• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

    Σαμαράς για Χρυσή Αυγή, σκάνδαλα και κουκουλοφόρους

    "H Ευρώπη θα ψηφίσει Ελλάδα. Οι εταίροι θα δουν τις αλλαγές που γίνονται. Δίνουμε τα σωστά μηνύματα και αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας", δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑGAZINO, εκτιμά ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και τονίζει ως προς το πακέτο των μέτρων: " Το πακέτο πρέπει να οριστικοποιηθεί και να ψηφιστεί μέσα σε λίγες ημέρες. Η επόμενη δόση είναι απαραίτητη για την επιστροφή της ρευστότητας στην οικονομία. Δεν μπορεί να καθυστερήσει. Ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις απειλούνται να κλείσουν και η ανεργία μεγαλώνει".

    Υπογραμμίζει ότι υπάρχουν περιθώρια εξοικονομήσεων στον τομέα της υγείας από σπατάλες στην αγορά υλικών, ενώ όπως λέει η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί κεντρικό στόχο. Σημειώνει ότι πρέπει να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις για να έλθουν στη χώρα επενδύσεις.

    Σε ότι αφορά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος τονίζει ότι ισχύει η θέση του για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς, γιατί όπως λέει "όσο αφήνουμε σκιές, δε σώζουμε μόνο τους ενόχους, σπιλώνουμε τους αθώους". Τονίζει ακόμη πως "ο καλύτερος τρόπος να αποκρυβεί ένα σκάνδαλο είναι να εφευρεθεί ένα ψευτοσκάνδαλο και να πέσει όλη η προσοχή της κοινής γνώμης στο δεύτερο. Και ο πιο συνηθισμένος τρόπος να προστατευθούν οι ένοχοι είναι να κυνηγηθούν αθώοι. Γι αυτό λέω όλα στο φως και αμέσως. Για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια".

    Στην ερώτηση αν κινδυνεύει η δημοκρατική ομαλότητα, σημειώνει πως "η δημοκρατία δεν κινδυνεύει΄μόνο από τους εχθρούς της, αλλά, κυρίως από την ολιγωρία όσων την υπερασπίζονται. Είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα από καθε παρανομία. Είτε από "κουκουλοφόρους" , είτε από "τάγματα εφόδου"' και προσθέτει " τέρμα οι εκπτώσεις στην παρανομία".


    newsit.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ