• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

    ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ. ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ... ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΜΕ!

    Ο ανεκδιήγητος Μπένι άπλωσε πέπλο προστασίας στους μουσουλμάνους. "Οι προσπάθειες αλλοίωσης ή επιβολής συγκεκριμένης πολιτισμικής ταυτότητας δεν είναι ανεκτές και αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο του νόμου", αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση σύμφωνα με την οποία «οι Πομάκοι καταγγέλλουν προσπάθεια εκτουρκισμού τους, μέσω χρηματισμών».


    Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος επικαλούνταν την έκθεση Greece 2012 Human Rights Report, στην οποία αναφέρεται ότι «μέλη της κοινότητας των Πομάκων ισχυρίστηκαν ότι μέλη της τουρκικής μειονότητας, τους πίεσαν να αρνηθούν την ύπαρξη πομακικής ταυτότητας χωριστή από την τουρκική. Πομάκοι ισχυρίστηκαν πως μέλη της κοινότητάς τους έλαβαν χρηματικά κίνητρα για να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι».

    Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Βενιζέλος, «το υπουργείο Εξωτερικών τελεί εν γνώσει των διαλαμβανομένων στην τελευταία ετήσια έκθεση του State Department για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα. Παρόμοιες εκθέσεις αποτελούν πάντα αντικείμενο μελέτης, τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από άλλα συναρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, καθώς και γενικότερης συνεκτίμησης στο πλέγμα των διεθνών σχέσεων».



    http://www.makeleio.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ