• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

    Σοκ : Θάφτηκε στα συρτάρια του ΣΔΟΕ λίστα της Λαγκάρντ με 2.000 Ελληνες φοροφυγάδες


    PS: Πρώτον τους φίλους τους, τα κολλητάρια τους θα εκθέσουν οι πολιτικοί.  Τι είναι αυτά τώρα;  Που ζούμε;  Στην Ελλάδα ζούμε!!!!  Δεύτερον αυτές οι λίστες δεν χάνονται... Τι λέμε τώρα!!! Τέτοιος θησαυρός και να χαθεί;  Φυλάσσονται από κάποιον ή κάποιους είτε για το δικό τους καλό είτε για μελλοντική χρήση....
    ___________

    Αγνοείται η τύχη ενός CD που είχε παραδώσει η Κριστίν Λαγκάρντ στα τέλη του 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και περιείχε λίστα με 2.000 Ελληνες φοροφυγάδες που έχουν συνολικά καταθέσεις 1,5 δισ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS !

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρέλαβε τη λίστα από την Κριστίν Λαγκάρντ -ήταν τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας- και αφού έκανε μια επιλογή προσώπων διαβίβασε αρχικά στον ΣΔΟΕ τα στοιχεία 20 ατόμων με τις μεγαλύτερες καταθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί εάν ήταν προιόν φοροδιαφυγής. Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε παραδώσει ολόκληρη τη λίστα στον ΣΔΟΕ. Εκτοτε η τύχη της αγνοείται !

    Από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στη λίστα φάνηκε ότι οι καταθέσεις ξεπερνούσαν το 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο οι καταθέσεις των 20 πρώτων στη λίστα ανέρχονταν στο ποσό του 1 δισ. ευρώ.

    Ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου είχε δώσει εντολή στον τότε γενικό γραμματέα φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων Γιάννη Καπελέρη να ξεκινήσει ελέγχους στους 20 Ελληνες που έχουν καταθέσεις 1 δισ. Λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη του υπουργείου Οικονομικών στον Ευάγγελο Βενιζέλο τον Ιούνιο του 2011 ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε ολόκληρο το CD με τη λίστα της Κριστίν Λαγκάρντ στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

    Το περιβόητο CD είχε υποκλέψει υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας UBS και στη συνέχεια το αγόρασε η γαλλική κυβέρνηση. Στο εν λόγω CD περιλαμβάνονται και ονόματα Ελλήνων φοροφυγάδων που είχαν καταθέσεις στην ανωτέρω τράπεζα. Μέσω της διπλωματικής οδού η λίστα έφτασε στην Αθήνα και σήμανε συναγερμό στην ελληνική κυβέρνηση η οποία έδωσε εντολή στον ΣΔΟΕ να διερευνήσει από που προέρχονται οι καταθέσεις 1,5 δισ. ευρώ 2.000 Ελλήνων και αν είναι νόνιμες.

    Στις αρχές του 2011 ο γενικός γραμματέας Γιάννης Καπελέρης είχε ενημερώσει τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι πρώτη στη λίστα ήταν μια γυναίκα με καταθέσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ. Από τον έλεγχο των περιουσιακών της στοιχείων διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα αυτά δεν της ανήκαν αλλά στην ουσία είχε χρησιμοποιηθεί ως «αχυράνθρωπος». Τίποτε περισσότερο δεν έγινε ποτέ γνωστό.

    Στην ίδια λίστα εντοπίστηκαν και ονόματα εφοπλιστών και επιχειρηματιών αλλά δεν υπάρχει έρευνα για να αποδειχθεί αν οι καταθέσεις είναι νόμιμες ή αποτελούν προιόν παράνομης δραστηριότητας.

    Από την ώρα που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η λίστα παραδόθηκε στον Ιωάννη Διώτη η τύχη της αγνοείται ! Το ΣΔΟΕ δηλώνει σήμερα άγνοια για την ύπαρξη τέτοιας λίστας που σημαίνει ότι πιθανόν να βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι ή να έχει πραγματικά «χαθεί».

    Πηγή: iefimerida.gr

    petraskandalou.blogspot.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ