• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

    Φάρμακα στα σούπερ μάρκετ;


    Να μην εκπλαγείτε καθόλου εάν δείτε σε μερικούς μήνες την ασπιρίνη να πωλείται στην τιμή των… 3 ή των 5 – 6 ευρώ το κουτάκι! Να μην εκπλαγείτε καθόλου εάν δείτε σε μερικούς μήνες το depon και το panadol να παίρνουν την άγουσα σε τιμές τις οποίες δεν φαντάζεστε ακόμη!



    Γράφει ο Βασίλης Βενιζέλος

    Φυσικά, να μην εκπλαγείτε καθόλου εάν σε μερικούς μήνες δείτε… 1.200 περίπου φαρμακευτικά σκευάσματα να πωλούνται και από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε τιμές ασύλληπτες για τα σημερινά δεδομένα!

    Πρόκειται για όλα τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), καθώς και όλα τα τιμολογημένα και αδειοδοτημένα, αλλά μη αποζημιούμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία φαρμακευτικά σκευάσματα.

    Μετά από επίμονο αίτημα της φαρμακοβιομηχανίας και σχετική αποδοχή του αιτήματος από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συμφώνησε τελικά την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου τα συγκεκριμένα 1.200 φαρμακευτικά σκευάσματα να “περάσουν” ως… εμπορεύματα στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου, ασφαλώς, να τεθούν υπό το καθεστώς της πλήρους απελευθέρωσης των τιμών τους, αλλά και των δικτύων διανομής τους!

    Πρόκειται για “κόλπο” το οποίο δεν εντάσσεται στα “ενδιαφέροντα” της τρόικας, καθώς η τελευταία επιδιώκει μεν την περαιτέρω μείωση των τιμών των φαρμακευτικών σκευασμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας, αλλά και την πλήρη απελευθέρωση των τιμών για τα ΜΥΣΥΦΑ…

    Εάν σκεφθεί κανείς, μάλιστα, ότι η εξαίρεση σημαντικών φαρμακευτικών σκευασμάτων από την θετική λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων και η αντίστοιχη ενίσχυση της αρνητικής λίστας συνταγογραφουμένων φαρμάκων είναι διαρκής και “αιματηρή” για τους ασφαλισμένους, μην εκπλαγείτε εάν δείτε σε μερικούς μήνες τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και όχι τον Άδωνι Γεωργιάδη να δίνει “εξηγήσεις” για την αδυναμία χρονίως πασχόντων ασφαλισμένων να προμηθευθούν τα απαραίτητα συνοδά για την χρονία πάθησή τους φαρμακευτικά σκευάσματα, εξαιτίας της εκτόξευσης των τιμών τους στα ύψη!


    4news.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ