• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

    Οι δικαστές απάντησαν στον Σαμαρά

    «Σκληρή» επιστολή στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, αλλά και στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, απέστειλαν οι έξι δικαστικές Ενώσεις................



    Οι δικαστικοί επισημαίνουν στο κείμενό τους την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, ενόψει των επικείμενων νέων περικοπών στις απολαβές τους, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές που έχουν οι βουλευτές.

    «Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι όχι μόνον για την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, αλλά και για την μεγάλη κοινωνική αναταραχή που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, σε όλους τους χώρους και μάλιστα ακόμα και σε κατηγορίες και κλάδους, οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα λειτουργίας της κρατικής μηχανής, όπως είναι οι κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων», τονίζεται στην επιστολή.

    «Ιδιαίτερα ανήσυχοι», όμως, είναι και για «την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω της δικαιολογημένης αντίδρασης των δικαστών στην αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες μειώσεις του μισθολογίου τους».

    Παράλληλα, οι δικαστικοί λειτουργοί εκφράζουν εκ νέου «την έντονη ανησυχία τους, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης» και καλούν τον Πρωθυπουργό να «εξευρεθεί λύση, ώστε να επικρατήσει ηρεμία και να επανέλθει η ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων».

    Στην επιστολή, αφού γίνεται αναφορά ότι οι εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων εξάντλησαν όλα τα διαπραγματευτικά μέσα που είχαν, δηλαδή υπομνήματα, προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα, κ.λπ., επαναλαμβάνουν τα περί συνταγματικής μισθολογικής ισότητας βουλευτών και δικαστών και κάνουν εκτενή αναφορά στα προνόμια που έχουν οι βουλευτές για την άσκηση του επαγγέλματος τους.

    Μάλιστα, οι δικαστές παραθέτουν συγκριτικά στοιχεία για τις δαπάνες των δυο συνταγματικά ισότιμων εξουσιών.

    enikos
    gkourou.com/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ