• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

    Οι Βαλκάνιοι Γύπες Θέλουν να Κατασπαράξουν την Ελλάδα




    Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
    Στις διαμορφωθείσες συνθήκες στην Ελλάδα, είχαμε πρόσφατα αναδείξει από το pentapostagma.gr , την στάση των Βαλκάνιων γειτόνων μας, που παρακολουθούν τις εξελίξεις με ικανοποίηση για το κακό στην Ελλάδα αλλά ακόμα περισσότερο και με αρνητικές παρεμβάσεις τους στα Ευρωπαϊκά όργανα αλλά και κριτική για τους κακούς Έλληνες που δεν τους αξίζει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
    Την βασισμένη σε γεγονότα αυτή κριτική μας για την ανθελληνική στάση των Βαλκάνιων γειτόνων μας, έρχεται να επιβεβαιώσει η ε/φ New York Times που γράφει ότι οι γείτονες της Ελλάδας δεν εκδηλώνουν συμπαράσταση προς την Ελλάδα. Ακόμα περισσότερο ο Βούλγαρος αρθρογράφος Γκεόργκι Ντασκάλοφ παρομοιάζει στην εφ. ΣΤΑΝΤΑΡΤ τους Βαλκάνιους γείτονες της Ελλάδας ως Γύπες που είναι έτοιμοι να την κατασπαράξουν. Ειδικότερα θεωρεί ότι, «η έλλειψη συμπαράστασης είναι ήπια έκφραση. Ειδικά για τη Βουλγαρία η λέξη είναι χαιρεκακία. Αυτό δείχνει γιατί είμαστε στο περιθώριο του πολιτισμένου κόσμου. Η κακία ποτέ δεν παράγει κάτι καλό. Κανείς δεν αγαπάει τους γύπες. Δεν χρειάζεται να χειροκροτούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε να φωνάζουμε: Σταυρώστε τον!. Προς το βουλγαρικό συμφέρον είναι να ξεπεράσει η Ελλάδα τη δύσκολη κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Φυσικά, είναι σημαντικό να συνεχίζει να αποπληρώνει τα χρέη της. Σημαντικό είναι όμως και να λειτουργεί κανονικά το κράτος. Ας μην ξεχνάμε ότι εκατοντάδες χιλιάδες Βούλγαροι βγάζουν το ψωμί τους στην Ελλάδα. Ό, τι και να γίνει, με τους Έλληνες θα παραμείνουμε γείτονες. Εμείς θα κάνουμε διακοπές στη θάλασσά τους, αυτοί θα έρχονται για ψώνια και για σκι στα βουνά μας, γι’ αυτό δεν χρειάζονται χαιρεκακίες, πρέπει να μείνουμε άνθρωποι. Η κατάσταση της Βουλγαρίας δεν είναι ρόδινη, εύκολα μπορούμε να βρεθούμε στην κατάσταση της Ελλάδας. Γι’ αυτό, ήρεμα!».
    Ο εκτελεστικός διευθυντής της Data Concept Bulgaria, Κωνσταντίνος Ασβεστάς προσπαθώντας να αντιμετωπίσει όλη αυτή τη χαιρεκακία ισχυρίζεται στην ίδια εφημερίδα ότι «το μεγάλο χρέος της Ελλάδας δεν προήλθε από την σπατάλη των Ελλήνων Δεν ξέρω πώς δημιουργήθηκε αυτή η λανθασμένη εικόνα. Τα χρέη της Ελλάδας προέκυψαν από συναλλαγές όπως αυτή με τη Siemens και από άλλα ασαφή δάνεια που εδώ και στο εξής θα χρειαστεί να αποσαφηνιστούν. Από την οικονομική στήριξη της Ελλάδας μόνο το 10-15%   έφτασε στο λαό. Τα υπόλοιπα πήγαν σε τράπεζες και χρηματοοικονομικούς θεσμούς και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται».
    Για το ίδιο θέμα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομίας της Αγοράς, Κράσεν Στάντσεφ, αναφέρει ότι στη Βουλγαρία τώρα 60.000 Έλληνες έχουν ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς. Η δική του πρόβλεψη πάντως είναι ότι οι διακοπές και τα ακίνητα στην Ελλάδα θα γίνουν φθηνότερα, αλλά δεν πρέπει να χαίρονται γιατί θα υπάρξει πρόβλημα για τους Βούλγαρους μετανάστες, πολλοί από τους οποίους θα χάσουν τις δουλειές τους στη χώρα.
    Ο κοινωνιολόγος Κάντσο Στόιτσεφ ισχυρίζεται, σε συνέντευξη του στην εφ. ΠΡΕΣΣΑ ότι, όλοι εκείνοι που σήμερα φωνάζουν εναντίον των Ελλήνων και των βυζαντινών τεχνασμάτων, δεν θέλουν να επωμιστούν τις ευθύνες τους, δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι η ελληνική κρίση είναι ευρωπαϊκό προϊόν, μέρος της κοινής μας ευθύνης.
    Τέλος ο Καθηγητής Μπογιάν Ντουράνκεφ στην εφ. ΤΕΛΕΓΚΡΑΦ, τονίζει ότι, η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. Οι Έλληνες, χόρτα και ελιές μόνο να τρώνε, πάλι δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν όλα τα χρέη.
    Θεωρούμε στο pentapostagma.gr ότι, είναι ολοφάνερο οι Βαλκάνιοι γείτονες μας, που δεν έβλεπαν την Ελλάδα με καλό μάτι να προκόβει όλα αυτά τα χρόνια, μόλις ήρθε η πτώση έσπευσαν να χαρούν, να λοιδορήσουν και να εκμεταλλευθούν προς όφελος τους αυτή την αδυναμία της Χώρας μας. Είναι δε τόσο απροκάλυπτα ‘’Απέναντι’’ στην Ελλάδα, που δεν διαφεύγει της προσοχής και των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Σαν Έλληνες διαπιστώνουμε άλλη μια φορά τον πραγματικό χαρακτήρα των γειτόνων μας και ειδικά Ρουμάνων, Βουλγάρων, Αλβανών και Σκοπιανών και επειδή έχουμε μπροστά μας την εποχή της ενέργειας και των αγωγών στα Βαλκάνια, όλα αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.

    pentapostagma.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ