• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

    Αποκαλύφθηκαν τα σχέδια της DARPA: Τύπου Matrix τα νέα τσιπ που θα εμφυτεύονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο! (βίντεο)

    Η μυστικοπαθής DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) αναπτύσσει μια συσκευή, η οποία θα συνδέεται απευθείας με τον εγκέφαλο και θα μεταδίδει εικόνες, παρακάμπτοντας συνολικά το οπτικό σύστημα.

    Υπό το πρόσχημα της ανάπτυξης ενός «φλοιώδους μόντεμ» το οποίο θα βοηθήσει τους τυφλούς ανθρώπους να δουν, οι ερευνητές της DARPA ισχυρίζονται ότι η συσκευή θα αντικαταστήσει τελικά την υπάρχουσα τεχνολογία της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.




    Προγράμματα όπως το Google Glass και το Oculus Rift μπορεί να αντικατασταθούν από το πρόγραμμα της DARPA, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία εικόνων υψηλής ευκρίνειας απευθείας μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

    Όπως και στην ταινία «Matrix», η συσκευή θα τροφοδοτείται από ένα εμφύτευμα στη σπονδυλική στήλη.

    Τα σχέδια για το πρόγραμμα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο «Η Βιολογία είναι η Τεχνολογία» που πραγματοποιήθηκε στη Silicon Valley την περασμένη εβδομάδα, όπου οι «σπασίκλες» αποκάλυψαν τα βραχυπρόθεσμα σχέδια για τη δημιουργία μίας μικρής συσκευής που θα στέλνει εικόνες στον εγκέφαλο, χωρίς τη χρήση γυαλιών ή κάποιου είδους κράνους.

    Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η DARPA χαρακτηρίστηκε στο συνέδριο ως ένας «φιλικός, αλλά κάπως τρελός, πλούσιος θείος».

    Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στις σελίδες του περιοδικού «Humanity Plus».

    «Ο βραχυπρόθεσμος στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη μιας συσκευής μεγέθους δύο κερμάτων και με κόστος περίπου 10 δολαρίων, η οποία θα παρουσιάζει απλές εικόνες με οπτική πιστότητα παρόμοια με εκείνη των πρώτων ψηφιακών ρολογιών μέσω μιας απευθείας διασύνδεσης με τον οπτικό φλοιό που βρίσκεται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου», ανέφερε το δημοσίευμα.

    Το έργο εποπτεύεται από το Τμήμα Βιολογίας και Τεχνολογίας της DARPA, το οποίο ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο και επικεντρώνεται σε έργα για τη «βελτίωση των επιδόσεων» των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης, την ανάπτυξη βιολογικών συστημάτων για λόγους εθνικής ασφάλειας και τη μελλοντική ευημερία της ανθρωπότητας.

    Μέχρι τώρα οι δοκιμές των εμφυτευμάτων έχουν περιοριστεί σε ζώα, ιδιαίτερα στα ψάρια.


    Όπως έχει αποκαλυφθεί, η DARPA εργάζεται πάνω σε παραλλαγές αυτού του προγράμματος εδώ και χρόνια, για την ακρίβεια για δεκαετίες. Δεδομένου ότι το Πεντάγωνο διέθεσε πρόσφατα περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, θα πρέπει να αναρωτηθούμε από πού προκύπτει το ξαφνικό ενδιαφέρον του Υπουργείου Άμυνας για το καλό της ανθρωπότητας, την καθημερινότητα των τυφλών και των Αμερικανών με εγκεφαλικές διαταραχές όπως η νόσος Αλτσχάιμερ…

    Πέρυσι, υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η DARPA κατασκευάζει εγκεφαλικά τσιπ, τα οποία θα εμφυτεύουν ή θα σβήνουν συγκεκριμένες αναμνήσεις, μια προοπτική που ορισμένοι μπορεί να θεωρήσουν ανατριχιαστική, δεδομένης της προηγούμενης υπεράσπισης της DARPA για τα μικροτσίπ «πιστοποίησης ταυτότητας» και τα ηλεκτρονικά τατουάζ που μπορούν να διαβάσουν το μυαλό ενός ανθρώπου.


    anti-neotaxites.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ