• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

    Το στοιχειωμένο σπίτι της Θεσσαλονίκης

    Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης με έντονο ενδιαφέρον για ιστορίες «μεταφυσικού», θα έχουν ακουστά τους μύθους και τις φήμες που κυκλοφορούν για το κτίσμα επί της Βασιλίσσης Όλγας στον αριθμό 261-263.
    Η ιστορία του σπιτιού ξεκινά το 1919 όταν και κτίστηκε. Ο δεύτερος όροφος του σπιτιού κατέρρευσε δυο φορές το 1919, πριν ολοκληρωθεί το χτίσιμο και οι μελέτες έδειξαν ότι ήταν «κομμένο το μπετόν».
    Αρχικά φέρεται να ήταν ένα καζίνο το οποίο επισκεπτόντουσαν πολλοί Εβραίοι.
    Μετά όμως από κάποια χρόνια, την εποχή της κατοχής, φημίζεται πως έγινε κέντρο βασανιστηρίων, µε αποτέλεσμα το σπίτι να έχει θεωρηθεί από πολλούς μέρος με αρνητική ενέργεια.
    Σύμφωνα με λεγόμενα, στο σπίτι υπάρχει μια παλιά κατάρα και όποιος προσπαθήσει να το γκρεμίσει κινδυνεύει να πεθάνει.
    Ερχόμενοι στην δεκαετία του ’80 η ιστορία θέλει δύο εργολάβους να αναλαμβάνουν την κατεδάφισή του. Όμως την ημέρα που υπέγραψαν τα συμβόλαια για το ξεκίνημα της εργολαβίας, ο ένας πέθανε από την καρδιά του και ο άλλος σκοτώθηκε σε τροχαίο ταξιδεύοντας για Αθήνα.
    Μία άλλη ιστορία θέλει µια οικογένεια τσιγγάνων να είχε νοικιάσει τον πρώτο όροφο ως κατάλυμα για να μείνει κάποιες μέρες. Το ίδιο βράδυ όμως, έφυγαν χωρίς να πουν τίποτα σε κανέναν.
    Όπως αναφέρεται, ακούγανε τρομερούς θορύβους και ουρλιαχτά να έρχονται από τα δωμάτια και από το ανεξερεύνητο υπόγειο.
    Πολλοί κάνουν λόγο για παγιδευμένες ψυχές των βασανισμένων ανθρώπων.
    Φωτογράφος που πήγε να φωτογραφίσει το σπίτι, δεν τα κατάφερε, καθώςένιωσε σύρματα να πιέζουν το στομάχι του και η φωτογραφική του μηχανή έπεσε κι έσπασε.
    Αποφάσισε τότε να ηχογραφήσει ήχους με ένα μαγνητοφωνάκι.
    Όταν άκουσε την κασέτα, ένα «κενό» 7 δευτερολέπτων. Ξαναέβαλε την κασέτα να ακούσει πιο προσεχτικά και άκουσε κάτι σαν βαριά βήματα να σέρνονται και να πλησιάζουν αλλά και κάτι ψιθύρους που δεν καταλάβαινε τι έλεγαν.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ