• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

    Aποκάλυψη! Από το 1958 η Αγγλία έλεγε για 2 έθνη στην Κύπρο


    Για «δύο φυλές και δύο διαφορετικά έθνη» στην Κύπρο είχε κάνει λόγο το 1958 ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι το νησί βρίσκεται τόσο κοντά στα τουρκικά παράλια και μακριά από την Ελλάδα.
    Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του βρετανικού ΥΠΕΞ , το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα, σύμφωνα με ανταπόκριση από το Λονδίνο του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.
    Ο Μακμίλαν είχε δηλώσει επίσης ότι το Κυπριακό είναι δίπτυχο πρόβλημα, πρωταρχικά διεθνές και μερικώς στρατιωτικό και όχι απλώς αποικιοκρατικό.  
    Στο έγγραφο, που εστάλη από το υπουργείο Αποικιών στον τότε κυβερνήτη της Κύπρου στη Λευκωσία Σερ Χιού Φουτ, ο Μακμίλαν αναφέρει ότι οι Τούρκοι θεωρούν την Κύπρο ως «στρατηγικό κίνδυνο εναντίον τους», υπογραμμίζοντας ότι είναι πραγματικά αδύνατο να εξευρεθεί λύση, εκτός εάν οι Βρετανοί καταφέρουν να φέρουν μαζί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.  
    Επίσης, ο Μακμίλαν σημείωνε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι σύμμαχοι της Βρετανίας στο ΝΑΤΟ και πρόσθετε την ανάγκη για λύση, που να είναι αποδεκτή από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ