• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

    Αδωνις: Οι φυσιολογικοί άνθρωποι δεν ανάβουν τζάκι…

    Προκλητικά κυνικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας για την καρκινογόνο αιθαλομίχλη που «πνίγει» τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. 

    «Στην Ευρώπη δεν ζεσταίνουν τα σπίτια τους με τζάκια. Κάποτε θα πρέπει να γίνουμε σαν τους υπόλοιπους φυσιολογικούς ανθρώπους». Αυτή την (κυνική) δήλωση έκανε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας το ζήτημα της αιθαλομίχλης, που «πνίγει» για άλλη μία χρονιά τις μεγάλες πόλεις εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας πολλών Ελλήνων να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

    Ο υπουργός έσπευσε να υπεραμυνθεί των μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (το… λουκέτο στα σχολεία, τα κλειστά καλοριφέρ σε δημόσιες υπηρεσίες, τις συστάσεις για περιορισμό χρήσης τζακιού και ξυλόσομπας, την απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων κ.ά) και παράλληλα να… αποκλείσει ως «λανθασμένο» το ενδεχόμενο να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο! 
    Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε, άλλωστε, ότι ήδη το 60% του πληθυσμού δικαιούται το επίδομα θέρμανσης και αρκετοί άλλοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ. 
    «Και τζάμπα να δώσουμε το πετρέλαιο, όσοι πήραν ξύλα θα τα κάψουν. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί που πραγματικά δεν έχουν λεφτά για να πάρουν πετρέλαιο. Σε αυτούς δίνουμε το κοινωνικό τιμολόγιο» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής την αιθαλομίχλη, λέγοντας ότι δεν είναι «στρατιωτικός νόμος» τα νέα μέτρα: «Είδαμε τι κάνουν οι άλλες χώρες όταν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα και εφαρμόσαμε ό,τι κάνουν και οι πολιτισμένες χώρες». 
    Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργείου Υγείας και Περιβάλλοντος οι πολίτες που ανήκουν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα έχουν δωρεάν ρεύμα τις διπλάσιες ημέρες που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη συγκέντρωση αιωρουμένων σωματιδίων. Εάν το υπουργείο Περιβάλλοντος εκδώσει για τέσσερις μέρες τον μήνα ανακοίνωση που θα ζητάει τον περιορισμό της χρήσης των τζακιών, τότε οι καταναλωτές θα έχουν δωρεάν ρεύμα για οκτώ ήμερες. 


    dimokratianews.gr
    lithosfotos

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ