• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

    Δείτε τι κινδύνους «εγκυμονεί» η αποχή από το sex!

    Δεκάδες έρευνες έχουν γίνει για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η σεξουαλική συνέυρεση στον ανθρώπινο οργανισμό.
    Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, που το σεξ δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα τους, γίνονται περισσότεροι ευάλωτοι στις διάφορες αρρώστιες.
    Σύμφωνα iatropedia, έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι όσοι απέχουν από το σεξ, είναι περισσότερο επιρρεπείς στις ιώσεις, στα προβλήματα καρδιάς, αλλά και στους πόνους στη μέση και στον αυχένα.

    - «Εύθραστη» καρδιά 
    Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Bristol στη Μ. Βρετανία, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Epidemiology and Community Health» τεκμηριώνει ότι οι άνδρες που έχουν ερωτικές επαφές δυο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα διατρέχουν 50% μικρότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε σχέση με εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα.

    - Προβλήματα στα ...υδραυλικά
    Μελέτη που  δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine, απέδειξε  ότι οι άνδρες που έχουν αραιές ερωτικές επαφές σε κάποια στιγμή της ζωής τους θα εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία. Μάλιστα όσο πιο μικρός ο αριθμός των ερωτικών επαφών τους  τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να εμφανίσει κάποιος άνδρας διαταραχές στύσης.

    - Πόνοι στη μέση και στον αυχένα
    Συγκεκριμένα, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο δρουν σαν φυσικά παυσίπονα. Χωρίς τις πολύτιμες αυτές ουσίες δεν χαλαρώνουν οι τεντωμένοι μυς και έτσι δεν ανακουφίζονται οι  μυϊκοί πόνοι στη μέση ή στον αυχένα. 

    - Επιρρεπείς στις… ιώσεις
    Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wilkes διαπίστωσαν ότι οι νέοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα διαθέτουν κατά 30% περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός τους αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά σε κάθε είδους λοιμώξεις.

    - Γυναίκες προσοχή! 
    Έρευνες έχουν δείξει ότι οι τακτικές σεξουαλικές  επαφές  είναι μια μορφή άσκησης για τους μύες της πυέλου, οι οποίοι συσπώνται κατά τον οργασμό. Εάν αυτοί οι μύες  παραμένουν αγύμναστοι, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος η γυναίκα να αντιμετωπίσει μελλοντικά ακράτεια.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ