• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

    Ερμής Τρισμέγιστος : Το σώμα φυλακίζει την ψυχή

    Λέει ο Eρμής ο Τρισμέγιστος :
    « Πού πηγαίνετε άνθρωποι μεθυσμένοι έχοντας πιεί το ανέρωτο κρασί της άγνοιας , το οποίο δεν μπορείτε καν να αντέξετε αλλά ήδη το ξερνάτε ;
    Σταθείτε και συνέλθετε , σηκώστε τα μάτια της καρδιά σας.

    Κι αν όλοι δεν το μπορείτε τουλάχιστον αυτοί που μπορείτε.
    Διότι η κακία της άγνοιας κατακλύζει τη γή ολόκληρη και μαζί της φθείρει και την ψυχή , η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο σώμα ,χωρίς να την αφήνει να προσορμιστεί στα λιμάνια της σωτηρίας.

    * Η Άγνοια όπως και ο Χριστός λέει οδηγεί στην πλάνη
    αντίθετα η γνώση οδηγεί στην Αλήθεια , και η Αλήθεια οδηγεί στην Ελευθερία

    Γιαυτό ο Χριστός έλεγε συνεχώς ερευνάτε τας γραφάς ,
    και Γνώσεσθε την Αλήθεια και η Αλήθεια ελευθερώσει υμάς
    ( Μάθετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει)

    Μη σας παρασύρει επομένως το μεγάλο ρεύμα αλλά εκμεταλλευόμενοι την άμπωτη - όσοι μπορείτε- πιάστε το λιμάνι της σωτηρίας αγκυροβολώντας σε αυτό και αναζητείστε τον καθοδηγητή ο οποίος θα σας οδηγήσει στις πύλες της γνώσης. οπού βρίσκεται το λαμπρό φώς το αμόλυντο από σκοτάδι , όπου ούτε ένας δεν μεθάει αλλά όλοι είναι νηφάλιοι προσβλέποντας με την καρδιά σας , σ αυτόν που θέλει να φανερωθεί.
    * Αναζητείστε λέει ο Ερμής ο Τρισγμέστος τον καθοδηγητή , που θα σας οδηγήσει στις πύλες της γνώσης .
    ο Χριστός λέει :
    Κατα Ιωάννην. 14,6 ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή·
    οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι᾿ ἐμοῦ.
    συνεχίζουμε στο αρχαίο κείμενο

    Διότι δεν είναι δυνατόν να τον ακούσουμε , ούτε να του μιλήσουμε , ούτε να τον δούμε με τα μάτια μας , παρά μόνο με το νού και την καρδιά.
    *Ο Θεός δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός με καμία απο τις πέντε αισθήσεις του ψεύτικου σώματος που έχουμε για να δοκιμαστούμε εδω μέσα.
    Πρώτα απ όλα όμως πρέπει να σκίσεις το χιτώνα που φοράς , το ύφασμα της άγνοιας , το υποστήριγμα της κακίας , τα δεσμά της φθοράς τον σκοτεινό περίβολο , τον ζωντανό θάνατο, τον αισθητό νεκρό , τον φορητό τάφο , τον ληστή που κατοικεί μέσα σου, αυτόν που σε μισεί για όσα αγαπά και σε φθονεί για όσα μισεί.
    Τέτοιος είναι ο εχθρικός χιτώνας που φόρεσες , που σε τραβά προς τα κάτω , προς το μέρος του , ωστε να μην κοιτάξεις προς τα πάνω και αντικρίζοντας την ομορφιά της αλήθειας και το αγαθό που κρύβει μέσα της , μισήσεις την κακία του. »
    Απόσπασμα από τον ΛΟΓΟ Ζ΄ Του Ερμή του Τρισμέγιστου με τίτλο : « ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.»

    -
    * Οι κορυφαίοι φιλόσοφοι της αρχαιότητας μιλούσαν για το πώς το σώμα που έχουμε φυλακίζει την ψυχή και την κρατά εγκλωβισμένη στον μάταιο αυτό κόσμο , τον οποίο κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί χωρίς κάποιο σώμα. Μιλάει για το σώμα της δοκιμασίας το φθαρτό , το σάρκινο βιορομπότ που ελέγχουμε παίζοντας το παιχνίδι που λέγεται ζωή.

    Να θυμίσουμε πολύ γρήγορα τι έγινε : Γιατί είμαστε αποκομμένοι ; μα γιατί φύγαμε από εκεί ακολουθώντας ένα ον , έναν αρχάγγελο που είχε ήδη αποστατήσει , τον Σαμαέλ , τον λεγόμενο Διάβολο που μας έπεισε οτι μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς τον Θεό. Έτσι χάσαμε τον κόσμο του Θεού και ήρθαμε στον κόσμο του Διαβόλου εδώ που επιλέξαμε. Δεν χάθηκε για 2 μόνο ανθρώπους ο πραγματικός κόσμος αλλά για όλους , αυτο σημαίνει οτι εσύ εγώ και όλοι ήμασταν εκεί,με άλλο σώμα πανίσχυρο,ως υπερόντα που ήμασταν τότε.

    Έτσι μετά την αποστασία μας οι ψυχές μας μπήκαν σε μία στοίβα στοκ σε στάση , και κάθε μία ορίστηκε να έρχεται σε ένα πεδίο δοκιμών , το οποίο δεν είναι παρά αυτός ο κόσμος που φτιάχτηκε από τον Διάβολο και στον οποίο ζούμε εμείς τώρα,παίρνοντας σώμα , που το σώμα δεν είναι παρά ένα μέσο κίνησης για να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο αυτό. Όπως για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο με τον οδηγό του , ο άνθρωπος μπαίνει στο αυτοκίνητο το παίρνει για να κινηθεί στο δρόμο αλλά δεν είναι το αυτοκίνητο ,το ίδιο και με το σώμα, δεν είμαστε σώμα αλλά ψυχή. ΑΘΑΝΑΤΑ ΟΝΤΑ.


    Ο Χριστός το ένα απο τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος , Του Τριαδικού Δημιουργού Θεού, ήρθε μέσα σε σώμα ανθρώπου και έζησε αναμεσά μας.
    Ηρθε να μας πεί πως θα φύγουμε απο εδώ!,Να μας δώσει τις οδηγίες εξόδου , και να εξαγοράσει με την σταυρική του θυσία , το δικαίωμα όλων μας να μπορούμε να επιλέξουμε να γυρίσουμε πίσω στον πραγματικό κόσμο. Αποκάλυψε οτι ο κόσμος αυτός είναι ο κόσμος που ο Διάβολος έκανε , όχι ο πραγματικός κόσμος του Θεού. Μας είπε στην ουσία αυτό που και στην αρχαιότητα είχαν πεί οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι.

    Οτι ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος , το είπε ο Σωκράτης , το είχε πει πρίν απ αυτόν ο Ερμής ο Τρισμέγιστος , το είχαν πεί πολλοί , ήρθε ο Χριστός και έβαλε θεϊκή σφραγίδα και είπε σας δείχνω τον τρόπο να γυρίσετε στον πραγματικό κόσμο εκεί που ανήκετε. , άρα στην ουσία μας είπε οτι ζούμε σε ένα Μάτριξ απο το οποίο πρέπει να φύγουμε. και να πάμε πού ; εκεί απ όπου φύγαμε!
    Μα πότε φύγαμε θα πεί κανείς ;
    Τα αρχαία ελληνικά κείμενα όπως και μετέπειτα άλλα μιλάνε για την ουράνια καταγωγή των ανθρώπων , του είναι τους , της ψυχής τους, από τον πραγματικό κόσμο του Δημιουργού Θεού , που δεν είναι το σύμπαν που αντιλαμβανόμαστε τώρα εμείς. Ο λεγόμενος πνευματικός κόσμος. Ουρανός δεν είναι δηλαδή ο γαλάζιος ουρανός που βλέπουμε στα αρχαία κείμενα αλλά ο πνευματικός κόσμος απ τον οποίο εμείς πλέον είμαστε αποκομμένοι.
    Η κάθε μία ψυχή , ο κάθε άνθρωπος παίρνει λοιπόν ένα σώμα και έρχεται εδώ. Αν απορρίψει τον κόσμο αυτό και όσα αυτός δίνει και δεχθεί την Αλήθεια του Χριστού στα λίγα χρόνια που ζει , γυρνάει πίσω στον πραγματικό κόσμο , αν αποδεχθεί και ζεί βάση του ας φάμε ας πιούμε αύριο θα πεθάνουμε τότε μένει εδώ και περνάει στο επόμενο λέβελ του εικονικού μάτριξ την λεγόμενη επόμενη κόλαση.

    Αν κάποιος απορρίψει τον κόσμο αυτό , ζεί και φέρεται όπως ο Χριστός είπε βοηθώντας τους άλλους γύρω του
    Αν κάποιος δεχτεί τον κόσμο αυτό, τότε θέλει να έχει υπάρχοντα να έχει απολαύσεις εδώ μέσα , κτλ , είναι το ποιόν θα εμπιστευτεί κάποιος τον Διάβολο η τον Χριστό ;
    Στο τέλος θα γίνει λογαριασμός απ τον Χριστό , στην Δευτέρα παρουσία. , όσοι κριθούν άξιοι θα γυρίσουν στον πραγματικό κόσμο , όσοι αγάπησαν την ύλη θα μείνουν με την ύλη και τον Διάβολο και θα μεταφερθούν σε άλλη πιο δύσκολη και επικίνδυνη φυλακή
    Το πολύ απλό λοιπόν μήνυμα του Χριστού που ήταν οτι : Ο Κόσμος αυτός είναι ψεύτικος , μην σκάτε , μην στεναχωριέστε για εδώ μέσα Υπάρχει αλλού πραγματική χαρά , πίσω στον πραγματικό κόσμο , και σας δείχνω (Εγώ είμι η οδός) τον δρόμο για να γυρίσετε εκεί που ανήκετε πραγματικά ,εκεί απ όπου φύγατε , έγιναν κατεβατά , έγιναν μεγαλοαναλύσεις , έγιναν τυπολατρία , έγιναν θρησκεία ξύλινος ψεύτικος λόγος , διδασκαλίες που ενώ πρεσβεύουν δήθεν Χριστό , είναι αντίθετα απ αυτά που ο Χριστός είπε και έδειξε.

    O Αναστημένος Xριστός όμως περιμένει τον καθένα και την κάθεμία απο εμάς να τον ακολουθήσουμε απορρίπτοντας τον κόσμο αυτό και όλα όσα αυτός δίνει, και να του ζητήσουμε , να μας πάρει πίσω στον πραγματικό κόσμο , και Εκείνος θα μας οδηγήσει στην γνώση και στην Αλήθεια και στο Φώς αφού Εκείνος μας είπε
    Κατα Ιωάννην. 14,6 ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι᾿ ἐμοῦ.

    Ματθ. 7,7 Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
    Ματθ. 7,8 πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται.
    Περιείχε Γνώση απο το Γιατί και Πώς ζούν Ανάμεσά μας (Δ.Λιακόπουλος)
    Ιησούς Χριστός Νικά
    EΛHUNTER 888

    Toμέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ