• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

    Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας και την Κυριακή

    Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία και σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ενώ σταδιακή θα είναι η άνοδος του υδράργυρου από τη Δευτέρα.


    Βροχές, καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα, Κυριακή σε ολόκληρη την χώρα, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και, πιθανόν, την Αττική.

    Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. 

    Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

    Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

    Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι βοριάδες θα πέσουν στα 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


    Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε η κακοκαιρία την Παρασκευή

    Κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη η νέα επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή. Σε ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι της πόλης, ενώ σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

    Η ισχυρή βροχόπτωση με την οποία «ξύπνησε» η Θεσσαλονίκη δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Το πρωί της Παρασκευής, τροχαία ατυχήματα προκλήθηκαν εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος -με υλικές μόνο ζημιές-, ενώ έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

    Βροχοπτώσεις έπληξαν και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

    Προβλήματα προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και στην Πάτρα.

    Δρόμοι πλημμύρισαν και στο Μεσολόγγι από την έντονη βροχόπτωση το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με το onairnews, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από οικίες και καταστήματα. 

    (tanea)
    prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ