• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

    Σπουδαία νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Πλατανιά στα Χανιά - Ισοπαλία για Πανιώνιο και Ξάνθη - Ο Ερυθρόλευκος Τάσος Καραμάνος πλήγωσε τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι

    Με γκολ του Μπαράλες στο 87' ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε στα Χανιά 1-0 τον Πλατανιά, στην 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. 

    Ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος στο α' ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις δύο σπουδαίες ευκαιρίες που δημιούργησε, στο 20' με το κοντινό σουτ του Ιτούα και στο 37' με το πλασέ από εξαιρετική θέση του Τόρες (απέκρουσε ο Κοσίτσκι)


    Στο 45' οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Μάσα βρέθηκε απέναντι από τον Ολιμπά, αλλά αστόχησε, ενώ το ίδιο "σκηνικό" με τους ίδιους πρωταγωνιστές, επαναλήφθηκε στο 53' και με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει.

    Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, ελάχιστες ήταν οι καλές στιγμές, όμως ο Αστέρας κατάφερε στο τέλος να φύγει νικητής. Στο 83' ο Μπαράλες μπήκε ως αλλαγή στο ματς και στο 87'  σκόραρε για να δώσει τη νίκη στον Αστέρα.

    ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα, Νέπλιακ, Μαχαμάτ, Τετέ (88' Φιγκέιρα), Μενδρινός, Τσουράκης, Γκόμες (67' Μιλούνοβιτς), Τόρες (78' Ναζλίδης).

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:  Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Λούι, Μάσα, Τιέ Μπι (72' Κουρμπέλης), Ουσέρο (66' Γιαννιώτης), Ρόλε (83' Μπαράλες), Πάρα, Μουνάφο, Σανκαρέ.


    Ισόπαλο 1-1 τέλειωσε το παιχνίδι Πανιωνίου-Ξάνθης στη Νέα Σμύρνη. 

    Υπό το βλέμμα του νέου προπονητή της, Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά με τον Νίκο Νεντίδη στον πάγκο, η Ξάνθη κατάφερε από νωρίς να πάρει το προβάδισμα με το γκολ που σημείωσε στο 7' ο Καπετάνος από κοντά, μετά από ασταθή απόκρουση του Γιαννακόπουλου σε σουτ του Σολτάνι.

    Στη συνέχεια ο Πανιώνιος πήρε τα ηνία, προσπάθησε να αντιδράσει και το κατάφερε στο 33', όταν σε φάση διαρκείας και σε σουτ του Μπούζα, ο Φλίσκας σταμάτησε την μπάλα με το χέρι.

    Πέναλτι και αποβολή για τον παίκτη της Ξάνθης, με τον Κολοβό να το εκτελεί εύστοχα και να ισοφαρίζει σε 1-1.

    Στο β' ημίχρονο και με αριθμητική υπεροχή ο Πανιώνιος ήταν πιο δραστήριος, αλλά όποιες καλές στιγμές που δημιούργησε (60' Γιάννου και Μπουμάλ, 62' Κολοβός, 81' Μασούρας, 84' Κολοβός) δεν τις εκμεταλλεύθηκε, ενώ στάθηκε άτυχος στο 94' όταν ο Τασούλης «σημάδεψε» το δοκάρι.

    Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι ήταν... φαρμάκι στις κόντρα αντεπιθέσεις και μάλιστα στο τέλος θα μπορούσαν να είχαν φύγει και με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη, αν Σολτάνι και Λουσέρο ήταν πιο τυχεροί στα τετ-α-τετ με τον Γιαννακόπουλο.

    Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Μπουμάλ (74' Μασούρας), Γιάννου, Σιώπης, Κολοβός, Αργυρόπουλος, Μπούζας (61' Ιμπαγάσα), Χατζηισαΐας.

    Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος (58' Μπαξεβανίδης), Κομεσίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Καπετάνος (72' Ρενάν), Λισγάρας, Καρυπίδης, Ρούντι (46' Ομπόντο).

    Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός Τάσος Καραμάνος πλήγωσε τον Ολυμπιακό (έχει τα δικαιώματα του από το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο της μεταγραφής του Παπαζογλου στον Ατρόμητο), και με γκολ στο 29' οδήγησε τον Ατρόμητο (αγωνίζεται δανεικός) στη νίκη με 1-0, στο Δημοτικό γήπεδο του Περιστερίου. 

    Ο πορτογάλος τεχνικός του Ατρομήτου Ρικάρντο Σα Πίντο που αντικατέστησε τον Γιώργο Παράσχο έκανε ιδανικό ξεκίνημα στον πάγκο των γηπεδούχων. Η ομάδα του Περιστερίου ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, είχε σωστή αμυντική λειτουργία και μπλόκαρε τα ατού του Ολυμπιακού. Οι Ντομίνγκες, Κασάμι, Μήτρογλου , Αφελάι δεν μπόρεσαν να φανούν στον αγωνιστικό χώρο και ο Μίτσελ καλείται τώρα να βρει τρόπο για να ανεβάσει τη ψυχολογία των παικτών του ενόψει της αναμέτρησης με τη Μάλμε την ερχόμενη Τετάρτη για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. 

    Οι Πειραιώτες μετά την ισοπαλία στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, έβγαλαν αδυναμίες στο δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι και μοιραία δέχτηκαν την ήττα.

    Ο Ατρόμητος απέδειξε ότι είναι ποιοτική ομάδα ικανή να τα βάλει και με τους πρωταθλητές. 

    Ο Μίτσελ έκανε πρόβα ενδεκάδας ενόψει του αγώνα με την πρωταθλήτρια Σουηδίας. Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν πάθος και δύναμη στο παιχνίδι τους, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους οι οποίοι χωρίς ίχνος κατωτερότητας έπαιξαν στα ίσα τους πρωταθλητές. Ο Ατρόμητος είχε τις ευκαιρίες με τους Καραμάνο (22΄,24΄), Παπάζογλου (26΄) και στο 29΄ οι φίλοι της ομάδας του Περιστερίου πανηγύρισαν την επιτυχία του γκολ . Σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Ρομπέρτο, ο Παπάζογλου δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ, η μπάλα στρώθηκε στον Καραμάνο ο οποίος με σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού (1-0).


    Οι γηπεδούχοι με καλή κυκλοφορία της μπάλας, σωστή αλληλοκάλυψη, ασφυκτικό πρέσινγκ έκλεισαν τους χώρους στους Ερυθρόλευκους και ήταν απειλητικοί στην κόντρα επίθεση. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού προχώρησε στην πρώτη αλλαγή στο 60΄, αποσύροντας τον Τσόρι Ντομίνγκες ο οποίος βρέθηκε σε άσχημη βραδιά. Τη θέση του πήρε ο Ντουρμάζ ο οποίος δεν

    Οι Πειραιώτες πίεσαν στο β΄ ημίχρονο, όμως δεν ήταν αποτελεσματικοί. Ο Μίτσελ τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία 20 λεπτά ρίχνοντας στον αγώνα τον Μπενίτες (αντί του κουρασμένου Κασάμι). Ο Ολυμπιακός έπαιξε με δύο επιθετικούς (Μήτρογλου, Μπενίτες) ,όμως και στην περίπτωση αυτή δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

    Η τελευταία αλλαγή του Μίτσελ έγινε με καθυστέρηση (Φορτούνης αντί του Μανιάτη στο 82΄). Ο Σα Πίντο χρησιμοποίησε στα τελευταία λεπτά τρεις στόπερ με την είσοδο του Λαζαρίδη (82΄) για να κρατήσει το σκορ και τα κατάφερε κάτω από τα χειροκροτήματα των φίλων του Ατρομήτου. 

    Οι φιλοξενούμενοι στο β΄ ημίχρονο έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή του Τσενάμο με τους Ντομίνγκες (48΄), Μήτρογλου (60΄), Μαζουάκου (73΄), όμως δεν βρήκαν στόχο.

    Το ματς διαιτήτευσε ο Σταύρος Τριτσώνης (Αθήνας). Κίτρινη κάρτα: Ταυλαρίδης, Μήτρογλου.

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Δημούτσος (61΄Μπάλας), Γκαρσία, Ούμπιντες, Καραμάνος (82΄ Λαζαρίδης), Ναπολεόνι (74΄ Φάμπιο), Παπαζόγλου.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι(70’ Μπενίτες), Μανιάτης (82΄ Φορτούνης), Ντομίνγκες (60΄ Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου.

    tanea.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ