• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

    Παράταση θα δώσει η κυβέρνηση στους δανειολήπτες για να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη

    Παράταση σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομίας στους δανειολήπτες που δεν έχουν προλάβει να επικαιροποιήσουν και να
    υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για υπαγωγή στο "νόμο Κατσέλη" λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών, από τις τράπεζες.

    Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους θεσμούς σήμερα το απόγευμα κατά την οποία συζητήθηκαν "θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων".

    Υπενθυμίζεται, σχετικά με την παράταση που θα δοθεί για να προλάβουν οι δανειολήπτες να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, ότι το υπουργείο Οικονομίας έκανε προ ημερών και ειδική σύσταση για το θέμα στις τράπεζες, απειλώντας μάλιστα με πρόστιμα, καθώς στα μέσα Φεβρουαρίου 2016 λήγει η σχετική προθεσμία.

    Το θέμα, αναμένεται να ρυθμιστεί τις προσεχείς ημέρες με υπουργική απόφαση, καθώς, όπως σχολίασε το ίδιο στέλεχος, ήδη δύο τράπεζες έχουν ενημερώσει το υπουργείο ότι αδυνατούν να ικανοποιήσουν έγκαιρα τα αιτήματα που τους έχουν τεθεί από του πελάτες τους.

    Σε ότι αφορά στο θέμα της συζήτησης για τον ανταγωνισμό και τα κλειστά επαγγέλματα, ζητήθηκε από τους θεσμούς να κλείσουν οι εκκρεμότητες στην υλοποίηση των συστάσεων του ΟΟΣΑ, όπως αυτές προκύπτουν από την πρώτη και τη δεύτερη εργαλειοθήκη και να εκκινήσει η διαδικασία για την τρίτη εργαλειοθήκη.

    Νέα συνάντηση με τους θεσμούς έχει οριστεί για αύριο στις 11 το πρωί.

    newsit.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ