• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

    Interpol και FIFA έρχονται στην Ελλάδα για τους "στημένους αγώνες"

    Κλιμάκιο της FIFA και της Interpol θα έρθει στην Αθήνα για το θέμα των χειραγωγημένων αγώνων στην Ελλάδα, όπως γράφει το soccerplus.gr. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έχει υπογράψει δεκαετή σύμβαση με την Interpol για την καταπολέμηση του φαινομένου, που έχει παγκόσμια διάσταση και εμφανίζεται και στη χώρα μας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus στην ΕΠΟ εστάλη επιστολή, στην οποία η FIFA και η Interpol ζητούν να έρθουν στην Αθήνα και να συναντηθούν με συναρμόδιους φορείς (Ομοσπονδία, Λίγκες, Υπουργείο, Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές) για την αντιμετώπιση του φαινομένου των στημένων αγώνων μέσω της δημιουργίας ενός αποτελεσματικού μηχανισμού καταπολέμησης.
    Παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει και σε άλλες χώρες, που αφενός αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα και αφετέρου δεν έχουν να επιδείξουν μία σταθερή και ενιαία πολιτική για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
    Στο ΔΣ της ΕΠΟ την Παρασκευή (26/9) η Ομοσπονδία και η Super League αποφάσισαν να απαντήσουν θετικά στο αίτημα της FIFA. Ετσι, αναμένεται η έλευση του κλιμακίου FIFA-Interpol, που θα έχει ως στόχο την ενεργοποίηση όλων των φορέων στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο τουλάχιστον απ’ την πλευρά του ποδοσφαίρου αντιμετωπίζεται σπασμωδικά και αναποτελεσματικά.
    Προαποφασισμένος νόμος
    Συζήτηση στο ΔΣ της ΕΠΟ έγινε για την πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη συμμετοχή της ΕΠΟ στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τον νέο αθλητικό νόμο.
    Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΟ, κ. Χρήστος Υφαντής, ενημέρωσε το ΔΣ για τη συνάντηση που είχε με μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και τις ερωτήσεις που δέχτηκε (π.χ. τρόπος λειτουργίας των ποδοσφαιρικών ενώσεων).
    Οι περισσότεροι απ’ τους συμβούλους που μίλησαν είπαν ότι ήδη έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τον νέο αθλητικό νόμο και η ΕΠΟ θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων.
    Οταν πήγε να ανοίξει η κουβέντα για το αυτοδιοίκητο και περί πιθανής προσβολής του μέσω διατάξεων του υπό επεξεργασία νόμου, ο πρόεδρος Γ. Σαρρής είπε: "Ας αφήσουμε τους λεονταρισμούς μέχρι να μάθουμε τι ακριβώς υπάρχει".
    Επίσης ειπώθηκε ότι για την διαδικασία δημιουργίας νέου αθλητικού νόμου πρέπει να ενημερωθούν η FIFA και η UEFA.
    Πηγή: soccerplus.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ