• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

    Ο τιμοκατάλογος των Αστυνομικών.

    Με την υπογραφή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια μπαίνει τέλος στην δωρεάν φύλαξη επωνύμων και επιχειρηματιών από αστυνομικούς. Πλέον θα πρέπει οι ιδιώτες που επιθυμούν να έχουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στην προσωπική τους φρουρά να τους πληρώνουν από την τσέπη τους.
     
    Συγκεκριμένα ο τιμοκατάλογος των αστυνομικών είναι ο εξής:
     
    2.000 ευρώ μηνιαίως για κάθε αστυνομικό που διατίθεται σε ιδιώτες
    50 ευρώ ανά ημέρα για κάθε διατιθέμενο όχημα της ΕΛ.ΑΣ
    Με το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης προβλέπεται ότι ιδιώτες στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης (φρούρηση – συνοδεία ασφάλειας) για διάρκεια μεγαλύτερη του ενός μηνός, εφόσον έχουν ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα που υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ.
     
    Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά ιδιώτες για τους οποίους έχει κριθεί από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από σύνταξη σχετικής έκθεσης εκτίμησης κινδύνου, (υπό τις προϋποθέσεις και τα χρονικά όρια των άρθρων 70 και 156 του π.δ.141/1991, όπως τροποποιήθηκαν από το π.δ. 100/2012), ότι χρήζουν προστατευτικής φύλαξης.
     
    Το κόστος παροχής υπηρεσιών επιβαρύνεται κατά περίπτωση με τα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού που απασχολήθηκε και τις τυχόν ζημίες που προξενήθηκαν σε μέσα και υλικά του Σώματος με υπαιτιότητα του εξυπηρετούμενου.
     
    Η διαπιστωτική πράξη κοστολόγησης και το αναλυτικό τιμολόγιο εκδίδονται κάθε μήνα από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλομένων διακόπτεται άμεσα η παροχή της προστατευτικής φύλαξης και των τυχόν διατιθέμενων μέσων και αντίγραφο του τιμολογίου αποστέλλεται για είσπραξη.
     
    Με τις διατάξεις του Σχεδίου Υπουργικής Απόφασης επιχειρείται η απόσβεση του κόστους διάθεσης του προσωπικού, των μέσων και των κάθε άλλης μορφής εξόδων που συνδέονται με την παροχή των ως άνω υπηρεσιών. Παράλληλα ενισχύονται τα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς ποσοστό 4% επί των εισπρακτέων αποδίδονται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. (defencenet)



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ