• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

    O Codex Alimentarious ζητά την ακτινοβόληση των τροφών

    Η ΝΤΠ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ


    Ο Codex Alimentarius θέλει να επιβάλει την ακτινοβόληση των τροφίμων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


    Η ακτινοβόληση των τροφών εφαρμόζεται ήδη στην Αμερική.

    Ο FDA (ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) ενέκρινε την ακτινοβόληση των τροφών στις 18 Απριλίου του 1986.

    Τα πρώτα ακτινοβολημένα φρούτα και λαχανικά πουλήθηκαν το 1992 σε ένα μικρό supermarket του Miami.

    Ο FDA επιμένει ότι οι ακτινοβολούμενες τροφές έχουν εξεταστεί και είναι απόλυτα ασφαλείς.
    Ωστόσο η Νέα Υόρκη, το New Jersey και η Maine έχουν απαγορεύσει την πώληση και τη διανομή των ακτινοβολημένων τροφών, όπως έχουν κάνει και οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

    Τι είναι ακτινοβόληση των τροφών; Ακτινοβόληση των τροφών είναι η διαδικασία της έκθεσης των τροφών σε ιονίζουσα ακτινοβολία, για να καταστρέψει μικροοργανισμούς, βακτήρια, ιούς ή έντομα που μπορεί να είναι παρόντα στην τροφή. Άλλες εφαρμογές της ακτινοβολίας περιλαμβάνουν παρεμπόδιση βλάστησης και καθυστέρηση της ωρίμανσης.

    Ποιες τροφές θα ακτινοβολούνται; Όλα τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα κρέατα.

    Η δόση της ακτινοβολίας μετριέται με τη SI μονάδα γνωστή ως Gray (Gy). Μια δόση Gray ακτινοβολίας είναι ισοδύναμη με 1 joule ενέργειας που απορροφάται ανά κιλό υλικού τροφής. Στη διαδικασία ακτινοβόλησης των τροφών οι δόσεις μετριώνται σεKGy (1.000 Gy). Μια απορροφούμενη δόση ακτινοβολίας ή RAD αποτελεί το ποσό της ακτινοβολίας που απορροφά ένα άτομο από τις ακτίνες Χ. Ένα kiloGray (kGy) ισοδυναμεί με 100.000 RAD.

    Ας εξετάσουμε τις δόσεις της ακτινοβολίας που χρησιμοποιούνται για τα τρόφιμα. Χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας (ώς 1KGy): Για παρεμπόδιση βλάστησης σε βολβούς 0,03-0,15 KGy, για καθυστέρηση ωρίμανσης στα φρούτα 0,25-1,75 KGy, για έντομα και παράσιτα των τροφών 0,07-1,00 KGy. Μεσαία δόση ακτινοβολίας (1KGy ώς 10 KGy):

    Για μείωση των μικροβίων που χαλάνε τις τροφές, για να παραταθεί η διάρκεια ζωής των κρεάτων, των πουλερικών και των θαλασσινών τροφών σε ψύξη 1,50-3,00 KGy, για μείωση των παθογόνων μικροβίων σε φρέσκα και κατεψυγμένα κρέατα, πουλερικά και θαλασσινές τροφές 3,00-7,00 KGy, για μείωση του αριθμού των μικροοργανισμών σε μπαχαρικά 10,00 KGy. Υψηλή δόση ακτινοβολίας (πάνω από 10KGy) για αποστείρωση των διαιτών σε νοσοκομεία 25,00-70,00 KGy.

    Η ακτινοβόληση των τροφών μερικές φορές αναφέρεται ως ‘κρύα παστερίωση’ ή ‘ηλεκτρονική παστερίωση’, επειδή η ιονίζουσα ακτινοβολία δεν θερμαίνει την τροφή σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως η παστερίωση με θερμότητα. Ωστόσο η χρήση του όρου κρύα παστερίωση, για να περιγράψει τις ακτινοβολημένες τροφές είναι αμφιλεγόμενη, διότι η παστερίωση και η ακτινοβολία είναι εντελώς διαφορετικές διαδικασίες, αν και τα προσδοκώμενα τελικά αποτελέσματα μπορεί να είναι παρόμοια σε μερικές περιπτώσεις.

    Όσο μεγαλύτερη είναι η γενετική δομή των ανεπιθύμητων οργανισμών τόσο πιο ευαίσθητοι είναι στην ακτινοβολία. Οι μύκητες και τα παράσιτα είναι πιο ευαίσθητα από τα βακτήρια, τα οποία με τη σειρά τους είναι πιο ευαίσθητα από τους ιούς. Οι περισσότεροι ανεπιθύμητοι οργανισμοί συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας και του E.coli 0157 πεθαίνουν σε επίπεδα που κυμαίνονται από 140-600 RAD, χωρίς να είναι ξεκάθαρο γιατί τα βότανα και τα μπαχαρικά απαιτούν 3 εκατομμύρια RAD.

    Τα prions, οι οργανισμοί που είναι υπεύθυνοι για την ασθένεια των τρελών αγελάδων είναι ανθεκτικά σε δόσεις που χρησιμοποιούνται για τις ακτινοβολημένες τροφές.

    Η ακτινοβόληση δεν εξαλείφει όλα τα βακτήρια. Μερικά δεν επηρεάζονται από τα επίπεδα των δόσεων που χρησιμοποιούνται στα φαγητά. Αυτά περιλαμβάνουν τα βακτήρια που προκαλούν αλλαντίαση , το Clostridium και το Deinococcus radiodurans, τα οποία στην πραγματικότητα επισκευάζουν το δικό τους DNA μετά την έκθεση.

    Η ακτινοβόληση των τροφών επηρεάζει τη διατροφική αξία των τροφών. Σχηματίζονται ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν καρκίνο, και άλλα καρκινογόνα συμπεριλαμβανομένης της φορμαλδεΰδης, του βενζόλιου και των υπεροξειδίων των λιπιδίων.

    Οι ελεύθερες ρίζες συνδυάζονται με εντομοκτόνα και με πρόσθετα των τροφών, για να σχηματίσουν νέα χημικά που ονομάζονται ‘άγνωστα ραδιολυτικά συστατικά’ (unknown radiolytic compounds, URPs). Οι υποστηρικτές της ακτινοβόλησης των τροφών έχουν θεωρητικά απαλείψει τις ανησυχίες για τα URPs. Οι μακρόχρονες επιδράσεις αυτών των προσφάτως παραγόμενων χημικών δεν έχουν ερευνηθεί.

    Η ακτινοβόληση των τροφών προκαλεί απώλειες των βιταμινών A, C, E, K, B1,B2, B3, B6, B12 και φολικού οξέος ώς και 80%. Απώλειες των λιπαρών οξέων μπορούν επίσης να συμβούν. Τα ακτινοβολημένα λίπη τείνουν να ταγγίζουν γρήγορα. Οι υδατάνθρακες παθαίνουν υδρόλυση με αποτέλεσμα τα άμυλα να μετατρέπονται σε απλά σάκχαρα. Οι υποστηρικτές της ακτινοβόλησης θεωρούν την επίδραση στην πρωτεΐνη μηδαμινή. Ωστόσο το περιεχόμενο του DNA βλάπτεται και οι επιπτώσεις στον άνθρωπο δεν έχουν ακόμα ερευνηθεί.

    Η επίδραση της ακτινοβολίας στο περιεχόμενο των τροφών σε μέταλλα, στα βότανα και στα μπαχαρικά είναι πολύ αρνητική, επειδή λαμβάνουν τις υψηλότερες δόσεις ακτινοβολίας. Όλα τα μέταλλα μπορούν να γίνουν ραδιοϊσότοπα, που είναι το ραδιενεργό τους αντίγραφο.

    Η ακτινοβόληση των τροφών είναι δυνητικά καταστροφική για την υγεία μας εξαλείφοντας ένζυμα, βιταμίνες και άλλα συστατικά. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα γίνεται όλο και πιο αδύναμο, ανίκανο να καταπολεμήσει τις τόσες ασθένειες που αντιμετωπίζουμε. Η συχνότητα του καρκίνου θα αυξηθεί.

    Το σώμα μας είναι κατασκευασμένο, για να αυτοθεραπεύεται. Είναι δική μας ευθύνη να δώσουμε στους εαυτούς μας την απαραίτητη υγιεινή τροφή, για να βοηθήσει τα συστήματα του σώματός μας να λειτουργήσουν κατάλληλα και να μας δώσει υγιή ζωή.

    Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενειών συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου προκαλείται από έλλειψη των απαραίτητων ενζύμων, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που χρειάζεται το σώμα μας.

    Η ακτινοβόληση των τροφών είναι μια διαδικασία που σκοτώνει και καταστρέφει όλα τα ζωντανά μέρη της τροφής. Θα σκοτώνει τα ‘καλά’ βακτήρια, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη των ‘κακών’ βακτηρίων.

    Στις εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου η εστίαση είναι στην αποκατάσταση και στη διατήρηση της υγείας. Το σώμα χρειάζεται ένζυμα και βιταμίνες που αποκτώνται από φρούτα και λαχανικά και άλλες ζωντανές τροφές που τρώμε. Αυτά τα απαραίτητα συστατικά τροφής έρχονται κατά τη διάρκεια των τελευταίων σταδίων της φυσικής ωρίμανσης. Όλα τα ένζυμα καθώς και πολλές άλλες βιταμίνες και συστατικά καταστρέφονται από τη διαδικασία της ακτινοβολίας. Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι πολλά από αυτά που το σώμα μας χρειάζεται από τις τροφές που τρώμε αποκτώνται κατά τη διάρκεια της φυσικής ωρίμανσης των τροφών.

    Η ακτινοβόληση προλαμβάνει τη φυσική ωρίμανση. Η ακτινοβόληση προκαλεί χημικές αλλαγές που θα επιδράσουν δραστικά την υγεία των συστημάτων του σώματός μας. Το σώμα είναι κατασκευασμένο να τρώει φυσικές τροφές που έχουν ωριμάσει στο φυσικό περιβάλλον του ήλιου και του αέρα.

    Αν τα ζιζάνια μπορούν να αποστειρωθούν, δεν είναι πιθανό ότι, καθώς τρώμε μεγάλες ποσότητες τροφών που είναι ακτινοβολημένες, καταναλώνουμε αρκετά κατάλοιπα ακτινοβολίας από τις τροφές, ώστε να επηρεαστούν τα συστήματα του σώματός μας;

    Χρειαζόμαστε προστατευτικά τοιχώματα, ώστε οι εργάτες να μην επηρεαστούν από τις χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας. Γιατί να μην σκεφτούμε ότι θα υπάρχουν προκλήσεις υγείας, καθώς οι ιστοί του σώματός μας αρχίζουν να συγκεντρώνουν και να αποθηκεύουν μικρές ποσότητες ακτινοβολίας καθημερινά από τις τροφές που τρώμε;

    Χημικά παράγωγα που βρίσκονται σε ακτινοβολημένο βοδινό και σε μερικές άλλες ακτινοβολημένες τροφές αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του κόλου και βλάβης τουDNA σε ανθρώπους που τρώνε αυτές τις τροφές σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες που διεξήχθησαν στην Ευρώπη.

    Αυτές οι μελέτες θέτουν σε αμφισβήτηση τη θέση του FDA και της βιομηχανίας τροφίμων ότι οι ακτινοβολημένες τροφές είναι γενικά ασφαλείς για ανθρώπινη κατανάλωση. Οι μελέτες επιβεβαιώνουν έρευνες που δημοσιεύτηκαν το 1988 και 2001 και έδειξαν ότι συγκεντρώσεις χημικών που ονομάζονται 2-alkylcyclobutanones(ή 2-ACBs) – που βρίσκονται μόνο σε ακτινοβολημένες τροφές – προκάλεσαν βλάβη τουDNA σε ανθρώπινα κύτταρα. Ανάμεσα στα νέα ευρήματα οι 2-ACBs φάνηκαν ότι προάγουν την ανάπτυξη όγκων στα έντερα αρουραίων.

    Οι 2-ACBs σχηματίζονται, όταν οι τροφές που περιέχουν λίπος ακτινοβολούνται, όπως το μοσχάρι, το κοτόπουλο και συγκεκριμένα φρούτα.

    Το τρίχρονο πρόγραμμα διεξήχθη από μια ομάδα Γάλλων και Γερμανών επιστημόνων από διάφορα ινστιτούτα, συμπεριλαμβανομένου του Germany’s FederalResearch Center for Nutrition και του Louis Pasteur University στη Γαλλία. Το 200 σελίδων σώμα ερευνών που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2003, αποτελείτο από πέντε πρωταρχικές μελέτες για τοξικότητα και διάφορες δευτερεύουσες μελέτες.

    Δημοσιευμένες στα Γερμανικά και στα Γαλλικά οι μελέτες μεταφράστηκαν στα Αγγλικά από το Public Citizen and the Center for Food Safety.


    Οι συγγραφείς των μελετών προειδοποιούν:

     ‘Προσοχή πρέπει να δοθεί προτού κάθε κίνδυνος των καταναλωτών από την έκθεση σε αυτά τα συστατικά απορριφθεί. Επιπλέον έρευνες απαιτούνται, για να καθορίσουν ακριβώς την έκθεση σε αυτά τα συστατικά… και τον μεταβολισμό των 2-ACBs στον ζωντανό οργανισμό. Όλες αυτές οι έρευνες είναι απαραίτητες, για να κατανοηθούν σε βάθος οι μηχανισμοί των τοξικών επιδράσεων’.

    Το Public Citizen and the Center for Food Safety παρουσίασε στον FDA μια υπογεγραμμένη άποψη του William Au, ενός διεθνώς αναγνωρισμένου ειδικού τοξικολογίας στο University of Texas Medical Branch.

    Βασισμένος σε μια επιθεώρηση των Ευρωπαϊκών μελετών και άλλων ερευνών ο Au προειδοποιεί ότι ‘η κατανάλωση ακτινοβολημένων τροφών από άτομα που έχουν παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του κόλου θα προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο για την ασθένεια’ και ότι ‘η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ακτινοβολημένων τροφών μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους υγείας στον πληθυσμό’.

    Ομάδες υποστήριξης καταναλωτών όπως η Public Citizen ή Food and WaterWatch υποστηρίζουν ότι η ασφάλεια των ακτινοβολούμενων τροφών δεν είναι αποδεδειγμένη. Μακρόχρονες μελέτες δεν έχουν διεξαχθεί.

    Έχουν προκληθεί προβλήματα υγείας σε ζώα που τρέφονταν με ακτινοβολημένες τροφές, όπως πρόωρος θάνατος, μεταλλάξεις και άλλες γενετικές ανωμαλίες, θάνατοι εμβρύων και άλλα αναπαραγωγικά προβλήματα, ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος και διατροφικές ελλείψεις.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Αυστραλία σε έξι γάτες που είχαν τραφεί με ακτινοβολημένες τροφές για γάτες έγινε ευθανασία μετά από σοβαρή παράλυση και άλλες 60 γάτες αρρώστησαν, όταν τράφηκαν με αυτές τις ακτινοβολημένες τροφές. Η Australian Quarantine Inspection Services (AQIS) απαιτεί τα εισαγόμενα προϊόντα φρέσκων τροφών να ακτινοβολούνται στην ελάχιστη δόση των 50KGy. Η ζωοτροφή ήρθε από τον Καναδά – η Αυστραλέζικη εισαγωγική εταιρεία υπέθεσε ότι ο σχηματισμός ελευθέρων ριζών και η καταστροφή της βιταμίνης Α πρέπει να ήταν η αιτία της νευρολογικής βλάβης στις γάτες.

    Είναι γνωστό ότι η ακτινοβόληση μπορεί να προκαλέσει μείωση των βιταμινών και σχηματισμό ελευθέρων ριζών, αλλά η αιτία της πρόκλησης βλάβης στις γάτες δεν έχει γίνει ακόμα καθαρά κατανοητή και χρειάζεται περισσότερη έρευνα και επαλήθευση. Σε αντίθεση με την ανακοίνωση τύπου της εταιρείας ο κτηνίατρος που πρώτος ταύτισε τη συγκεκριμένη ζωοτροφή ως κοινό παράγοντα πρόκλησης βλάβης στις γάτες ανέφερε ότι έλλειψη βιταμίνης Α δεν παρατηρήθηκε σε αυτές τις γάτες.

    Ο FDA επιθεώρησε 441 μελέτες τοξικότητας, για να καθορίσει την ασφάλεια των ακτινοβολημένων τροφών. Τελικά ο FDA βασίστηκε μόνο σε 5 από τις 411 μελέτες, αφού οι υπόλοιπες ήταν ελαττωματικές.

    Στηριζόμενος μόνο σε 5 μελέτες ο FDA ενέκρινε την ακτινοβόληση των τροφίμων. Όμως το Department of Preventative Medicine and Community Health του New Jersey Medical School βρήκε δύο από τις μελέτεςμεθοδολογικά ελαττωματικές. Σε μια τρίτη μελέτη ζώα που τράφηκαν με μια δίαιτα ακτινοβολημένων τροφών αντιμετώπισαν απώλεια βάρους και αποβολή λόγω της προκαλούμενης από ακτινοβόληση διατροφικής έλλειψης της βιταμίνης Ε.

     Οι υπόλοιπες δύο μελέτες ερεύνησαν τις επιδράσεις διαιτών τροφών ακτινοβολημένων σε δόσεις κάτω από το εγκρινόμενο από τον FDA γενικό επίπεδο των 100.000 rads. Έτσι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για να δικαιολογήσουν την ακτινοβόληση της τροφής σε επίπεδα που έχουν εγκριθεί από τον FDA.

    Άλλες μελέτες δείχνουν σοβαρά προβλήματα υγείας που συνδέονται με την κατανάλωση ακτινοβολημένων τροφών. 12 μελετες που διεξάχθηκαν από τις RaltechScientific Services, Inc. εξέτασαν την επίδραση της κατανάλωσης ακτινοβολημένων κοτόπουλων από διάφορα είδη ζώων. Οι μελέτες έδειξαν την πιθανότητα χρωμοσωματικής βλάβης, ανοσοτοξικότητας, μεγαλύτερης συχνότητας ασθένειας των νεφρών και καρδιακού θρόμβου. Εξετάζοντας τα ευρήματα της Raltech ScientificServices το 1984 ο ερευνητής της USDA Donald Thayer υποστήριξε: ‘Μια συλλογική εκτίμηση των αποτελεσμάτων των μελετών έρχεται σε αντίθεση με το οριστικό συμπέρασμα ότι το ακτινοβολημένο υλικό ήταν ελεύθερο από τοξικές ιδιότητες’.

    Μελέτες σε αρουραίους που τράφηκαν με ακτινοβολημένες τροφές δείχνουν επίσης πιθανή νεφρική βλάβη και βλάβη των όρχεων και μια στατιστικά σημαντική αύξηση στους όγκους των όρχεων. Μια μελέτη ορόσημο στην Ινδία βρήκε ότι τέσσερα από πέντε παιδιά που τράφηκαν με ακτινοβολημένο σιτάρι ανέπτυξαν πολυπλοειδία, μια χρωμοσωματική ανωμαλία που είναι μια καλή ένδειξη μελλοντικής ανάπτυξης καρκίνου.

    Η ακτινοβόληση θέτει σοβαρούς κινδύνους και ακόμα δεν εξασφαλίζει ασφαλές κρέας. Αν και σκοτώνει τα περισσότερα βακτήρια, δεν καταστρέφει τις τοξίνες που δημιουργούνται στα αρχικά στάδια της μόλυνσης. Και σκοτώνει επίσης τα ευεργετικά βακτήρια που παράγουν μυρωδιές που δείχνουν ότι η τροφή έχει χαλάσει και ελέγχουν φυσιολογικά την ανάπτυξη των βλαβερών βακτηρίων. Η ακτινοβόληση επίσης προκαλεί την παραγωγή αφλατοξίνης, μιας καρκινογόνου ουσίας.

    Επιπρόσθετα η ακτινοβόληση θα έχει πιθανή μεταλλαξιογόνο επίδραση σε βακτήρια και ιούς, τα οποία επιζούν από την έκθεση στην ακτινοβολία. Οι μεταλλαγμένοι επιζώντες μπορεί να είναι ανθεκτικοί σε αντιβιοτικά και μπορεί να εξελιχθούν σε πιο μολυσματικές ποικιλίες. Τα μεταλλαγμένα βακτήρια μπορούν επίσης να γίνουν ανθεκτικά στην ακτινοβολία, κάνοντας τη διαδικασία της ακτινοβολίας αναποτελεσματική για τροφές που έχουν εκτεθεί σε ποικιλίες ανθεκτικές στην ακτινοβολία.

    Ποικιλίες σαλμονέλας ανθεκτικές στην ακτινοβολία έχουν ήδη αναπτυχθεί κάτω από εργαστηριακές συνθήκες και επιστήμονες στο Louisiana State University στο BatonRouge έχουν βρει ότι ένα βακτήριο που βρίσκεται στο χαλασμένο κρέας και σε κόπρανα ζώων μπορεί να επιβιώσει από μια δόση ακτινοβολίας πέντε φορές από ό, τι ο FDA θα εγκρίνει τελικά για το μοσχάρι. Οι επιστήμονες εξέθεσαν το βακτήριο, που ονομάζεταιD. radiourans, σε 10 και 15 kilograys (kGy) για μερικές ώρες.

    Το βακτήριο επιβίωσε από την έκθεση στην ακτινοβολία.

    Ο George Tritsch, PhD, επιστήμονας έρευνας του καρκίνου στο Roswell ParkMemorial Institute έγραψε: ‘Μιλάω ως ιδιώτης κάτοικος και οι απόψεις μου είναι δικές μου, βασισμένες σε 33 χρόνια εμπειρίας από το διδακτορικό μου στο Cornell MedicalCollege, Rockefeller University και από το 1959 ως επιστήμονας έρευνας του καρκίνου και βιοχημικός στο Roswell.

    Είμαι αντίθετος με την κατανάλωση ακτινοβολημένων τροφών λόγω των άφθονων και πειστικών αποδείξεων στην επιστημονική βιβλιογραφία ότι τα προϊόντα των ελευθέρων ριζών που σχηματίζονται κατά την ακτινοβόληση προκαλούν στατιστικά σημαντικές αυξήσεις στην καρκινογένεση και στην καρδιαγγειακή ασθένεια στα ζώα και στον άνθρωπο.

     Δεν θα μιλήσω για την αναφερόμενη καταστροφή των βιταμινών και άλλων συστατικών από την ακτινοβόληση, διότι η κατάλληλη λήψη συμπληρωμάτων μπορεί να προλάβει τέτοιες πιθανές ελλείψεις. Ωστόσο δεν μπορώ να προστατέψω τον εαυτό μου από τις καρκινογόνες και άλλες βλαβερές προσβολές στο σώμα τοποθετημένες σε τροφές και δεν μπορώ να δω ουσιαστικό όφελος από την πιθανή αυξημένη συχνότητα κακοήθους ασθένειας μία με τρεις δεκαετίες στο μέλλον’.

    Το 1997 σε μια δημοσκόπηση του CBS 77% των καταναλωτών των Η.Π.Α. δεν θέλουν τις ακτινοβολημένες τροφές. Όταν η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν θέλει τις ακτινοβολημένες τροφές, γιατί οι ιθύνοντες υγείας θέλουν να τις επιβάλουν;

    Οι ιθύνοντες υγείας θέλουν να μας προστατέψουν από τα μικρόβια, αλλά λησμονούν ότι το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτό που μας προστατεύει από τις διάφορες μολύνσεις. Η ακτινοβόληση όμως των τροφών θα έχει ως συνέπεια να έχουμε ένα αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα, αφού μειώνει τα επίπεδα των βιταμινών των τροφών.

    Η ακτινοβόληση δημιουργεί ελεύθερες ρίζες και καταστρέφει τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την καταπολέμησή τους. Αυτό θα μπορούσε να λυθεί με τη λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων. Αλλά ο CodexAlimentarius σκοπό έχει να απαγορεύσει τα συμπληρώματα διατροφής με υψηλές δόσεις βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών ουσιών που μπορούν να μας προστατέψουν από τη βλάβη των ελευθέρων ριζών. Αυτό θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία μας, αφού οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες για την πρόκληση πολλών ασθενειών.

    Από αυτό φαίνεται ότι ο στόχος του Codex Alimentarius δεν είναι η προστασία του καταναλωτή αλλά η μείωση του πληθυσμού της γης λόγω ασθενειών που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, αν οι άνθρωποι είχαν πρόσβαση σε αγνές, ανεπεξέργαστες τροφές και σε καλά συμπληρώματα διατροφής.




     mariosdimopoulos.blogspot.gr
     StopAlimentarius




    ΠΗΓΗ

    ypogeia-drasi

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ