• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

    ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Το ΟΧΙ είναι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία (βίντεο)

    «Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να είναι σύντομες αυτές οι δυσκολίες», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του.
    Το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη. Αποφασίζουμε αν θα διεκδικήσουμε άμεσα μια βιώσιμη λύση.
    Ήδη έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για το χρέος και εμείς κάναμε αντιπροτάσεις για βιώσιμη λύση. Αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα. Η δημοκρατική προοπτική βρίσκεται στον πυρήνα των ευρωπαϊκών παραδόσεων. Οι λαοί μπορούν να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις.
    Δεν θα περίμενα ποτέ η δημοκρατική Ευρώπη να μην αντιλαμβάνεται την ανάγκη να δώσει χώρο και χρόνο στον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του. Εικόνες ντροπής, έκλεισαν τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το λόγο στον λαό. Ταλαιπωρούν τους ηλικιωμένους. Για να προστατεύσουμε τις δικές σας συντάξεις δίνουμε τη μάχη εδώ και 5 μήνες.
    Οι προτάσεις που αρνηθήκαμε, περιλάμβαναν συντριπτική μείωση των συντάξεων. Το τελεσίγραφο δεν έγινε αποδεκτό, αυτονόητη διέξοδος το να απευθυνθούμε στον λαό. Οι σειρήνες της καταστροφής οργιάζουν. Σας ζητούν να πείτε κι εσείς «ναι σε όλα» να γίνετε συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων.
    Το ΟΧΙ είναι ξεκάθαρη επιλογή του λαού για το πως θα ζήσει την επόμενη ημέρα, δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών. ΟΧΙ σημαίνει ισχυρή πίεση για μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη που θα κατανείμει τα βάρη στους έχοντες και οδηγήσει ξανά τη χώρα στις χρηματαγορές, θα δημιουργεί δίχτυ ασφάλειας για όσους βρίσκονται σήμερα στο κενό.
    Τα μνημόνια δεν είναι δρόμος για την έξοδο από την κρίση, η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί αντιδημοκρατικά. Λένε ότι έχω κρυφό σχέδιο, αν ψηφιστεί το OXI, να βγάλουμε τη χώρα από την ΕΕ. Λένε εν γνώση τους ψέμματα. Όσοι θέλουν μια Ευρώπη κολλημένη σε λογικές αυταρχισμού δεν είναι οραματιστές, είναι άτολμοι πολιτικοί που αδυνατούν να σκεφτούν ως Ευρωπαίοι.
    Οι δοτές κυβερνήσεις αποτελούν πραξικόπημα.
    Σας διαβεβαιώνω ότι η κατάσταση αυτή θα είναι πρόσκαιρη, οι συντάξεις και οι καταθέσεις δεν θα χαθούν. Αναλαμβάνω την ευθύνη της άμεσης λύσης αμέσως μετά το δημοψήφισμα, σας καλώ να απαντήσουμε καταφατικά στην προοπτική μιας βιώσιμης λύσης.
    Είναι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία. Ελληνίδες, Έλληνες, Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη νηφαλιότητα & την ψυχραιμία που επιδεικνύετε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ