• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

    Αυτές είναι οι ρυθμίσεις για τους εξαθλιωμένους συμπολίτες μας!!!

    Αυτές είναι οι τελικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για όσους βρίσκονται σε ακραία φτώχεια
    Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατατίθεται την Δευτέρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο οποίο περιλαμβάνονται μέτρα για την ηλεκτροδότηση, σίτιση και στέγαση πολιτών και νοικοκυριών που «διαβίουν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας».



    Οι διατάξεις του νομοσχεδίου συζητιόνται στην σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μαρδά και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανούς Φωτίου. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα αλλά και διαρροών από το Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει επιδότηση ενοικίου, δωρεάν ρεύμα, κουπόνια σίτισης, δωρεάν πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο σύστημα υγείας, για όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στελέχη των αρμοδίων υπουργείων, το νομοσχέδιο προβλέπει την επιδότηση ενοικίου σε περίπου 30.000 άπορους και δωρεάν ρεύμα ως 300 κιλοβατώρες τον μήνα σε 300.000 νοικοκυριά που εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο.

    Το ποσό του επιδόματος στέγασης θα είναι 70 ευρώ ανά άτομο και έως 220 ευρώ ανά τετραμελή οικογένεια. Προβλέπεται ακόμη η σίτιση με κουπόνια 300.000 ατόμων, σε συνεργασία με την Εκκλησία τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

    Το εισοδηματικό κριτήριο θα είναι το όριο της φτώχειας, και θα ληφθούν υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα των δικαιούχων από κάθε πηγή, ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν με υπουργικές αποφάσεις. Το όριο της φτώχειας είναι σε ετήσιο εισόδημα 5.023 ευρώ για ένα άτομο και 10.547 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής, για το 2013 το 35,7 των πολιτών της Ελλάδας ζουν υπό τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει διατάξεις αρκετών υπουργείων βρίσκεται ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που θα εκτιμήσει τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των προωθούμενων διατάξεων.

    Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο αν θα καταστεί εφικτό να φθάσει σήμερα στο κοινοβούλιο ή αν τελικά η επίσημη κατάθεσή του θα γίνει αύριο. Πάντως, τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η κατάθεση των υπολοίπων εφαρμοστικών νομοσχεδίων που θα εξειδικεύουν τη λίστα μεταρρυθμίσεων και δράσεων που απέστειλε ο Υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup.

    koolnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ