• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

    Φωτογραφίες από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ιαπωνία

    Τα πάντα καλύφθηκαν από τέφρα, τέσσερις νεκροί

    Ενυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες από το ηφαίστειο Οντάκε που εξερράγη το Σάββατο στην Ιαπωνία, παρασύροντας στο θάνατο τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας άλλα 40.







    Σήμερα το πρωί διασώστες ξεκίνησαν εκ νέου τις προσπάθειες διάσωσης 27 ορειβατών, που βρίσκονται παγιδευμένοι στην κορυφή του βουνού. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι 27 πεζοπόροι βρίσκονται σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής μετά την έκρηξη, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.





    Η έκρηξη του ηφαιστείου δεν θα επηρεάσει την επαναλειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα του εργοστασίου Σεντάι, το οποίο βρίσκεται σε άλλη ηφαιστειακά δραστήρια περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα ο ανώτερος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχιγραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολη» την πρόβλεψη της έκρηξης του Οντάκε.

    Η ιαπωνική πυρηνική ρυθμιστική αρχή ενέκρινε στις 10 Σεπτεμβρίου την επαναλειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Σεντάι, στα νοτιοδυτικά της χώρας. Μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα, που προκλήθηκε το 2011 από τον σεισμό και το τσουνάμι, το οποίο ακολούθησε, η κυβέρνηση επιμένει στο κλείσιμο των παλαιών πυρηνικών αντιδραστήρων.

    Η Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή (NRA) είχε χαρακτηρίσει αμελητέα την πιθανότητα σημαντικής ηφαιστειακής δραστηριότητας στη διάρκεια ζωής του πυρηνικού σταθμού Σεντάι που εκμεταλλεύεται η Kyushu Electric Power. 







    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ