• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

    ¨Ξαπλωτό φεγγάρι¨ πάνω από την Πόλη.

    ¨Όρθιο φεγγάρι, ξάπλα ο καπετάνιος – ξαπλωτό φεγγάρι, όρθιος ο καπετάνιος¨.
    Βλέπεται εσείς κανένα ¨καπετάνιο ¨ όρθιο… μόνο οι γείτονες δεν κοιμούνται ;
    ¨Το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη ίδρυσε μια νέα έδρα Βυζαντινών Σπουδών και Έρευνας που θα συμβάλλει στη μελέτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
    Είναι το πρώτο ερευνητικό κέντρο που δημιουργείται σε κρατικό πανεπιστήμιο, το οποίο θα ρίξει φως στην ιστορίας της Ανατολίας κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, στα Βαλκάνια, στην
    Κωνσταντινούπολη και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με προγράμματα βυζαντινής ιστορίας, πολιτισμού και αρχαιολογίας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
    Επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου είναι η λέκτορας Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου [Boğaziçi Üniversitesi], Νέβρα Νεσίπογλου- Nevra Necipoğlu.
    Η έδρα αυτή έχει ως στόχο να φέρει τις ακαδημαϊκές μελέτες σχετικά με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε διεθνές επίπεδο.
    Η Νεσίπογλου δήλωσε ότι η Τουρκία είναι μία από τους κληρονόμους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όσον αφορά τον πολιτισμό, την ιστορία και τη γεωγραφία και τόνισε ότι υπάρχουν μια σειρά από παρόμοια κέντρα σε όλον τον κόσμο με επίκεντρο την Ιστορία των Βυζαντινών.
    Η έλλειψη ενός ακαδημαϊκού κέντρου για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας επί 11 αιώνες είναι ένα μεγάλο κενό. Αυτός είναι ο λόγος για την ίδρυση της έδρας αυτής», είπε. Ιούλιος 13, 2015. http://www.echedoros-a.gr/
    ΕΔΩ φωτιές και καπνοί… μετά την συμφωνία δεν μαύρισαν μόνο οι ψυχές μας αλλά και ο φωτεινός ορίζοντας της Πατρίδας.
    Παλιά όταν οι Τούρκοι ήθελαν να στριμώξουν τα πράγματα έβαζαν τους γκρίζους λύκους να κάνουν ¨διακοπές¨ στην Ελλάδα.
    ΣἨΜΕΡΑ μήπως τον ρόλο αυτό τον ανέλαβαν πυρήνες τζιχαντιστών:
    Κάτι θέλουν να μας πουν πάλι οι γείτονες για την μοιρασιά των ενεργειακών αντικλίνων του Αιγαίου και δεν ντρέπονται..
    Και γιατί να ντρέπονται;
    Όταν παρακολουθούν το διαπραγματευτικό μας επίπεδο τέτοιες μέρες και ¨εξανίστανται με την δεινότητα των θέσεων μας¨.
    ¨Έδωσε στεγνά τον Α.Τσίπρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF,είπε χαρακτηριστικά ότι «Η κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε τα πάντα, όλα όσα τους είχαμε προτείνει
    πριν από εβδομάδες, πριν από το δημοψήφισμα» αφήνοντας έκθετο τον πρωθυπουργό.
    «Πρέπει ψύχραιμα να διαπιστώσω ότι ο κ. Τσίπρας, τον οποίο είχα προειδοποιήσει πριν από το δημοψήφισμα, δεν επιβλήθηκε. Είχα πει πριν από το δημοψήφισμα ότι η ελληνική διαπραγματευτική θέση δεν θα βελτιωθεί, αλλά θα γίνει πιο δύσκολη -και έγινε. Η κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε τα πάντα, όλα όσα τους είχαμε προτείνει πριν από εβδομάδες, πριν από το δημοψήφισμα. Δεν βελτίωσε την κατάσταση των Ελλήνων, αλλά η συνολική συμφωνία είναι θετική, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη» είπε.o κ. Γιούνκερ .¨ 14/07/2015 http://www.defencenet.gr/http://www.ksipnistere.com/
    Σου λένε οι γείτονες ..τώρα που γυρίζει δεν πάμε να πάρουμε και εμείς μερτικό;
    Όμως τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα… και οι αγαρηνοί περιμένουν να δημιουργηθεί ή να δημιουργήσουν ένα κενό ή μια γεωπολιτική κερκόπορτα για να στριμωχθούν μέσα από αυτήν και να πετύχουν τον σκοπό τους.
    ¨Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, συνεχίζεται η αντιπαλότητα μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων στα Βαλκάνια, στην φτωχή και πολυτάραχη αυτή περιοχή, γράφει ο Jean-Baptiste Naudet σε μεγάλο γαλλικό εβδομαδιαίο έντυπο, όπως παρουσιάζεται σε ρωσικό δημοσίευμα.
    Η Ρωσία πρότεινε για την Ελλάδα το εξής: μέσω του «Turkish Stream» αντικατέστησε τη Βουλγαρία, ώστε η Ελλάδα να γίνει το κέντρο διανομής φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
    «Αυτό το έργο ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπο των χωρών της Δύσης», γράφει ο συντάκτης.
    Πρώην αξιωματικός της αμερικανικής αντικατασκοπείας, John r. Schindler, σε ένα άρθρο του αναφέρει ότι στην Ελλάδα μετά το Ψυχρό Πόλεμο, πράκτορες της KGB δρουν χωρίς να τιμωρούνται και ότι Ρώσοι κατάσκοποι έχουν διεισδύσει στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα της χώρας.
    Το Κρεμλίνο, ωστόσο, πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα με τους ευρωπαίους δανειστές.
    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία βλέπει ως Δούρειο Ίππο την Ελλάδα στην ΕΕ για να εμποδίσει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.
    «Η Μόσχα μέσω της Ελλάδας θα μπορούσε να ακρωτηριάσει την ικανότητα του ΝΑΤΟ να ανταποκριθεί στη ρωσική επιθετικότητα», προειδοποίησε ο Zbigniew Brzezinski, πρώην σύμβουλος στο Λευκό Οίκο.
    Η Βορειοατλαντική Συμμαχία βλέπει την Ελλάδα με καχυποψία και για να αποφευχθεί ένα άσχημο σενάριο ο Λευκός Οίκος πιέζει τους Ευρωπαίους να διευθετήσουν το χρέος της Ελλάδας. http://www.echedoros-a.gr/ Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015
    Με την συμφωνία που ¨πέτυχαν¨ οι πολιτικοί μας δεν κατανόησαν ότι το Αιγαίο έγινε ¨ενεργειακή λοταρία¨ ανάμεσα στους Αμερικάνους, Ευρωπαίους και από την άλλη πλευρά τους Τούρκους και τους Ρώσους.
    Ένας μύλος…
    Ο μεν Δυτικός θέλει την ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία του Πούτιν.
    Ο Τούρκος θέλει να γίνει ¨πετρελαιοπηγάς¨.
    Ο Ρώσος θέλει ανοικτά περάσματα βλ. Στενά και διαδρόμους ναυσιπλοΐας για να κατεβαίνει με άνεση στην Μέση Ανατολή.
    Μετά την επιτευχθείσα συμφωνία με την ΕΕ μήπως αποδυναμώθηκε η γεωπολιτική συμμαχία μας με την Αίγυπτο;
    Σε λίγες μέρες από τώρα πέρα από τις οικονομικές απώλειες θα μετράμε και γεωστρατηγικές αδυναμίες.
    Κανείς δεν θέλησε να ακούσει το ¨ισορροπημένο ΟΧΙ¨ του Ελληνικού Λαού και ο ίδιος ο Λαός σύντομα θα ζητήσει ισχυρές εξηγήσεις.
    Μπορεί το φεγγάρι να μοιάζει ξαπλωτό πάνω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
    Όμως κάποιοι σίγουρα δεν είναι ¨ξαπλωτοί¨ αλλά όρθιοι και καρτερούν την αλληλουχία των εξελίξεων στην Αθήνα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία.
    ¨Μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-160 θα είναι εξοπλισμένη με διάφορους τύπους νέων πυραύλων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας της χώρας Γιούρι Μπορίσοφ.
    Διάφοροι τύποι νέων πυραύλων αναπτύσσονται τώρα για την εκσυγχρονισμένη εκδοχή του ρωσικού Tu-160 στρατηγικού βομβαρδιστικού. Το αεροπλάνο, που ονομάστηκε Tu-160M2, θα είναι επίσης εξοπλισμένο με κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας στο RIA Novosti.
    «Θα υπάρξει μια ραγδαία εξέλιξη τέτοιων πυραύλων από την άποψη της εμβέλειας και των χαρακτηριστικών», δήλωσε ο Μπορίσοφ.
    Όσον αφορά την ακτίνα πτήσης του Tu-160M2, θα είναι τουλάχιστον χίλια χιλιόμετρα μεγαλύτερη από εκείνη του προκατόχου του, χάρη στην ανανεωμένη έκδοση του κινητήρα ΝΚ-32, ο οποίος θα εγκατασταθεί στο νέο βομβαρδιστικό αεροπλάνο, σύμφωνα με τον Μπορίσοφ¨. http://hellasforce.com/ BY IOANNA ON 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 •

    Tupolev Tu-160 Worlds Fastest Nuclear Bomber Aircraft
    Μετά τα ¨ξαπλώτα φεγγάρια ¨…
    Για ποιους κτυπάει η καμπάνα ;

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ