πλανήτη, θα πρέπει να ήταν τη στιγμή που έγινε το γκάλοπ, λίγο μεγαλύτερος από εκατό εκατομμύρια ανθρώπους. Και βέβαια σήμερα, που ο αριθμός των αναφορών για επαφές με εξωγήινους αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο, τα νούμερα αυτά θα ήταν πολλαπλάσια. Όλα αυτά σημαίνουν πως μια απαγωγή ή επαφή με εξωγήινους συμβαίνει κάθε λίγα δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Δηλαδή, καλό θα ήταν να προετοιμάζεστε για μια προσωπική επαφή με εξωγήινους μέσα στις επόμενες ημέρες, αν δε σας συμβεί τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, κι αν βέβαια αυτό το κείμενο φτάσει ποτέ στα χέρια σας και δεν πέσω εγώ θύμα απαγωγής τη στιγμή που το γράφω!
Αν εξετάσουμε όμως το ζήτημα πιο σοβαρά, γρήγορα θα αντιληφθούμε πως ανάμεσα στο συρφετό των φαιδρών αναφορών, υπάρχουν περιπτώσεις, δυστυχώς πολύ λίγες, οι οποίες ακόμη κι αν δε γίνονται πιστευτές, αξίζουν τουλάχιστον λίγη από την προσοχή μας και τον χρόνο μας, γιατί αν όχι τίποτε άλλο, τουλάχιστον έχουν κάτι ενδιαφέρον να προτείνουν. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και του Βραζιλιάνου συγγραφέα κι ερευνητή Ντίνο Κρασπεδόν. Κι αυτό γιατί οι συζητήσεις που ισχυρίζεται πως είχε με μια εξωγήινη οντότητα, αφορούν διάφορα θέματα, προτείνοντας πολύ ενδιαφέρουσες και συχνά ακραίες, σύμφωνα με την κοινή λογική, ιδέες.
Το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα στην περίπτωση του Ντίνο Κρασπεδόν είναι το ότι δε διστάζει να καταπιαστεί με τα πάντα. Από το τι είναι ο Θεός, μέχρι το πώς λειτουργεί το σύμπαν. Οι διάφορες θεωρίες που λέει ότι έφτασαν σ’ αυτόν μέσω συζητήσεων με κάποιον εξωγήινο, ακροβατούν μεταξύ παιδικής απλότητας και αχαλίνωτης ιδιοφυίας. Συχνά, τα όσα προτείνει υποστηρίζονται από πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις, που παραδόξως αντέχουν και στον πιο εξονυχιστικό έλεγχο.
Ο αναγνώστης θα πρέπει να έχει κατά νου ότι όλα όσα υποστηρίζει ο Κρασπεδόν ήρθαν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας χάρη στο βιβλίο του “Η επαφή μου με τα UFO’s” που κυκλοφόρησε το 1957 στην πατρίδα του. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Κρασπεδόν ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, αλλά ακόμη κι από τη δική μας σε μερικά τουλάχιστον θέματα. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι το βιβλίο του, στο οποίο αναφερόταν εκτενώς σε θεωρίες σχετικά με την απώθηση του ηλιακού φωτός, έφτασε τον Ιούνιο του 1957 στα χέρια Ρώσων επιστημόνων, που το κατέθεσαν στο Αστρονομικό Τμήμα της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών. Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 1957, η ίδια Ακαδημία δημοσίευσε τα αποτελέσματα των ερευνών της για το ίδιο θέμα, που συμφωνούσαν απόλυτα με όσα πρότεινε ο Κρασπεδόν.
Ο Ντίνο Κρασπεδόν αναφέρει ότι ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με εξωγήινους το Νοέμβριο του 1952, όταν μαζί με έναν φίλο του είδαν στον ουρανό πέντε ιπτάμενους δίσκους, ένας εκ των οποίων προσγειώθηκε και ο κυβερνήτης του τους κάλεσε να μπουν στο σκάφος, όπου έμειναν για μια ολόκληρη ώρα. Από τότε ακολούθησαν άλλες τέσσερις επαφές μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Ο Κρασπεδόν αναφέρει πως όλες τις παράξενες θεωρίες που προτείνει στο βιβλίο του τις έμαθε από την εξωγήινη οντότητα, που ερχόταν σε επαφή μαζί του, παίρνοντας ανθρώπινη μορφή και κατοικούσε άλλοτε στο Γανυμήδη κι άλλοτε στην Ιώ. Οι συνομιλίες που έγιναν μεταξύ τους αφορούσαν τόσο επιστημονικά, όσο και ηθικά θέματα και ήταν άκρως ενδιαφέρουσες, αφού πολλές φορές ανατρέπουν εντελώς τις συμβατικά δογματικές αντιλήψεις που έχουμε για τον κόσμο μας. Κατά τη γνώμη μου, οι θεωρίες που προτείνει ο Κρασπεδόν, είναι αξιοπρόσεκτες ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος δυσπιστεί για το αν πραγματικά αυτός ο Βραζιλιάνος ήρθε ποτέ σε επαφή με εξωγήινους. Ίσως μάλιστα, σε μια τέτοια περίπτωση, οι θεωρίες του Κρασπεδόν είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσες.
Όπως αναφέραμε ήδη, ο Κρασπεδόν μιλάει για τα πάντα. Έτσι, στην προσπάθεια εξερεύνησης των απόψεών του δε θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε από την αντίληψη του για το τι είναι ο Θεός, αφού φυσικά τα όσα προτείνει δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα γνωστά μας φιλοσοφικοθρησκευτικά συστήματα. Γι’ αυτόν ο Θεός είναι μια ισοτροπική γραμμή παράλληλη και δονούμενη προς τον άξονά της σε ορθές γωνίες. Με τον όρο ισοτροπική περιγράφεται κάτι που εκπέμπει ίση φυσική δραστηριότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει με το φως. Ο Θεός είναι σαν ένα σύστημα αξόνων, στο οποίο το σημείο τομής των διατεμνόμενων γραμμών είναι ταυτόχρονα παντού. Είναι πολλοστός, γιατί περιέχονται σ’ αυτόν οι εναλλασσόμενες διαστάσεις. Με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Θεός είναι μια κυμαινόμενη φόρτιση υπερεπιβλημένη σ’ ένα άπειρο σημείο, που προκαλεί σταθερά μια διαστημική παραμόρφωση, που ασκεί συνεχώς την επιρροή της στην ανεκδήλωτη και αυτοδημιουργική ενέργεια, και κατά συνέπεια στην ύλη. Αν δεν υπήρχε ο Θεός, τίποτα άλλο δε θα μπορούσε να υπάρχει. [εδώ μιλάει για τον Αετό του Καστανέντα κι όχι για τον Θεό των εκκλησιών, που είναι κάτι υποδεέστερο]
Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι απόψεις του σχετικά με την περιστροφή της Γης, την τροχιά της, αλλά και το πώς διατηρεί την τροχιά της η Σελήνη. Φυσικά, ο Κρασπεδόν απορρίπτει όλες τις πάγιες αντιλήψεις γι’ αυτά τα θέματα και προτείνει νέες πρωτότυπες ιδέες. Ίσως με μια πρώτη ματιά οι ιδέες αυτές να φαίνονται τουλάχιστον περίεργες, όμως αν τις εξετάσουμε σε βάθος, είναι βέβαιο πως για ένα ανοιχτό μυαλό παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, προτείνοντας μια εναλλακτική αντίληψη για τις δυνάμεις που διατηρούν σε αρμονία το πλανητικό μας σύστημα. Ο Κρασπεδόν λοιπόν θεωρεί λανθασμένη την αναλογία που οι φυσικοί προτείνουν ότι υπάρχει μεταξύ της κίνησης των άστρων και την κίνηση που παρατηρείται μέσα στο άτομο. Κι αυτό γιατί, στο άτομο υπάρχουν στάσιμα κύματα σε κατάσταση μόνιμης δόνησης.
Για τον Κρασπεδόν, η Γη είναι ένα σώμα που κινείται από μόνιμη σταθερή δύναμη. Ακόμη όμως κι αν δεν είχε δική της ενέργεια, θα κινούταν μέσα στο διάστημα. Η Γη κινείται χάρη σε μια ανάλογη αρχή μ’ αυτή που παρατηρείται στο ραδιόμετρο. Το ραδιόμετρο είναι μια συσκευή που φέρει ηλιοδέκτες, οι οποίοι από τη μια πλευρά είναι μαύροι κι από την άλλη άσπροι. Οι μαύρες επιφάνειες απορροφούν την ηλιακή ενέργεια, γεγονός που προκαλεί διαφοροποίηση δυναμικού και κάνει τους ηλιοδέκτες να στρέφονται γύρω από τον άξονά τους. Παρόμοια και η Γη, έχοντας ένα ημισφαίριο στραμμένο στο φως κι ένα στο σκοτάδι, υπόκειται σε διπολικό δυναμικό διαφοράς που την κάνει να στρέφεται γύρω από τον άξονά της. Όπως στο ραδιόμετρο είναι απαραίτητο η ατμοσφαιρική πίεση να είναι χαμηλή, έτσι και στη Γη, στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας υπάρχει χαμηλή πίεση που φτάνει σχεδόν το κενό.
Η κίνηση της Γης στο διάστημα είναι εν μέρει αποτέλεσμα της περιστροφής της. Η φωτεινή ζώνη των αναρίθμητων άστρων στον ουρανό, το γνωστό μας Milky Way, είναι ένα απέραντο μαγνητικό πεδίο, που περιέχει με τη σειρά του δευτερεύοντα μαγνητικά πεδία. Για παράδειγμα, η Γη είναι ένα μαγνητικό πεδίο μέσα σ’ ένα μαγνητικό πεδίο του συστήματός μας, που με τη σειρά του είναι πεδίο μέσα στο Milky Way. Η Γη έχει επίσης δευτερεύοντα μαγνητικά πεδία που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη από τους επιστήμονες.
Ο Χέρσελ και ο Νεύτωνας [αντιγράφοντας από τους Ελληνες φιλόσοφους] λένε ό,τι απέδειξαν μαθηματικά την ύπαρξη του μαγνητικού μας πεδίου, μέσα στο οποίο κινούνται ο Ήλιος και οι πλανήτες, ανακαλύπτοντας ότι το σημείο ισορροπίας του ηλιακού μας συστήματος βρίσκεται σε τόση απόσταση από τον Ήλιο, όσο τρεις φορές η διάμετρός του. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η ύλη έλκει την ύλη κατ’ άμεση αναλογία της μάζας και αντίστροφα του τετραγώνου της απόστασης. Η ύλη, έχοντας υποστεί ατομική διεργασία, δεν έχει επίδραση από απόσταση σε άλλη ύλη. Τα μαγνητικά πεδία έλκουν και απωθούν το ένα το άλλο κι έτσι η ύλη μπορεί να υποστεί έλξη από ένα μαγνητικό πεδίο. Στη Γη λοιπόν ασκείται έλξη από ένα μαγνητικό σημείο ισορροπίας του συστήματος που μπορούμε να το ονομάσουμε «σημείο μηδέν». Ενώ από τη μια η Γη έλκεται από το σημείο αυτό, από την άλλη απωθείται από το φως του Ήλιου κι έτσι η τροχιά της γύρω από τον Ήλιο αντιπροσωπεύει την ισορροπία μεταξύ αυτών των δυο επιδράσεων της έλξης και της απώθησης.
Έτσι λοιπόν, είναι λάθος να πιστεύουμε πως ο Ήλιος είναι το κέντρο του πλανητικού μας συστήματος. Η τροχιά της Γης γύρω από το μαγνητικό κέντρο δεν είναι κυκλική, γιατί ο Ήλιος κινείται γύρω από το κέντρο κατά τον ίδιο χρόνο που η Γη χρειάζεται για να γυρίσει γύρω από τον Ήλιο. Έτσι, οι τροχιές των πλανητών επηρεάζονται όταν συγκόπτονται ή περνούν ενάντια στον Ήλιο και το μαγνητικό κέντρο, με αποτέλεσμα τόσο η ταχύτητα περιστροφής τους, όσο και η τροχιά τους να αυξάνεται ή να μειώνεται. Οι ελλειπτικές τροχιές των πλανητών είναι λοιπόν μια ακόμη συνέπεια της συνεργασίας των δυο δυνάμεων έλξης-απώθησης. Αν το μαγνητικό κέντρο βρίσκεται μεταξύ ενός πλανήτη και του Ήλιου, η έλξη υπερνικά κι ο πλανήτης έλκεται προς τα μέσα. Αν ο Ήλιος είναι μεταξύ του πλανήτη και του μαγνητικού κέντρου, υπερισχύει η απώθηση και ο πλανήτης κινείται προς τα έξω.
Όσον αφορά το πώς διατηρείται η Σελήνη σε τροχιά γύρω από τη Γη, ο Κρασπεδόν λέει πως επειδή το φως του Ήλιου αντικαθρεφτίζεται από τη Σελήνη στη Γη και το αντίστροφο, η συνδυασμένη αυτή δράση δίνει στα δυο σώματα την αναγκαία απωθητική δύναμη για την υπερνίκηση της μαγνητικής έλξης. Δηλαδή, ενώ οι πόλοι της Σελήνης έλκονται από τους πόλους της Γης, το αντικαθρεφτιζόμενο φως του Ήλιου που έρχεται από τη Σελήνη κάνει τα δυο σώματα να απωθούνται και η απώθηση αυτή ισορροπεί τη μαγνητική έλξη μεταξύ τους. Επειδή το ποσό του αντικαθρεφτιζόμενου φωτός διαφέρει, διαφέρει και η απόσταση Γης-Σελήνης. Στις περιπτώσεις που υπάρχει έκλειψη και φτάνει λιγότερο φως της Σελήνης στη Γη, η απωθητική δύναμη εξασθενεί. Έτσι, αφού η Σελήνη απωθείται ταυτόχρονα από τη δύναμη του ηλιακού φωτός που ασκείται στο μη ορατό από τη Γη τμήμα της, πλησιάζει τον πλανήτη μας. Όμως, η χρονική διάρκεια αυτού του φαινομένου είναι πολύ μικρή για να επηρεάσει σοβαρά την τροχιά της και η ισορροπία αποκαθίσταται μόλις ξαναγυρίσει το αντικαθρεφτιζόμενο φως μετά την έκλειψη.
Ο Κρασπεδόν αναφέρει πως οι πλανήτες είναι αυτόφωτοι και ο Ήλιος συνεπώς δεν είναι η μόνη πηγή φωτός. Σύμφωνα με όσα λέει, κάθε περιστρεφόμενο σώμα που περιβάλλεται από ατμόσφαιρα έχει κάποιο δικό του φως. Η Γη έχει αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν «μόνιμη αυγή» και είναι αυτό το φαινόμενο που προσδίδει ένα πρασινωπό χρώμα στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, το οποίο βέβαια δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι. Το φαινόμενο της μόνιμης αυγής είναι γνωστό στους φυσικούς και με το όνομα «αέρινη λαύρα» και μπορεί να παρατηρηθεί σε ύψος άνω των 150 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης.
Αυτό το φως είναι αποτέλεσμα των εκκενώσεων των δυο πόλων στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας όπου βρίσκεται υδρογόνο, σόδιο και οξυγόνο. Η ένταση του φωτός αυτού εξαρτάται από την ατμοσφαιρική σύνθεση και την ταχύτητα περιστροφής κάθε πλανήτη, αφού ένα περιστρεφόμενο σώμα στο διάστημα, βυθισμένο στο μαγνητικό πεδίο του ηλιακού συστήματος, δρα σαν καταλύτης και γεννά ορισμένη ηλεκτρική ενέργεια. Στη Γη, το φαινόμενο αυτό περιλαμβάνει και το Βόρειο Σέλας, η εξήγηση του οποίου προκάλεσε τόσες δυσκολίες στους επιστήμονες και η έντασή του οφείλεται στη γειτνίαση των μαγνητικών γεωγραφικών πόλων.
Για τον Κρασπεδόν, βαρύτητα με την έννοια που της προσδίδει η επιστήμη μας, δεν υπάρχει. Γι’ αυτόν, η βαρύτητα είναι θέμα που σχετίζεται με τη διαφορά πυκνότητας των σωμάτων. Σώματα με μικρότερη πυκνότητα τείνουν πάντα ν’ ανέβουν με τον ίδιο τρόπο που το νερό και το λάδι διαχωρίζονται λόγω της διαφορετικής πυκνότητας. Η βαρύτητα δεν εμποδίζει τα σώματα που είναι μικρότερης πυκνότητας ν’ ανέβουν. Στον αέρα όμως, που η πυκνότητα είναι μικρότερη, τα «βαριά» αντικείμενα πέφτουν γρήγορα, ενώ στο νερό που είναι πυκνότερο από τον αέρα, πέφτουν πιο σιγά. Η θερμότητα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για τη βαρύτητα, αφού αντισταθμίζει την πυκνότητα.
Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τη βαρύτητα είναι η μάζα της ατμόσφαιρας και ο αιθέρας που περιβάλλει τον πλανήτη. Γι’ αυτό είναι λάθος να αποδίδουμε μικρότερη ή μεγαλύτερη βαρύτητα σ’ έναν πλανήτη χωρίς να ξέρουμε την έκταση της αεριώδους μάζας του. Η βαρύτητα επίσης επηρεάζεται από την κατακόρυφη ιδιότητα του μαγνητισμού. Πάντως, η έλξη που ασκεί σ’ ένα σώμα είναι με μικρές διαφοροποιήσεις, η ίδια. Γι’ αυτό η ταχύτητα της πτώσης σε κενό είναι σταθερή. Η έλξη αυτή δεν οφείλεται στη μάζα, αλλά προκαλείται από το μαγνητισμό που έχει επάνω του το σώμα. Τέλος, υπάρχει μια ενέργεια που ασκεί πίεση πάνω στο σύμπαν και διαπερνά τα συστήματα των γαλαξιών. Επομένως, ένα σώμα δεν μπορεί να υπόκειται σε πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις, αφού η Γη το καλύπτει από κάποια πλευρά σαν ασπίδα. Έτσι, το σώμα, αντανακλώντας τη διαφορά των δυνάμεων πίεσης που εξασκούνται πάνω του, πέφτει στην επιφάνεια της Γης.
Για τη θερμότητα του Ήλιου ο Κρασπεδόν προτείνει μια πολύ ακραία όσο κι ενδιαφέρουσα άποψη. Λέει, λοιπόν, πως η θερμότητα που έρχεται από τον Ήλιο έχει τη μορφή κυμάτων υψηλής συχνότητας, που μετασχηματίζονται σε θερμικά κύματα. Ο μετασχηματισμός αυτός συντελείται στην ατμόσφαιρα των πλανητών. Τα θερμικά κύματα δεν μπορούν να έρχονται από τον Ήλιο με αυτή τη μορφή, αφού η θερμότητα δεν μπορεί να ταξιδέψει στο κενό. Αλλά ακόμη και η θερμότητα στον ίδιο τον Ήλιο είναι υποφερτή, αφού πρόκειται απλώς για ένα πεδίο όπου ενεργούν ηλεκτρικές δυνάμεις. Είναι σα μια γεννήτρια που είναι κρύα, το ρεύμα όμως που παράγει μπορεί να φτάσει σε υψηλές θερμοκρασίες.
Δεν είναι σωστό να πιστεύουμε ότι στον Ήλιο υπάρχουν θερμοκρασίες πολλών εκατομμυρίων βαθμών, γιατί η φωτεινότητά του δεν έχει σχέση με τη θερμότητά του. Εκτός όμως από τη θερμότητα που αναπτύσσεται από τη συχνότητα των ακτίνων του Ήλιου, η θερμότητα εξαρτάται και από την πίεση του φωτός. Κατά την ανατολή, λοιπόν, που οι πλάγιες ακτίνες του Ήλιου δεν ασκούν καμιά πίεση, έχει κανείς την εντύπωση ότι ο Ήλιος δεν εκπέμπει τόση θερμότητα. Όταν όμως ο Ήλιος βρίσκεται στο ζενίθ του, η ένταση των ακτίνων του είναι αισθητή στην επιφάνεια της Γης.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη του Ντίνο Κρασπεδόν για το θάνατο, για τον οποίο πιστεύει πως είναι κάτι που μπορεί να υπερνικηθεί. Όμως, για να τον υπερνικήσει κανείς, πρέπει να γνωρίζει τα θεμελιακά πράγματα που αφορούν τη ζωή. Προτείνει λοιπόν πως το πνεύμα, το οποίο δίνει ζωή στο σώμα, είναι δεμένο μαγνητικά μαζί του. Μοιάζει με το ρεύμα που κυλά μέσα από ένα σωληνοειδή μαγνητικό φορέα και δημιουργεί μαγνητικό πεδίο που έλκει τον πυρήνα του σιδήρου σ’ ένα στροφοειδές σύρμα. Κάθε πεδίο πρέπει να έχει ένα κέντρο για να λειτουργήσει σα φορέας των γραμμών που γεννά. Μόλις έλξει το σίδερο, ο σωληνοειδής μπορεί ν’ ανατραπεί χωρίς να πέφτει ο πυρήνας. Κανείς δε βλέπει τίποτα που να το κρατά.
Ίδια είναι και η σχέση σώματος και πνεύματος. Το σώμα αντιστοιχεί στο σωληνοειδή και η ενέργειά του μπορεί να μετρηθεί με ένα εγκεφαλογράφημα. Το πνεύμα αντιπροσωπεύει το σιδερένιο πυρήνα. Αν διακοπεί το μαγνητικό πεδίο ή σπάσουν οι γραμμές του ή σταματήσει η ροή του ηλεκτρικού ρεύματος που το τροφοδοτεί, τότε το πνεύμα ελευθερώνεται. Αυτό είναι ο θάνατος. Παρ’ όλα αυτά, το πεδίο είναι δυνατόν να αποκατασταθεί και το πνεύμα να επιστρέψει πέφτοντας πάλι στο αποκατεστημένο μαγνητικό πεδίο.
Είναι προφανές ότι ο Κρασπεδόν πιστεύει πως υπάρχει νοήμον ζωή μέσα κι έξω από το πλανητικό μας σύστημα. Χάρη όμως στις συναντήσεις που ισχυρίζεται ότι είχε με τον κυβερνήτη κάποιου ιπτάμενου δίσκου, είναι σε θέση να μας αποκαλύψει τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι εξωγήινοι για να πραγματοποιήσουν τα διαστημικά τους ταξίδια. Έτσι λοιπόν, για να κινηθεί ένας ιπτάμενος δίσκος μέσα σε περιοχές όπου υπάρχει ατμόσφαιρα, εκμεταλλεύεται τη φυσική ατμοσφαιρική πίεση για να εξασφαλίσει την αναγκαία προωθητική δύναμη. Διατηρώντας την πίεση κάτω από τον ιπτάμενο δίσκο και προκαλώντας αποπίεση στην κορυφή, το σκάφος μπορεί να ωθηθεί με τρομακτική δύναμη προς τα πάνω.
Με λίγα λόγια, οι ιπτάμενοι δίσκοι δημιουργούν κενό προς την κατεύθυνση στην οποία θέλουν να κινηθούν. Διατηρώντας το κενό στην κατεύθυνση της πτήσης του, ο ιπτάμενος δίσκος μπορεί να κινείται με οποιαδήποτε ταχύτητα, χωρίς να δημιουργεί τριβή με την ατμόσφαιρα. Επίσης μπορεί πολύ εύκολα να ελίσσεται, αφού έχει τη δυνατότητα να μετακινεί το δημιουργούμενο κενό προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Η δύναμη που αναπτύσσεται μ’ αυτόν τον τρόπο είναι τόσο τρομακτική, που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο φυσικό φαινόμενο.
Αλλά ας δούμε πώς πιστεύει ο Κρασπεδόν ότι μπορεί να δημιουργηθεί το κενό που εκμεταλλεύονται για τις πτήσεις τους οι ιπτάμενοι δίσκοι. Σύμφωνα με όσα λέει, κάτι τέτοιο είναι εύκολο να γίνει με την εκμετάλλευση των καθοδικών ακτίνων που έχουν την ιδιότητα να αποσυνθέτουν την ατμόσφαιρα μέσα από την οποία περνούν. Τα στοιχεία της ατμόσφαιρας επανέρχονται έτσι στην αιθερική τους κατάσταση. Παράλληλα, με τη χρησιμοποίηση ρεύματος υψηλής έντασης, οι καθοδικές αχτίνες διασυγκόπτονται με ανοδικές σε γωνία 45ο. Με τη δημιουργία κενού, ξεπερνιέται βέβαια και το πρόβλημα της τριβής, αφού κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υφίσταται.
Βέβαια, έξω από την ατμόσφαιρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Εκεί οι ιπτάμενοι δίσκοι εξασφαλίζουν την προωθητική τους δύναμη εκμεταλλευόμενοι τη χρήση αντι-ύλης χάρη σ’ έναν μηχανισμό παραγωγής αντι-ήλεκτρου. Παράλληλα, μέσα στο σκάφος δημιουργούν δικό τους ρευστό αιθέρα και αλλάζουν την πολικότητά του, έτσι που να αντιτίθεται στην πολικότητα του εκάστοτε πλανήτη που βρίσκεται πιο κοντά τους, ώστε να απωθούνται από τον ίδιο τον πλανήτη χάρη σ’ αυτή τη διαφορά πολικότητας.
Ο Κρασπεδόν κάνει λόγο και για πιθανή μετατόπιση του άξονα της Γης, η οποία όμως αν συμβεί, θα οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα κι όχι σε εξωγενείς κοσμικές συγκυρίες. Πριν αναφερθούμε όμως σ’ αυτή τη θεωρία του, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε για μια φορά ακόμη ότι διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 1957. Ο αναγνώστης βέβαια θα παρατηρήσει ότι κάποια από τα δεδομένα στα οποία βασίζεται ο Κρασπεδόν έχουν αλλάξει. Το αν αυτή η αλλαγή συνέβη τυχαία ή όχι, είναι κάτι που ίσως να μην το μάθουμε ποτέ. Ας δούμε όμως τί λέει ο ίδιος.
Ο Βόρειος Πόλος, όπως και ο Νότιος είναι καλυμμένοι με πάγο. Όλες οι ατομικές δοκιμές πραγματοποιούνται στο βόρειο ημισφαίριο, έτσι που όλα τα ραδιενεργά στοιχεία και τα ατομικά κατάλοιπα βρίσκονται πλησιέστερα στο Βόρειο Πόλο. Επειδή ως γνωστό η ραδιενέργεια απωθεί το μαγνητισμό, τα ατομικά κατάλοιπα στο Βόρειο Πόλο θα προκαλέσουν άνοδο της θερμοκρασίας λόγω της επιρροής του μαγνητικού πεδίου. Αυτό θα κάνει τους πάγους να λιώσουν και θα μειώσει τη μάζα του Βόρειου Πόλου, στέλνοντας το νερό των πάγων στους ωκεανούς. Η μείωση της μάζας του ενός Πόλου θα επηρεάσει το ποσό της κεντρόφυγης δύναμης που αναπτύσσεται και θα φέρει αλλαγή στην κλίση του άξονα της Γης. Όταν θα γίνει αυτό, θα αναδυθούν γαίες στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Η ανάδυση αυτών των γαιών θα αλλάξει το επίπεδο των ωκεανών προκαλώντας πλημμύρες στις χαμηλές χώρες, ενώ παράλληλα θα επηρεάσει την πορεία των ωκεάνιων ρευμάτων, αφού θα δημιουργηθούν συνθήκες πολύ διαφορετικές απ’ αυτές που επικρατούν σήμερα. Η σημερινή γωνία κλίσης των 23ο είναι υπεύθυνη για την ύπαρξη της γήινης μάζας στο βόρειο ημισφαίριο. Αν αλλάξει, θα εμφανιστούν γήινες μάζες σε άλλα μέρη, μέχρι που να αποκατασταθεί η σωστή ισορροπία. Μερικές ήπειροι θα επανεμφανιστούν και άλλες θα εξαφανιστούν. Παρ’ όλα αυτά, δε θα προκληθεί γενικός κατακλυσμός. Οι περισσότερες αλλαγές αφορούν σε περιοχές όπως η βόρεια Ρωσία, η Γροιλανδία και ο βόρειος Καναδάς, που θα εξαφανιστούν. Η Βόρεια Θάλασσα θα ενωθεί με την Κασπία και μια νέα ήπειρος θα αναδυθεί στον Ειρηνικό. Οι εξελίξεις αυτές θα συμβαίνουν σιγά-σιγά, μέχρι που ο Βόρειος Πόλος θα φτάσει σε αρκετά ψηλή θερμοκρασία. Τότε όλα θα μπορούσαν να συμβούν μέσα σε μια νύχτα.
Παρά τα όσα διατυπώνει ο Κρασπεδόν στη θεωρία του αυτή, πιστεύει πως είναι αδύνατον να εξαφανιστεί εντελώς η ισορροπία του άξονα της Γης. Κι επομένως, δεν αφορούν καθόλου σε θεωρίες που σχετίζονται μ’ αυτό που πολλοί αποκαλούν συντέλεια του κόσμου. Όμως, αναφορά στην «ώρα της κρίσεως» συναντάμε σε μια άλλη θεωρία του, η οποία είναι ίσως η πιο συναρπαστική. Ο Κρασπεδόν πιστεύει πως θα μπει σύντομα στο σύστημά μας ένας άλλος ήλιος. Αυτός ο δεύτερος ήλιος θα είναι ένα σώμα τεραστίων διαστάσεων, που θα γίνει ορατό στην κατεύθυνση του Καρκίνου. Δε θα εκπέμψει όμως κανένα φως, γιατί το φως ενός ήλιου γίνεται έντονο μόνο όταν μπαίνει σε δευτερεύον μαγνητικό πεδίο, όπως το ηλιακό μας σύστημα.
Μπαίνοντας σ’ ένα τέτοιο πεδίο αρχίζει να περιστρέφεται, παραμορφώνει το διάστημα γύρω του και δημιουργεί ρεύματα που γεννούν τη λαμπρότητά του. Αν ήταν φωτεινός από πριν, το φως του θα δημιουργούσε δύναμη απώθησης και θα απέκλινε από την πορεία του. Στην αρχή, ο ήλιος αυτός θα φανεί σαν κοκκινωπό φως, που ύστερα θα γίνει μπλε. Όταν θα φτάσει στην περιοχή των μεγάλων πλανητικών σωμάτων, θα συναντήσει την απωθητική δύναμή του Ήλιου. Όμως τότε θα έχει πίσω του την απωθητική δύναμη των πλανητών που θα τον απωθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η δύναμη αυτή, σε συνδυασμό με το φως που θα εκπέμπει και τη μεγάλη μάζα του, θα κάνουν τον Ήλιο που ξέρουμε να κινηθεί πιο μακριά από το μαγνητικό κέντρο του συστήματός μας. Μετά, οι δυο ήλιοι θα σταθεροποιηθούν στις τροχιές τους. Αυτός που θα έχει μεγαλύτερη μάζα και λιγότερο φως θα είναι πιο κοντά στο κέντρο του συστήματος.
Οι δυο ήλιοι βέβαια, θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στο ηλιακό μας σύστημα. Οι τροχιές των πλανητών θα αλλάξουν. Ο Ερμής θα πάει στην περιοχή που είναι σήμερα μεταξύ της τροχιάς της Αφροδίτης και της Γης. Η Αφροδίτη θα πάει σε μια θέση που σήμερα είναι μεταξύ της τροχιάς της Γης και του Άρη. Η Γη επίσης θα υποστεί τις συνέπειες, μέχρι που ο καινούργιος ήλιος να σταθεροποιηθεί σε οριστική τροχιά. Καθώς θα μεγαλώνει η φωτεινότητα του νέου ήλιου, η πίεση του φωτός του θα βγάλει από την τροχιά της τη Σελήνη και θα την θέσει σε νέα, μετατρέποντάς την σε πλανήτη. Η Γη θα κινηθεί στην περιοχή που σήμερα κατέχεται από τους πλανητοειδείς. Ο Πλούτωνας θα εξοβελιστεί από το πλανητικό σύστημα.
Ένας από τους δορυφόρους του Άρη θα βγει από την τροχιά του και καθώς είναι σχετικά πυκνό σώμα, θα κινηθεί προς το κέντρο του συστήματος. Η τροχιά του θα είναι τέτοια που θα τον μετατρέψει σε δορυφόρο της Γης. Αυτό θα προκαλέσει μια βροχή μετεωριτών που θα επηρεάσει ιδιαίτερα περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής, της Μικράς Ασίας και της Κεντρικής Αμερικής. Μετά όλα θα ομαλοποιηθούν πάλι. Όλα αυτά θα συμβούν στο τέλος του αιώνα. Η Γη θ’ αρχίσει την καινούργια χιλιετία με μια νέα πηγή να την φωτίζει. Πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν, όμως η μικρή ανθρώπινη κοινωνία που θα απομείνει, θα μπορεί να ζει με ειρήνη, δικαιοσύνη κι αφθονία. Γι’ αυτό, πολλοί θα αντιμετωπίσουν την είσοδο του νέου ήλιου στο σύστημα ως θρίαμβο του δικαίου κι ο ήλιος που θα έρθει θα ονομαστεί Ήλιος της Δικαιοσύνης. Η εμφάνισή του στον ουρανό θα είναι το προειδοποιητικό σημείο του Ενός που θα λάμπει περισσότερο ακόμη κι απ’ αυτόν τον ήλιο.
@Νίκος Κανακάρης /miastala 2009 /strange
Για να καταλάβεις περισσότερο τι λεει ο Ντίνο Κρασπεδόν διάβασε το άρθρο:
TERRA PAPERS Η Αλήθεια Είναι Ολοφάνερη
TERRA PAPERS Η Αλήθεια Είναι Ολοφάνερη
1. Βάση.
2. Εξωτερικός σκελετός, διάμετρος 75 μέτρα.
3. Ενδιάμεσο διαμέρισμα υψηλής πίεσης, διάμετρος 67 μέτρα περίπου.
4. Ελεύθερα περιστρεφόμενο εσώτερο διαμέρισμα, διάμετρος 60 μέτρα.
5. Κεντρικός άξονας.
6. Δωμάτιο έλεγχου, διάμετρος 40 μέτρα.
7. Άνω διαμέρισμα. Ανεβαίνει κανείς σε αυτό μόνο από το κεντρικό ασανσέρ. Περιέχει κρεβάτια εκστρατείας, αποθήκες, τρόφιμα, αποθέματα συμπιεσμένου αέρα, εργαστήριο κτλ. Έχει την ίδια διάμετρο με το διαμέρισμα κάτω.
8. Υπερδομή που περιέχει παραγωγική μονάδα ενέργειας.
9. Ασανσέρ που ενώνει τα διαμερίσματα.
10. Σημεία μεταφορών ανάμεσα στα δύο διαμερίσματα.
11. Είσοδος στην υπερδομή.
12. Είσοδος στο εσώτερο διαμέρισμα.
13. Είσοδος στον ιπτάμενο δίσκο.
14. Βάση υποστήριξης για την προσγείωση.
15. Κινητές σφαίρες που επιτρέπουν στο σκάφος να κινείται πάνω από το έδαφος κατά την προσγείωση.
16. Διάδρομος γύρω από το δωμάτιο έλεγχου.
17. Κυκλικό τοίχωμα καλυμμένο με τηλεοθόνες που δίνουν στους επιβάτες την εντύπωση ότι μπορούν να βλέπουν έξω από τον ιπτάμενο δίσκο.
18. Μικρός πύργος αναμετάδοσης με παραβολικές ικανότητες.
2. Εξωτερικός σκελετός, διάμετρος 75 μέτρα.
3. Ενδιάμεσο διαμέρισμα υψηλής πίεσης, διάμετρος 67 μέτρα περίπου.
4. Ελεύθερα περιστρεφόμενο εσώτερο διαμέρισμα, διάμετρος 60 μέτρα.
5. Κεντρικός άξονας.
6. Δωμάτιο έλεγχου, διάμετρος 40 μέτρα.
7. Άνω διαμέρισμα. Ανεβαίνει κανείς σε αυτό μόνο από το κεντρικό ασανσέρ. Περιέχει κρεβάτια εκστρατείας, αποθήκες, τρόφιμα, αποθέματα συμπιεσμένου αέρα, εργαστήριο κτλ. Έχει την ίδια διάμετρο με το διαμέρισμα κάτω.
8. Υπερδομή που περιέχει παραγωγική μονάδα ενέργειας.
9. Ασανσέρ που ενώνει τα διαμερίσματα.
10. Σημεία μεταφορών ανάμεσα στα δύο διαμερίσματα.
11. Είσοδος στην υπερδομή.
12. Είσοδος στο εσώτερο διαμέρισμα.
13. Είσοδος στον ιπτάμενο δίσκο.
14. Βάση υποστήριξης για την προσγείωση.
15. Κινητές σφαίρες που επιτρέπουν στο σκάφος να κινείται πάνω από το έδαφος κατά την προσγείωση.
16. Διάδρομος γύρω από το δωμάτιο έλεγχου.
17. Κυκλικό τοίχωμα καλυμμένο με τηλεοθόνες που δίνουν στους επιβάτες την εντύπωση ότι μπορούν να βλέπουν έξω από τον ιπτάμενο δίσκο.
18. Μικρός πύργος αναμετάδοσης με παραβολικές ικανότητες.
Κατάλαβε Ανθρωπε
Ο συγγραφέας εκφράζει τις ειλικρινείς του ευχαριστίες στον Κυβερνήτη του Ιπτάμενου Δίσκου, από όπου αυτός και αν έρχεται, από το Διάστημα, από την Γη ή αποκάτω από την Γη, για την εμπιστοσύνη και την κατανόηση που έδειξε σε τόσες πολλές περιπτώσεις, για τον παραμερισμό κάθε δυσπιστίας και την ετοιμότητά του να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις μας, αν και δεν μπορούσε να έχει κανένα προσωπικό ενδιαφέρον για το ανθρώπινο γένος εκτός από το να δώσει λίγο από τον εαυτό του με την ελπίδα ότι θα γίνουμε καλύτεροι και ξέροντας στο αναμεταξύ ότι οι προσπάθειές του θα μείνουν ίσως χωρίς ανταμοιβή.
Ντίνο Κρασπεδόν: Σε όλους αυτούς που πολέμησαν και που πολεμούν για την πρόοδο των ιδεών, ενάντια στην πικρόχολη κριτική, και την πληγωμένη περηφάνια των συγχρόνων τους, ποθώντας να δημιουργήσουν ένα καλύτερο κόσμο: όχι για αυτούς, αλλά για να κάνουν πιο ελαφρύ το βάρος της ζωής των μελλοντικών γενεών.
Ο Κυβερνήτης του ιπτάμενου δίσκου: Εκπλήσσομαι που οι επιστήμονες της γης συνεχίζουν να αποθέτουν την πίστη τους στην ψεύτική τους επιστήμη, παρά τα τόσα λάθη που έγιναν μέχρι τώρα, που δεν στάθηκαν ικανοί να τα διορθώσουν κι που αρνούνται την υπέρτατη επιστήμη που είναι ο Θεός. Είναι σαν τις πυγολαμπίδες που τυφλωμένες από το δικό τους φως φωνάζουν σε άλλες πυγολαμπίδες: «Δεν υπάρχει ο Ήλιος. Το μόνο φως που υπάρχει είναι αυτό που έχουμε στην ουρά».
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ
ΘΕΟΣ ΥΛΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΥΠΕΡΝΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΑΣΤΡΟΠΛΟΪΑ
ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΟΛΑΦ ΡΟΕΜΕΡ
Η ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Η ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Ο ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
ΖΩΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ
ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
ΑΦΙΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ
ΘΕΟΣ ΥΛΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΥΠΕΡΝΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΑΣΤΡΟΠΛΟΪΑ
ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΟΛΑΦ ΡΟΕΜΕΡ
Η ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Η ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Ο ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
ΖΩΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ
ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ
Όταν γράψαμε το βιβλίο αυτό δεν περιμέναμε να επαληθευτούν τόσο γρήγορα πολλοί από τους ισχυρισμούς μας. Ένα μήνα μετά την πρώτη έκδοση, ένας Ολλανδός ανακοίνωσε ότι είχε έρθει σε επαφή με υπάρξεις από την Αφροδίτη που τον πληροφόρησαν ότι θα ερχόταν στο πλανητικό μας σύστημα, ένας άλλος Ήλιος, όπως ακριβώς είχαμε γράψει και εμείς. Ένας καθηγητής του Ρωμαϊκού Δικαίου στο Καθολικό πανεπιστήμιο του Σάντος είπε ότι ήρθε σε επαφή με το πλήρωμα ενός ιπτάμενου δίσκου. Η ιστορία του είναι παρόμοια με την δική μας, με λεπτομέρειες για το σύστημα προώθησης και την δημιουργία κενού, που δεν αναφέρθηκαν ποτέ πριν από την δημοσίευση του βιβλίου μας. Χώρες όπως οι ΗΠΑ και ή Μεγάλη Βρετανία δημοσίευσαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και ανακοίνωσαν ότι έλπιζαν να κατασκευάσουν διαπλανητικό σκάφος με την χρησιμοποίηση του ιονισμού σαν μέσου προώθησης, παρόμοιου με αυτό που περιγράψαμε στο βιβλίο μας.
Όταν γράψαμε το βιβλίο αυτό δεν περιμέναμε να επαληθευτούν τόσο γρήγορα πολλοί από τους ισχυρισμούς μας. Ένα μήνα μετά την πρώτη έκδοση, ένας Ολλανδός ανακοίνωσε ότι είχε έρθει σε επαφή με υπάρξεις από την Αφροδίτη που τον πληροφόρησαν ότι θα ερχόταν στο πλανητικό μας σύστημα, ένας άλλος Ήλιος, όπως ακριβώς είχαμε γράψει και εμείς. Ένας καθηγητής του Ρωμαϊκού Δικαίου στο Καθολικό πανεπιστήμιο του Σάντος είπε ότι ήρθε σε επαφή με το πλήρωμα ενός ιπτάμενου δίσκου. Η ιστορία του είναι παρόμοια με την δική μας, με λεπτομέρειες για το σύστημα προώθησης και την δημιουργία κενού, που δεν αναφέρθηκαν ποτέ πριν από την δημοσίευση του βιβλίου μας. Χώρες όπως οι ΗΠΑ και ή Μεγάλη Βρετανία δημοσίευσαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και ανακοίνωσαν ότι έλπιζαν να κατασκευάσουν διαπλανητικό σκάφος με την χρησιμοποίηση του ιονισμού σαν μέσου προώθησης, παρόμοιου με αυτό που περιγράψαμε στο βιβλίο μας.
Είπαμε ότι η βαρύτητα είναι συνδυασμός φαινομένων όπου ή ατμόσφαιρα παίζει μεγάλο ρόλο. Πέρα από την ατμόσφαιρα είναι κανείς ελεύθερος σχεδόν από την βαρύτητα. Δείξαμε ότι όλα τα αντικείμενα έχουν τον ίδιο συντελεστή πτώσης στο κενό, γεγονός που διαψεύδει τον νόμο του Νεύτωνα γιατί δείχνει ότι ή μάζα των αντικειμένων έλκεται από την κατακόρυφη ιδιότητα του μαγνητισμού. Πολλοί «επιστήμονες» θα διασκεδάσουν με αυτό, αλλά ή επιτυχία των σπούτνικ δείχνει ότι υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτά που είπαμε. Οι Σοβιετικοί ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν τεχνητό δορυφόρο βάρους 86 κιλών ενώ οι Αμερικανοί, προσκολλημένοι με πείσμα στους νόμους της βαρύτητας και της σχετικότητας, έθεσαν υπό αμφιβολία την αλήθεια της Σοβιετικής ανακοίνωσης, έχοντας υπολογίσει ότι μόνο ένας δορυφόρος 5 χιλιογράμμων θα μπορούσε να διατηρηθεί σε τροχιά.
Οι Σοβιετικοί απάντησαν λέγοντας ότι όχι μόνο το βάρος του δορυφόρου σε τροχιά ήταν 86 κιλά αλλά και ότι ο τρίτος όροφος του πύραυλου-φορέα μπήκε, αντίθετα από ότι αναμενόταν, σε τροχιά γύρω από την γη. Ο πύραυλος ζυγίζει πολύ περισσότερο από τον δορυφόρο. Η θεωρία λοιπόν της βαρύτητας είναι λογική πλάνη. Στο ύψος αυτό, ελεύθερος από την ατμόσφαιρα και υποκείμενος μόνο σε ένα μικρό μέρος της κατακόρυφης ιδιότητας του μαγνητισμού, ο δορυφόρος υπόκειται περισσότερο στην οριζόντια ιδιότητα και κινείται σε μια ορισμένη ταχύτητα που αντιστοιχεί στην σχέση ανάμεσα στην μάζα του και την μαγνητική ώθηση. Καθώς οι μαγνητικές γραμμές δύναμης διαγράφουν μια κυκλική πορεία γύρω από τον πλανήτη, και τα δύο αυτά σώματα που εκτοξεύτηκαν στο διάστημα, μπήκαν σε τροχιά γύρω από την Γη μας.
Πρέπει να είμαστε ευτυχείς και για την μικρότερη ακόμη επιστημονική επιβεβαίωση, άσχετα από τον πλούτο αποδείξεων που συσσωρεύτηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν ήταν προφανώς η θέληση του Θεού να λείπουν οι αποδείξεις γιατί ακόμη και οι Σοβιετικοί δήλωσαν ότι οι πλανήτες δεν έλκονται αλλά απωθούνται από το φως του Ήλιου. Η δήλωση αυτή υπάρχει στο βιβλίο μας και μπορούμε να πούμε πηγαίνον-τας ακόμη παραπέρα ότι αυτό είναι ή σπονδυλική στήλη του συστήματος που περιγράψαμε. Μπορούσαμε να κάνουμε έναν μεγάλο κατάλογο με όλες τις αποδείξεις, όπως παρατηρήσεις λαμπρών εκκενώσεων της ατμόσφαιρας, ιδιότητες των ηλεκτρονίων κτλ., αυτό όμως θα κούραζε τον αναγνώστη γιατί αυτά μπορεί να τα διαβάσει και μόνος του στον Τύπο. Θα θέλουμε, πάντως να δημοσιεύσουμε ένα γράμμα από την ΕΣΣΔ που στάλθηκε σε έναν από τους επιστημονικούς φίλους μας:
Μόσχα, 26 Σεπτεμβρίου 1957
Αγαπητέ Κύριε,
Πήραμε το γράμμα σας μαζί με το βιβλίο σας « Η Επαφή μου με τους Ιπτάμενους Δίσκους» που το διαβιβάσαμε στο αστρονομικό τμήμα της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ (οδός Μπόλσιαγια Γκρουνζίσκαγια 10), ζητώντας τους να σας απαντήσουν κατευθείαν. Είμαστε της γνώμης ότι οι Σοβιετικοί αστρονόμοι θα ενδιαφερθούν πολύ για το έργο των Βραζιλιανών συναδέλφων τους.
Με ειλικρινείς χαιρετισμούς Κονσταντίν Τσιουγκούνωφ
Αγαπητέ Κύριε,
Πήραμε το γράμμα σας μαζί με το βιβλίο σας « Η Επαφή μου με τους Ιπτάμενους Δίσκους» που το διαβιβάσαμε στο αστρονομικό τμήμα της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ (οδός Μπόλσιαγια Γκρουνζίσκαγια 10), ζητώντας τους να σας απαντήσουν κατευθείαν. Είμαστε της γνώμης ότι οι Σοβιετικοί αστρονόμοι θα ενδιαφερθούν πολύ για το έργο των Βραζιλιανών συναδέλφων τους.
Με ειλικρινείς χαιρετισμούς Κονσταντίν Τσιουγκούνωφ
Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι ο φίλος μας, που προτιμά να μείνει ανώνυμος, έστειλε ένα αντίγραφο του βιβλίου αυτού σε ένα φίλο του στην Ρωσία χωρίς να ζητά κανένα σχόλιο από την Ακαδημία Επιστημών. Ήθελε μόνο να δείξει ότι ή Δύση εκδήλωνε ενδιαφέρον για τους ιπτάμενους δίσκους. Σαν επιστήμονας και μη θέλοντας να δώσει στους Ρώσους την εντύπωση ασυνάρτητου φαντασιοκόπου, είπε στον Σοβιετικό φίλο του ότι το βιβλίο μας ήταν βιβλίο διαστημικοί μυθιστορήματος και χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός νέου τύπου Δυτικής φιλολογίας. Ο επικεφαλής όμως επιστήμονας του αρμόδιου τμήματος, έλαβε υπόψη το πρόβλημα και το έδωσε να μελετηθεί από την πιο μεγάλη ακαδημία επιστημών του κόσμου. Οι Σοβιετικοί βέβαια δεν είναι ηλίθιοι. Δεν θα έχαναν τον καιρό τους μελετώντας ένα έργο επιστημονικού μυθιστορήματος. Βρήκαν μήπως κάποιο φώς διαβάζοντάς το;
Το βιβλίο στάλθηκε τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο κιόλας οι Σοβιετικοί δημοσίευσαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους για τις επιπτώσεις της απώθησης του ηλιακού φωτός. Θα πηγαίναμε ίσως πολύ μακριά αν λέγαμε ότι οι καρποί των Σοβιετικών ερευνών προέκυψαν από το βιβλίο μας, άλλα αισθανόμαστε, σε κάθε περίπτωση, ευγνωμοσύνη για την ηθική υποστήριξη που βρίσκουμε σε αυτές. Αν δέχονται τις επιστημονικές θεωρίες μας, ίσως να μη ξεχάσουν να λάβουν υπόψη και τα ηθικά μας συμπεράσματα. Μακάρι οι καρδιές τους να λάβουν υπόψη τις ανθρωπιστικές και θρησκευτικές απόψεις τόσο καλά όσο καλά εργάστηκε το μυαλό τους πάνω στις επιστημονικές.
Η προσοχή που δόθηκε στο βιβλίο μας από τις πολιτιστικές οργανώσεις της ΕΣΣΔ μας κολακεύει και θα μας βοηθήσει να επισύρουμε την προσοχή και των δικών μας αρχών όχι απλώς πάνω σε αυτό το βιβλίο, άλλα πάνω στο όλο θέμα των ιπτάμενων δίσκων. Αν είναι απρόθυμες να ακολουθήσουν το Σοβιετικό παράδειγμα, θα πρέπει τουλάχιστον να λάβουν υπόψη τις απελπισμένες προσπάθειες των Αμερικανών να πάρουν κάθε δυνατή πληροφορία πάνω στους ιπτάμενους δίσκους, με μέσα πού, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους Αμερικανούς άλλα το ίδιο και για τους Ρώσους.
Πολλοί μας έκαναν επίθεση, και αυτοί ακόμη που πιστεύουν στην ύπαρξη των ιπτάμενων δίσκων γίνονται αντικείμενο διαβολής και διασυρμού από αυτούς που δεν πιστεύουν. Τους αγνοήσαμε. Δεν επιτίθενται σε εμάς άλλα στην Αλήθεια, και αυτή, ότι και αν λένε τώρα, θα θριαμβεύσει μια μέρα. Δεν μπορούν να μας ανακόψουν με ύβρεις όπως δεν μπορούν τα βότσαλα να ανακόψουν το κύμα που προχωρεί. Το κύμα της Αλήθειας θα τους υπερκαλύψει μια μέρα και θα τους πλημμυρίσει.
Ντίνο Κρασπεδόν Σάο Πάολο. Νοέμβρης 1957
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Τα γεγονότα που περιγράφονται σε αυτό το βιβλίο έμειναν μυστικά από το Νοέμβριο του 1952. Θέλαμε να μείνουμε σιωπηροί με κάθε τίμημα, φοβούμενοι την κριτική αυτών που πιστεύουν μόνο στην γήινη ζωή και που δεν μπορούν να δεχτούν την ύπαρξη άλλων ανθρωπίνων υπάρξεων στο ηλιακό σύστημα, ικανών να σκέφτονται με την ίδια, αν όχι καλύτερη, επιστημονική σκέψη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ή πεποίθησή μας πώς υπάρχουν και άλλοι κατοικημένοι κόσμοι στο διάστημα, εκτός από το δικό μας καρυδότσουφλο για το όποιο είμαστε τόσο περήφανοι, είναι απλώς θέμα πίστης. Νομίζουμε ότι είναι πάρα πολύ πιθανό πώς ή ζωή δεν είναι κάτι που συνέβη τυχαία στην δική μας την υφήλιο, που δεν έχει τίποτε το ιδιαίτερο σε σύγκριση με τους άλλους πλανήτες.
Αν αυτό είναι μια λογική υπόθεση, είναι τότε εξίσου δυνατό πώς πρέπει να υπάρχει ανταλλαγή επιστημονικών, πνευματικών και άλλων ιδεών ανάμεσα στους πλανήτες. Οι ανταλλαγές αυτές μεταξύ των κατοίκων άλλων κόσμων που μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα όρια που δεσμεύουν ακόμη τον περήφανο homo sapiens, βρίσκονται πιθανόν σε ένα πιο υψηλό επίπεδο από αυτό που μπορούμε να συλλάβουμε, για λόγους που είναι πέρα από την φαντασία μας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ή πεποίθησή μας πώς υπάρχουν και άλλοι κατοικημένοι κόσμοι στο διάστημα, εκτός από το δικό μας καρυδότσουφλο για το όποιο είμαστε τόσο περήφανοι, είναι απλώς θέμα πίστης. Νομίζουμε ότι είναι πάρα πολύ πιθανό πώς ή ζωή δεν είναι κάτι που συνέβη τυχαία στην δική μας την υφήλιο, που δεν έχει τίποτε το ιδιαίτερο σε σύγκριση με τους άλλους πλανήτες.
Αν αυτό είναι μια λογική υπόθεση, είναι τότε εξίσου δυνατό πώς πρέπει να υπάρχει ανταλλαγή επιστημονικών, πνευματικών και άλλων ιδεών ανάμεσα στους πλανήτες. Οι ανταλλαγές αυτές μεταξύ των κατοίκων άλλων κόσμων που μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα όρια που δεσμεύουν ακόμη τον περήφανο homo sapiens, βρίσκονται πιθανόν σε ένα πιο υψηλό επίπεδο από αυτό που μπορούμε να συλλάβουμε, για λόγους που είναι πέρα από την φαντασία μας.
Παρά την σιωπή που οι ίδιοι επιβάλαμε στον εαυτό μας, κληθήκαμε σε μια περίπτωση, να πάρουμε μέρος σε μια συγκέντρωση στο σπίτι ενός από τους στρατηγούς μας όπου κάποιος νεαρός θα μιλούσε για ένα παράξενο ταξίδι που είχε κάνει με ιπτάμενο δίσκο σε μακρινό πλανήτη. Για να δώσουμε λίγη ηθική υποστήριξη στον νεαρό ώστε να αισθάνεται άνετα του είπαμε λίγα από όσα μας συνέβησαν με αποτέλεσμα όμως να θέλουν όλοι να ακούσουν το υπόλοιπο της ιστορίας. Τους δώσαμε μερικά από τα γεγονότα χωρίς να μιλήσουμε για άλλα επειδή δεν τα θεωρήσαμε σχετικά εκείνη την ώρα.
Είναι πάντως δύσκολο για έναν άνθρωπο να κρατήσει την σιωπή του για ένα τέτοιο θέμα όπως οι ιπτάμενοι δίσκοι, ιδιαίτερα όταν πιέζεται από κάθε πλευρά. Σε λίγο καιρό πιεζόμασταν από παντού, να διηγηθούμε την όλη ιστορία και χρειάστηκε να την επαναλάβουμε πολλές φορές. Προσπαθήσαμε να πούμε μόνο μέρος της ιστορίας μας. Αυτό όμως προκάλεσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ένας κύριος που περνούσε πολύ καιρό συζητώντας με ανθρώπους που είχαν δει ιπτάμενους δίσκους, και στον όποιο είχαμε εμπιστευθεί μερικά πράγματα, υποσχέθηκε να μην τα πει σε άλλους. Λίγες μέρες αργότερα μας προσκάλεσε να επισκεφθούμε έναν φίλο του.
Όταν φτάσαμε, νομίζοντας πώς επρόκειτο για μια συνηθισμένη κοινωνική εκδήλωση, βρεθήκαμε μπροστά σε κάπου σαράντα άτομα που είχαν προσκληθεί «ειδικά» για να μας ακούσουν. Νιώσαμε έκπληξη που αυτό το θέμα, που έχει τόσο ενδιαφέρον για τον κόσμο, γινόταν αντικείμενο ενός τόσο αδιάκριτου χειρισμού. Καθώς δεν θελήσαμε να δείξουμε έλλειψη αβρότητας προς τους ξένους μας, φανταστήκαμε μερικές ωραίες ιστορίες για ιπτάμενους δίσκους με τις όποιες περάσαμε ευχάριστα την ώρα μας και κάναμε χιούμορ. Ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό βράδυ. Τα αναφέρουμε όλα αυτά για να δείξουμε στον αναγνώστη ότι δεν είχαμε ποτέ ούτε έχουμε καμιά επιδίωξη διαφήμισης. Η δημοσίευση αυτού του βιβλίου μας επιβλήθηκε από την πίεση των περιστάσεων. Είχαμε πολλές προτάσεις να πουλήσουμε την ιστορία άλλα πάντα τις απορρίψαμε παρά την μεγάλη μας φτώχεια.
Το βιβλίο αυτό δεν περιέχει όλες τις πληροφορίες που πήραμε άλλα μόνο περίληψη. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που προτιμήσαμε να μην τα αποκαλύψουμε εν μέρει σύμφωνα με την επιθυμία αυτού που μας έδωσε τις πληροφορίες και εν μέρει σύμφωνα με την δική μας κρίση. Υπάρχουν επιπλέον, ορισμένα άλλα πράγματα που σκοπεύουμε να τα δημοσιεύσουμε σε ξεχωριστό βιβλίο που δεν θα προορίζεται για το μεγάλο κοινό όπως αυτό. Δεν αποκαλύψαμε επίσης τις λεπτομέρειες της πρώτης συνάντησής μας με τους ιπτάμενους δίσκους, επειδή είχαμε μόνο πρόθεση να κάνουμε γνωστές τις απόψεις των ανθρώπων που επανδρώνουν τα μυστηριώδη αυτά σκάφη. Αποφύγαμε για το σκοπό αυτό να διηγηθούμε μικρολεπτομέρειες που τις διηγήθηκαν άλλωστε άλλοι.
Αποφύγαμε όσο το δυνατό να μιλήσουμε για θρησκευτικά θέματα για να μη θεωρηθεί ότι εισβάλλουμε αδιάκριτα σε ένα τομέα που ανήκει σε αυτούς που είναι ειδικά ταγμένοι για αυτό. Κάναμε αναφορά εδώ ή εκεί στην θρησκεία στο μέτρο που ήμασταν αναγκασμένοι για να μην υποφέρουμε μετά με την ιδέα ότι φανήκαμε πολύ απρόθυμοι να μιλήσουμε μόνο και μόνο από ευαισθησία μήπως νομιστεί ότι επεμβαίνουμε στο έργο άλλων.
Οι παρατηρήσεις που γίνονται στο βιβλίο αυτό δεν έχουν την έννοια ότι περιφρονούμε τις τίμιες προσπάθειες που γίνονται από χιλιάδες εργάτες της έρευνας, που σκυμμένοι πάνω από τους ερευνητικούς σωλήνες να αποκρυπτογραφήσουν το άγνωστο, και στους όποιους οφείλουμε, στην πραγματικότητα, όση ευημερία απολαμβάνουμε και την λίγη φώτιση που έχουμε. Σεβόμαστε τις προσπάθειές τους και τους αποδίδουμε την πιο μεγάλη εκτίμηση. Αν είμαστε βέβαιοι ότι διείσδυσαν λάθη στην επιστήμη ή ότι έγιναν παραλείψεις, αυτό δεν οφείλεται στην κακή πίστη των επιστημόνων που αφιέρωσαν την ζωή τους στην αναζήτηση της αληθινής γνώσης.
Αυτό που μας συγκλονίζει είναι το γεγονός ότι όλος αυτός ο χρόνος, οι θυσίες ζωών και όλες οι προσπάθειες χιλιάδων εμπνευσμένων μυαλών που σκέφτονται μόνο για το κοινό συμφέρον, αποπροσανατολίστηκαν από τους ψεύτικους επιστήμονες προς την καταστροφή της ανθρωπότητας, η οποία γεννά τόσες ιδιοφυΐες και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από μέρους των πραγματικά σοφών. Δεν κατηγορούμε την επιστήμη αλλά αυτούς που την εκφυλίζουν. Όλοι αυτοί που αφιερώνουν τον εαυτό τους στο μακάβριο έργο της καταστροφής της ανθρώπινης ζωής δεν έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται επιστήμονες. Θα ήταν ύβρις για τον Νεύτωνα, τον Γαλιλαίο, τον Φλέμιγκ, τον Λαπλάς, τον Κέπλερ, τον Παγκράνζ, τον Χέρτζ και όλους τους άλλους, αν περιλαμβάναμε μεταξύ τους ορισμένα αιμοδιψή υποκείμενα που έχουν την ευθύνη για το ρίξιμο ατομικών βομβών στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι.
Θα έτριζαν τα κόκκαλα του Πασκάλ αν μάθαινε ότι τον έβαλαν στην ίδια μοίρα με αυτούς που κατασκεύασαν τα δηλητηριώδη αέρια. Είναι δυνατό για τον καθένα να κάνει σωστές παρατηρήσεις και όμως να βγάλει λαθεμένα συμπεράσματα. Ο Νεύτωνας εμπόδισε για έναν αιώνα την πρόοδο στον τομέα της οπτικής απλώς επειδή έβγαλε λαθεμένα συμπεράσματα. Κανείς δεν μπορούσε να τον κατηγορήσει, πάντως, ή να θέσει υπό αμφιβολία την καλή του πίστη. Οι φιλοσοφικές θεωρίες του Αριστοτέλη έφραξαν για πολλούς αιώνες τον δρόμο της ανθρώπινης γνώσης, ο ίδιος όμως ήταν τίμιος με τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του. Θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για πολλούς άλλους μεγάλους σε όλους τους κλάδους της γνώσης, στους οποίους ή λάμψη της ιδιοφυίας συνοδεύτηκε από πολύ μεγάλα λάθη.
Εκφράζουμε όμως το σεβασμό μας σε όλους εκείνους που είχαν κίνητρο την τιμιότητα και την αγάπη της επιστήμης και δεν στεκόμαστε στα λάθη για τα οποία έγιναν υπεύθυνοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επειδή ζούσαν μέσα στα όρια της περιορισμένης γνώσης των καιρών τους και της λαθεμένης εκτίμησης των νόμων της φύσης. Το κάθε τί μπορεί να συγχωρεθεί σε έναν άνθρωπο στα πλαίσια της ιδέας του τέλειου που έχουμε. Αυτό που δεν μπορεί ποτέ να συγχωρεθεί είναι η πονηρή κακο-εργία και η κατάχρηση της γνώσης που θέτει σε κίνδυνο την ζωή και τους πόθους των λιγότερο φωτισμένων και λιγότερο έξυπνων συνανθρώπων.
Το βιβλίο αυτό δεν έχει κανένα σκοπό να αντικρούσει άλλα βιβλία που ασχολήθηκαν με τους ιπτάμενους δίσκους και που περιγράφουν διαφορετικούς τύπους και διαφορετικές αρχές από αυτές που δείχνουμε μείς. Ξέρουμε ότι ακόμη και στον ίδιο πλανήτη υπάρχουν άνθρωποι διαφόρων τύπων άσπροι και μαύροι, πυγμαίοι και γίγαντες. Πιστεύουμε σε αυτές τις άλλες ιστορίες γιατί πιστεύουμε στην τιμιότητα των ανθρώπων. Περιοριστήκαμε να επαναλάβουμε όσα ακούσαμε. Είναι προφανές, ότι δεν είναι τυπωμένα εδώ τα αυτούσια λόγια του κυβερνήτη του ιπτάμενου δίσκου. Ακόμη και αν καταγράφαμε όλα τα λόγια του ακριβώς, δεν θα μας ήταν δυνατό να δώσουμε στην δημοσιότητα όλο το μήνυμά του.
Προσπαθήσαμε, πάντως, να απλοποιήσουμε τα θέματα και να χρησιμοποιήσουμε τον τρόπο σκέψης και την λογική του συνομιλητή μας, έστω και αν καταλήγει αυτό σε φτωχή απομίμηση, με στόχο να αφήσουμε να διαφανεί το πνεύμα των απαντήσεών του παρά οι λέξεις που χρησιμοποίησε. Αν έχουμε επιβεβαίωση αργότερα των ιδεών που εκθέτουμε, το βιβλίο αυτό θα έχει συμβάλει στην αποκάλυψη του μυστηρίου των αποκαλούμενων Αγνώστων Ιπταμένων Αντικειμένων. Αν δεν επιβεβαιωθούν, θα μείνουμε εκτεθειμένοι. Έχουμε συνείδηση των κινδύνων που διατρέχουμε στην περίπτωση που αποδειχτεί αντίθετα ότι πέσαμε θύματα φοβερής εξαπάτησης. Ο φόβος αυτός δεν μας κάνει να υποχωρήσουμε.
Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να πούμε είναι ότι δεν θέλουμε να δώσουμε την εντύπωση ότι είμαστε κατά οποιοδήποτε τρόπο καλύτεροι από τους άλλους ανθρώπους ή ότι έχουμε άπειρες γνώσεις για να αντικρούσουμε κάθε τί που διακήρυξαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες. Δεν θέλουμε να μοιάσουμε με την πυγολαμπίδα που ανέφερε ο κυβερνήτης του ιπτάμενου δίσκου, η όποια ήταν τόσο περήφανη για το φώς που της έδωσε η φύση ώστε φώναζε σε όλες τις άλλες πυγολαμπίδες: «δεν υπάρχει Ήλιος γιατί το μόνο φώς που υπάρχει το έχω στην ουρά μου».
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Σας διηγηθήκαμε τα πράγματα όπως έγιναν και σάς είπαμε ότι ακούσαμε. Οι ιδέες που εκφράστηκαν σε αυτό το βιβλίο, καλές ή κακές, δεν είναι δικές μας. Προσπαθήσαμε να τα αποδώσουμε όπως τα ακούσαμε χρησιμοποιώντας σημειώσεις. Δεν προσθέσαμε τίποτε. Χρειάστηκε, αντίθετα, να περικόψουμε πολλά για να μη γίνει αφ’ ενός πολύ μεγάλο το βιβλίο και αφ ετέρου γιατί δεν είδαμε κανένα ενδιαφέρον να δημοσιεύσουμε πράγματα που δεν θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να λύσουμε τα πιο άμεσα προβλήματά μας.
Τi σημασία θα είχε να συζητούσαμε την χρησιμοποίηση αντι-ηλεκτρονίων για την διάσπαση της ύλης, αν επρόκειτο η τεχνική αυτή να χρησιμοποιηθεί σαν άλλο ένα όπλο καταστροφής, αντί σαν μέσο ειρηνικής δημιουργίας; Έχουμε κιόλας αρκετά μέσα για να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον. Δεν χρησιμοποίησε ο άνθρωπος την γνώση που έχει για να βλάψει την ζωή και την περιουσία των άλλων ανθρώπων;
Αυτό που προσπαθήσαμε είναι να διαδώσουμε τις ιδέες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις ανθρώπινες σχέσεις. Ακόμη και στον τομέα αυτόν αφήσαμε εκκρεμή ορισμένα θέματα, μέχρι που να δούμε ποιά υποδοχή θα γίνει στο βιβλίο μας. Δεν είπαμε φυσικά πολλά πράγματα πώς πετούν οι ιπτάμενοι δίσκοι και για τις επιστημονικές μεθόδους που τους δίνουν σταθερότητα. Φαινόταν άδικο να δημοσιεύσουμε πράγματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την χώρα μας για την αντιμετώπιση των τόσο πιεστικών προβλημάτων της. Με τις απέραντες εκτάσεις της, τους φτωχούς πληθυσμούς της στο εσωτερικό, δεν θα μπορούσε καμιά άλλη χώρα από την Βραζιλία να αποκομίσει μεγαλύτερο κέρδος από ένα σκάφος με απεριόριστη ταχύτητα και φορτωτική ικανότητα. Ο ιπτάμενος δίσκος είναι σκάφος που αποδεικνύει όλες τις γνώσεις μας για την αεροδυναμική, απαρχαιωμένες.
Η ταχύτητά του και η φορτωτική του ικανότητα δεν επηρεάζονται από το σχήμα του που μπορεί να είναι όπως ταιριάζει στο προοριζόμενο φορτίο. Οι ιπτάμενοι δίσκοι μπορούν να έχουν το σχήμα του πούρου, να είναι επίπεδοι, τετράγωνοι, ωοειδείς κτλ. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από φτερωτά φορτηγά πλοία. Δέκα τέτοια σκάφη θα μπορούσαν να μεταφέρουν όλη την παραγωγή της πολιτείας Παρανά σε λίγα λεπτά χωρίς να έχουν ανάγκη από ειδικά αεροδρόμια. Οι δρόμοι και οι σιδηρόδρομοι που είναι αργοί και επηρεάζονται από τις κλιματολογικές συνθήκες, θα έχαναν την σημασία τους. Ένας από τους σκοπούς του βιβλίου ήταν, στην πραγματικότητα, να προσπαθήσει να διαφωτίσει το θέμα των δυνάμεων που χρησιμοποιούν οι ιπτάμενοι δίσκοι για την διακίνησή τους στην ατμόσφαιρά μας και τα μέσα που χρησιμοποιούν για τα ταξίδια τους στο διάστημα και στους πλανήτες.
Πολλοί πιστεύουν ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι είναι ανθρώπινα γήινα κατασκευάσματα. Άλλοι πιστεύουν ότι έρχονται από άλλους κόσμους. Μερικοί πιστεύουν ακόμη ότι προέρχονται από υπόγειες πόλεις που ανήκουν σε έναν άλλον πολιτισμό που κρύφτηκε εκεί για να αποφύγει να έρθει σε επαφή μαζί μας. Δεν ανοίξαμε συζήτηση για την προέλευσή τους γιατί αυτό δεν θα ωφελούσε κανέναν. Γιατί να ανησυχούμε από πού προέρχονται;
Αυτό που θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τον βασανισμένο και όλο προβλήματα πλανήτη μας, θα ήταν να ξέρουμε τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να τροποποιήσουμε μετά ανάλογα τις γνώσεις μας και να δούμε αν θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο ή κάτι ανάλογο. Οτιδήποτε άλλο είναι στείρο, ακαδημαϊκή συζήτηση χωρίς πρακτικό ενδιαφέρον. Αυτή είναι πάντως η δική μας άποψη με την οποία μπορεί βεβαίως να διαφωνήσει ο αναγνώστης. Το μόνο έγκλημά μας είναι ότι ισχυριζόμαστε ότι ήρθαμε σε επαφή με όντα που λένε ότι έρχονται από άλλον κόσμο. Εναπόκειται στον αναγνώστη να διαμορφώσει την δική του άποψη. Θετική ή αρνητική, δεν θα κλονίσει την πεποίθησή μας. Στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρει τόσο αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι έρχονται από το εξώτερο διάστημα, από την Γη ή κάτω από την γη: ξέρουμε ότι όσα μας αποκαλύφθηκαν είναι αληθινά και έχουμε καλούς λόγους να το λέμε. Ας μην ξεχνάμε τις παροτρύνσεις ότι ο άνθρωπος πρέπει να εξακολουθήσει τον δρόμο της ειρήνης και της συμπάθειας.
Έγινε μια έκκληση σε μια στιγμή που οι σάλπιγγες θα καλέσουν την ανθρωπότητα σε ολοκαύτωμα στην κοιλάδα Γεχοσχαφέτ, προς τιμήν του Θεού του πολέμου. Μας έδωσε κατηγορηματική επιβεβαίωση για την ύπαρξη του Θεού σε μια στιγμή που ο κόσμος βυθίζεται στην αδικία και κάλεσε τον άνθρωπο να κάνει το καλό και να εξακολουθήσει τον δρόμο της μετριοπάθειας και της αυτοσυγκράτησης. Αν είχαμε μόνο την ευλογία και την δύναμη να κάνουμε τους ανθρώπους να θυμούνται τον Θεό και να ακλουθούν τις Εντολές του, αποδεδείχνοντας ότι είναι αληθινό ότι έγραψαν οι πρώτοι Χριστιανοί, [Προχριστιανικοί Γνωστικοί] οτιδήποτε άλλο θα ήταν, τότε συγκριτικά, ασήμαντο.
Ντίνο Κρασπεδόν
Σάο Πάολο, 4 Μαρτίου 1957
Σάο Πάολο, 4 Μαρτίου 1957
Κατέβασε το βιβλίο Κατάλαβε Ανθρωπε pdf
Διάβασε και το άρθρο στο strange που κυκλοφορεί
UFO & Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ @Ιων Μαγγος
«Πολίτες του Πλανήτη, έχετε απέραντη άγνοια κι ανικανότητα να καταλάβετε! Δεν έχουμε τον καιρό να σας το εξηγήσουμε ή να μοιραστούμε την τεράστια γνώση που κατέχουμε. Αλλά εσείς εξακολουθήστε να μας πληρώνετε τους μισθούς μας!» NASA
Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα στις αρχαίες Ελληνικές και Ρωμαϊκές Πηγές
Όλοι μας έχουμε γίνει κοινωνοί του αποκαλούμενου «τέλος του κόσμου του ημερολογίου των Μάγιας» (21 Δεκεμβρίου 2012) να συνδέεται με την επιστροφή του Nibiru του Sitchen ή περίπου τον Nibiru των Σουμερίων. Σαν οι Σουμέριοι να γνώριζαν τους Μάγιας και να το είχαν προγραμματίσει. Είναι εύκολο να πέσει κανείς στην παγίδα όπως οι περισσότεροι συνάνθρωποι μας και το 2012 και ο φόβος με τα κομπιούτερ το 2000 ήρθαν και πέρασαν χωρίς να γίνει τίποτα, τουλάχιστον τίποτα δεν έγινε που το πεπερασμένο ανθρώπινο μυαλό να το καταλάβει. Ίσως όμως να υπάρχει κάτι μεγαλύτερο στον ορίζοντα, εάν μπορούμε να δούμε και να καταλάβουμε τα σημάδια.
Οι κρίσεις σε όλα τα επίπεδα και οι ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις στην πατρίδα μας σήμερα, μας υποχρεώνουν να πάμε επιτέλους σε θεμελιώδεις αναρωτήσεις και όχι σε αντανακλαστικά αντιδράσεων κάθε είδους: Τι συμβαίνει στην ουσία με τους εαυτούς μας και γύρω από μας; Τι είμαστε αληθινά, τι νομίζουμε ότι είμαστε, γιατί το νομίζουμε και πόσο απέχει από την αλήθεια; Το να νομίζουμε κάτι όμως, είναι προϊόν σκέψεων. Μήπως και αυτές δεν είναι αυτό που πιστεύαμε; Είμαστε μόνο εμείς πίσω από αυτές; Αν όχι, τότε τι άλλο υπάρχει και ποιό επιτέλους θα μπορούσε να είναι το σημείο αναφοράς για την αλήθεια; Έχουμε πρόσβαση σε αυτό; Ποια είναι η πραγματική δυναμική στο επίπεδο της υφηλίου και ποιος ο ιδιαίτερος ρόλος της Ελλάδας, αν υπάρχει και άλλες πολλές παρόμοιες αναρωτήσεις. Είναι επείγον να καταπιαστούμε με αυτές τις ανησυχίες, εμείς εδώ στο strange όπως και στο terra papers θελήσαμε να μοιραστούμε αυτές μας τις ανησυχίες, αν όχι γι’ άλλο λόγο, τουλάχιστον για να εξωτερικεύσουμε τις σκέψεις, τις έρευνες μας και τις θεωρήσεις μας. Δυστυχώς η πραγματικότητα δεν μας ξεπερνά απλώς, μα ούτε καν να την διανοηθούμε δεν είναι δυνατόν ! και είναι αυτό μια ανησυχία από μόνη της, γιατί η φαντασία δεν μας λείπει. Άραγε γιατί ο ανθρώπινος νους δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί το αφάνταστο; Το να καταφέρει δε να το κατανοήσει, δεν το συζητάμε καν… Απλά αν μπορούσε να το αντιληφθεί !! θα ήταν ένα καλό και σημαντικό βήμα προς την γνώση. Ας πάρουμε λοιπόν κάποιες πληροφορίες κι ας αναρωτηθούμε … στην σιωπή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.