• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

    Σε ύφεση οι φωτιές σε Νεάπολη, Καρέα, Μαλακάσα και Ν. Αρτάκη

    Εβδομήντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ύφεση βρίσκονται οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες.
    Συγκεκριμένα, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 132 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 οχήματα ΟΤΑ.
    Σε ύφεση βρίσκεται επίσης η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Καρέα. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο, 61 υδροφόρες ΟΤΑ.
    Σε ύφεση βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής, όπου επιχειρούν αυτή την ώρα 65 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα ΟΤΑ, καθώς και η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ν. Αρτάκη, στην Εύβοια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα των ΟΤΑ.
    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:10 σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στηνπεριοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
    Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, για σήμερα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με τον Xάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υπάρχει στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κυκλάδων και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.
    Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση φωτιάς:
    1. Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.
    2. Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ