• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

    Η σημασία των χρωμάτων και πως επηρεάζουν την ψυχολογία μας

    Το Λευκό, είναι το παγκόσμιο χρώμα της ειρήνης και της καθαρότητας. Οι αποχρώσεις του κόκκινου είναι ζεστές και δημιουργούνται από το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο.
    Αυτά τα ζεστά χρώματα προκαλούν συναισθήματα ζεστασιάς και άνεσης αλλά και θυμού και εχθρότητας.
    Το κίτρινο, το χρώμα του ήλιου, είναι λαμπερό και άκρως ορατό, τραβάει την προσοχή, δημιουργεί ευτυχία (χαρά) αλλά και ζεστασιά. Διεγείρει πνευματικά γι’αυτό και η διακριτική του παρουσία βοηθά σε εργασιακούς χώρους.
    Το Πορτοκαλί, συνδυάζει τις ιδιότητες του κόκκινου και του κίτρινου, τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται για να τραβούν την προσοχή. Δημιουργεί παιχνιδιάρικη διάθεση, ζωηρά συναισθήματα, ή ακόμα και επιθυμία. Το πορτοκαλί επίσης είναι ένα χρώμα που ανοίγει την όρεξη.
    Το Κόκκινο, έχει συνδυαστεί τόσο με το αίμα και τον πόλεμο όσο με την αγάπη και το πάθος. Το κόκκινο μπορεί να δείξει δυναμισμό και επιτυχία. Διεγείρει πνευματικά αλλά και σωματικά.
    Το Καφέ, είναι συνδεδεμένο με την φύση, το ξύλο και την χρησιμότητα. Εκπέμπει απλότητα, ζεστασιά και σιγουριά.
    Οι αποχρώσεις του μπλε είναι ψυχρές και δημιουργούνται από το μπλε, το μοβ και το πράσινο. Αυτά τα χρώματα συχνά περιγράφονται ως ήρεμα αλλά μπορούν να προκαλέσουν και συναισθήματα θλίψης και αδιαφορίας/ απάθειας. Το Μπλε, είναι ένα ήρεμο χρώμα που μπορεί να δημιουργήσει εικόνες εξουσίας, επιτυχίας και ασφάλειας. Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι τους αρέσει τουλάχιστον μία από τις αποχρώσεις του μπλε. Σε χώρους μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση και ηρεμία ενώ σε ρούχα προσδίδει αξιοπιστία και ασφάλεια.
    Το Μοβ, προσδίδει το βασιλικό αξίωμα, το μυστήριο, τη πνευματικότητα και την επιτήδευση. Ως συνδυασμός του κόκκινου και του μπλε, έχει θερμές και ψυχρές ιδιότητες. Συνήθως το συναντάμε σε πολλά εκπαιδευτικά και πολυτελή προϊόντα.
    Το Πράσινο, αντιπροσωπεύει την ζωή και την ανανέωση, ενώ συμβολίζει την καλή υγεία και την ευεξία. Είναι ένα χρώμα που ηρεμεί, γαληνεύει και αναπαύει αλλά μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύσει την ζήλεια και την απειρία. Σε εσωτερικούς χώρους, φέρνει το αίσθημα της αισιοδοξίας, της ελπίδας, της δύναμης και της αντοχής. Είναι σύμβολο γονιμότητας αλλά και ευημερίας.
    Το Μαύρο, συμβολίζει την απειλή ή το κακό, δημοφιλές ως ένδειξη δύναμης. Εκφράζει τη σοβαρότητα και την επισημότητα γι’αυτό προτιμάτε σε επίσημες ενδυμασίες.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ