• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

    Γυναίκα – τύρρανος έκαψε ζεμάτισε με καυτό νερό τον σύζυγό της γιατί… διαφώνησαν για τις δουλειές του σπιτιού [εικόνες]

    Σε εφιάλτη είχε εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η συμβίωση του Κεν Γκρέγκορι από το Πίτερμπορο της Βρετανίας με τη δεύτερη σύζυγό του, Τερέσα Γκίλμπερτσον. Ο 65χρονος άνδρας δημοσιοποίησε το «πρόβλημά» του προκειμένου να ενθαρρύνει και άλλα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να μιλήσουν και να φύγουν μακριά από τους ανθρώπους που τους βλάπτουν σωματικά και ψυχολογικά.
    Ο Κεν Γκρέγκορι γνώρισε την Γκίλμπερτσον 7 χρόνια πριν, σε μια τελετή που ακολούθησε μετά την κηδεία της πρώτης του γυναίκας με την οποία έμεινε παντρεμένος για 30 ολόκληρα χρόνια. Πέντε χρόνια μετά τον γάμο τους όμως, η δεύτερη σύζυγος του Γκρέγκορι άρχισε να γίνεται ιδιαιτέρως επιθετική απέναντί του, να του μιλά άσχημα και να τον χτυπά όταν δε συμφωνούσε με τα λόγια ή τις πράξεις του.
    Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο στις 23 Μαρτίου του περασμένου έτους, όταν η Γκίλμπερτσον εξοργίστηκε που ο Γκρέγκορι άφησε λουλούδια στον τάφο της πρώτης του γυναίκας την ημέρα των γενεθλίων της για να τιμήσει τη μνήμη της. Τον κατηγόρησε πως δεν ενδιαφερόταν για το σπίτι του, παρά μόνο για την αποθανούσα πρώην του και πως δεν έδινε σημασία στις… οικιακές δουλειές! Εκείνος, της ζήτησε διαζύγιο μιας και δεν άντεχε άλλο τις λεκτικές της επιθέσεις και η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου.
    Η 60χρονη Γκίλμπερτσον  προσφέρθηκε να του φτιάξει ένα φλιτζάνι τσάι για να ηρεμήσει και παρότι εκείνος αρνήθηκε, η γυναίκα κατευθύνθηκε προς την κουζίνα. Εμφανίστηκε μετά από λίγο με μια κανάτα γεμάτη καυτό νερό και την πέταξε επάνω του για να τον τιμωρήσει προκαλώντας του εγκαύματα σε όλο του το σώμα και κυρίως στο κεφάλι και το λαιμό. Σύμφωνα με τους γιατρούς που εξέτασαν το θύμα, το 14% του κορμιού του υπέστη σοβαρά εγκαύματα που απαιτούσαν πολύ χρόνο για να σταματήσουν να τον κάνουν να υποφέρει.
    Όπως ήταν λογικό, η γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες για επίθεση και βαριές σωματικές βλάβες από πρόθεση, ενώ ο 65χρονος την εγκατέλειψε και νιώθει πλέον ήρεμος να μιλήσει για το πρόβλημά του.
    «Είναι ρετσινιά για έναν άντρα να θεωρηθεί θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Είναι κάτι που συμβαίνει όμως ακόμα και σε ανθρώπους μεγάλους ηλικιακά και με μεγάλη σωματική δύναμη. Πρέπει να μιλάμε, να μην αφήνουμε το πρόβλημα να διαιωνίζεται», τονίζει το θύμα και παροτρύνει όποιων βρίσκεται στην ίδια κατάσταση να βάλει ένα τέλος.



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ