• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

    Και τουρκικό υποβρύχιο κόβει βόλτες στην κυπριακή ΑΟΖ

    Και τουρκικό υποβρύχιο στην κυπριακή ΑΟΖ – Το εντόπισαν τυχαία να συνοδεύει το «Barbaros»
    Ένα δίχτυ ασφαλείας γύρω από το σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros» που πλέει στην Κυπριακή ΑΟΖ έχει στήσει η Τουρκία η οποία εκτός από τα δύο πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν έχουν σε κοντινή απόσταση κι ένα υποβρύχιο.


    Η παρουσία μάλιστα του τουρκικού υποβρυχίου στην ουσία έγινε αντιληπτή κατά τύχη όταν κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων του μικρού αεροσκάφους Diamond που κατέπεσε στην περιοχή, το εντόπισαν πλοία της UNFIL εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ελλαδικές ιστοσελίδες, τα ανθυποβρυχιακά συστήματα των πλοίων που ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις για βοήθεια «χτύπησαν» το υποβρύχιο της Άγκυρας να πλέει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

    Αρμόδια στρατιωτική πηγή ανέφερε στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ότι είναι συνήθης τακτική τόσο από την Τουρκία όσο και από άλλες χώρες που διαθέτουν Πολεμικό Ναυτικό, όταν βρίσκονται σε αποστολή φρεγάτες ή κορβέτες, πάντα να τις συνοδεύει κάποιο υποβρύχιο. Αυτό όπως εξήγησε, γίνεται για να ασκείται καλύτερος έλεγχος των περιοχών όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι αποστολές τους.

    Όσον αφορά στα άλλα δύο πολεμικά πλοία, που συνοδεύουν το «Μπαρμπαρός», αντικαθίστανται για σκοπούς ανεφοδιασμού και τη θέση τους στις περιοχές έρευνας λαμβάνουν άλλα πολεμικά πλοία.

    koolnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ