• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

    Διεθνής Οργανισμός Διαφάνειας προς Ελλάδα: Θα χάσετε τα διπλά πουλώντας κρατική περιουσία


    «Οι αποκρατικοποιήσεις θα ωφελήσουν μόνο τις τσέπες κάποιων»! – «Σταματήστε την ατιμωρησία»
    Αυστηρό – μήνυμα προειδοποίηση προς όλες τις χώρες που βρίσκονται σε κρίση στην Ευρωζώνη, κυρίως δε προς τη χώρα μας, απευθύνει ο managing director του Διεθνούς Οργανισμού Διαφάνειας.
    Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο αναφέρεται στη μεγάλη διαφθορά που επικρατεί στη χώρα μας και προβλέπει πως οι όποιες προσπάθειες για περιορισμό του χρέους μέσω αποκρατικοποιήσεων θα στεφθούν με αποτυχία, αφού τα χρήματα θα καταλήξουν στις τσέπες κάποιων ολίγων!!!
    Ο κ. Cobus de Swardt υποστηρίζει πως χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία εάν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αποκρατικοποιήσεις θα χάσουν τα διπλά, καθώς, όπως ισχυρίζεται, τίποτα δεν πρόκειται να πωληθεί στην τιμή που πρέπει.
    «Δεν πρόκειται να πάρουν αυτά που πρέπει να πάρουν και τα χρήματα που θα πρέπει να δοθούν για την ανάκαμψη θα καταλήξουν στις τσέπες αυτών που θα τα χρησιμοποιήσουν για προσωπικό τους όφελος» τονίζει χαρακτηριστικά στο Euronews ο κ. de Swardt.
    Σύμφωνα με τον ίδιο, τρεις είναι οι ρίζες της διαφθοράς στις συγκεκριμένες χώρες: η αδυναμία ελέγχου των δημοσιονομικών, η αδυναμία ελέγχου της εξουσίας από τον λαό και τρίτο και πιο σημαντικό, η ατιμωρησία για όσους παραβιάζουν το νόμο.
    Πάντως, όπως καταλήγει, γι’ αυτές τις χώρες είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσουν τη διαφθορά εντός Ευρώπης παρά εκτός.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ