Εύκολη γρήγορη και οικονομική. Κι αν τη φτιάξετε καλοκαίρι μην παραλείψετε να τη δοκιμάσετε και σε φρουτένιες παραλλαγές!
2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια (την ανακατεύω με το αλεύρι)
1 άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
2 πακέτα σφολιατίνια
ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια (την ανακατεύω με το αλεύρι)
1 άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
2 πακέτα σφολιατίνια
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Φτιάχνω το άνθος αραβοσίτου όπως αναγράφει στη συσκευασία.
Κόβω τα σφολιατίνια στη μέση (κατά μήκος).
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
Βάζω το γάλα στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνω μέσα το άνθος αραβοσίτου και το μίγμα με τα αυγά – ζάχαρη – αλεύρι.
Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Απλώνω σε ένα πυρέξ μια στρώση σφολιατίνια.
Στη συνέχεια βάζω τη μισή κρέμα. Από πάνω ξαναβάζω σφολιατίνια και μετά την υπόλοιπη κρέμα.
Καλύπτω ξανά με σφολιατίνια. Από πάνω με ένα κοσκινίζω ζάχαρη άχνη και τρίβω 5 – 6 σφολιατίνια που έχω κρατήσει.
Κόβω τα σφολιατίνια στη μέση (κατά μήκος).
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
Βάζω το γάλα στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνω μέσα το άνθος αραβοσίτου και το μίγμα με τα αυγά – ζάχαρη – αλεύρι.
Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Απλώνω σε ένα πυρέξ μια στρώση σφολιατίνια.
Στη συνέχεια βάζω τη μισή κρέμα. Από πάνω ξαναβάζω σφολιατίνια και μετά την υπόλοιπη κρέμα.
Καλύπτω ξανά με σφολιατίνια. Από πάνω με ένα κοσκινίζω ζάχαρη άχνη και τρίβω 5 – 6 σφολιατίνια που έχω κρατήσει.
Μερίδες: περίπου 6 μερίδες
ΠΗΓΗ: lovecooking.gr
tsantiri
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.