• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

    Ρωσία: Νέα έκρηξη με τουλάχιστον 15 νεκρούς στην πόλη Βόλγκογκραντ

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε τρόλεϊ στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ το οποίο επικαλείται πηγές της αστυνομίας.


    Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους.
    BctdBRHCIAAu9ue
    BctWEwgCYAAcXO6
    Δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι μία γυναίκα, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε «μαύρη χήρα», ενώ οι ρωσικές αρχές θεωρούν την τρομοκρατική ενέργεια μία ακόμη στη σειρά του κύκλου βίας που έχει ανοίξει ενόψει των Χειμερινών Αγώνων του Σότσι.
    Οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι για την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κοντά σε αγορά στη συνοικία Ντζερζίνσκι, διενεργείται έρευνα για "τρομοκρατική ενέργεια και διακίνηση όπλων".
    Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.
    Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή ή τη χθεσινή επίθεση.
    Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι από τη χθεσινή επίθεση 37 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
    Οι δύο αυτές επιθέσεις εντείνουν την ανησυχία, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, σχετικά με την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι που βρίσκεται σε απόσταση 690 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Βόλγκογκραντ.


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ