• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

    Τσεχία: «Δώστε μας 1 εκατ. ευρώ αλλιώς... θα διασπείρουμε τον Έμπολα!»

    Άγνωστοι εκβιαστές απείλησαν την Τσεχία ότι θα διασπείρουν στη χώρα τον ιό του Έμπολα και απαίτησαν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ —αλλά σε... bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα— για να μην προχωρήσουν στο σχέδιό τους, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.


    "Ένας ή περισσότεροι δράστες εκβιάζουν το κράτος και απειλούν ότι θα διασπείρουν τον ιό Έμπολα", είπε ο υποδιευθυντής της εθνικής αστυνομίας, Ζντένεκ Λάουμπε. "Εξ αρχής, ο βασικός στόχος τους ήταν να προκαλέσουν πανικό", υποστήριξε.

    Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι εκβιαστές "χρησιμοποιούν πολύ προηγμένες μεθόδους επικοινωνίας", χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Σλάστα, τον επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, οι δράστες, εφόσον εντοπισθούν και συλληφθούν, μπορεί να καταδικαστούν ακόμη και σε 12ετή κάθειρξη.

    Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας Βλαντίμιρ Βαλέντα εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός, λέγοντας ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες μετάδοσης του θανατηφόρου ιού στη χώρα. "Το να αποκτήσει κανείς τον ιό, να τον μεταφέρει και να τον διαδώσει με άλλον τρόπο εκτός της άμεσης επαφής με έναν ασθενή ή τα σωματικά υγρά του δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο", είπε στους δημοσιογράφους.

    Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα της ασθένειας στην Τσεχία.

    topontiki.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ