• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

    Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση Αλ. Τσίπρας: Δεν κάνουμε πίσω, ο ελληνικός λαός έθεσε τέλος στη λιτότητα

    Η απάντηση του πρωθυπουργού στις πιέσεις των δανειστών από το βήμα της Βουλής. Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
    Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής ενώ παρών ψήφισαν το ΚΚΕ και το Ποτάμι.
    Οι βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί υπέρ, αλλά κατά την ψηφοφορία ζήτησαν να τοποθετηθούν πρώτα οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι για τη στάση της προέδρου της Βουλής και μετά να γίνει η ψηφοφορία επί της αρχής.
    Νωρίτερα δριμεία επίθεση στους δανειστές αλλά και σε κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός.
    Δεν κάνουμε πίσω από όσα έχουμε εξαγγείλει και από όσα θεωρούμε απαραίτητα ώστε να ανασάνει η κοινωνία, τόνισε από ο Αλέξης Τσίπρας. Για πρώτη φορά, συνέχισε,  μετά από χρόνια κατατίθεται στη Boυλή ένα σχέδιο νόμου που δεν μεταφράστηκε από email, αλλά γράφτηκε.
    Στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς, απαντάμε με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, υπερτόνισε ο πρωθυπουργός.  «Οι εταίροι, αν κάπου στο βάθος του μυαλού τους είχαν ότι θα ήμασταν η συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, σίγουρα τους απογοητεύσαμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
    Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, στις 25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός έθεσε τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα, ζήτησε την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς τους και να γίνει πραγματική, σκληρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους.
    «Υπηρετούμε αυτήν την εντολή» υπογράμμισε πρωθυπουργός και σημείωσε ότι ο δρόμος για την υλοποίησης αυτής της εντολής είχε από πριν ναρκοθετηθεί. Πρόσθεσε δε, πως υπήρχε σχέδιο οικονομικής ασφυξίας της χώρας, ώστε η κυβέρνηση να υποχωρήσει από τις δεσμεύσεις της στον ελληνικό λαό.
    «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν άλλαξαν τίποτα και ονειρεύονται ότι η χώρα μας θα ξαναγυρίσει στην εποχή των Μνημονίων, ας κρατήσουν τις απειλές τους για εκεί που περνάνε. Όχι απειλές σε αυτή την κυβέρνηση και κυρίως όχι απειλές στον ελληνικό λαό» είπε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε, εντολή να βάλει τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα, να υπάρξει διαδικασία ανάκτησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση.
    Ανεβάζοντας τους τόνους σε βάρος της ηγεσίας της ΕΕ είπε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι που μας ζητάνε να παγώσουμε νομοσχέδια.Ώστε να συνεχίζουν ''ξεπαγιάζουν'' χιλιάδες νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα;».
    Συνεχίζοντας επισήμανε ότι, «η Ελλάδα έγινε για πέντε χρόνια οικονομικό πειραματόζωο, τώρα κάποιοι επιθυμούν να γίνει και πολιτικό πειραματόζωο».
    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ιδιοκτησία των τεχνοκρατών. Έχει θεσμούς και κανόνες που ελέγχονται από τους λαούς της», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
    Αφού επανέλαβε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στην υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου τόνισε ότι, η Ελλάδα δεν επιστρέφει στα μνημόνια.   «Tο μνημόνιο δεν ήταν μεταρρύθμιση, οι περικοπές, οι απολύσεις, οι προγραφές και η απορρύθμιση της αγοράς δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι εκδίκηση», είπε ο κ. Τσίπρας.
    Ο κ. Τσίπρας άφησε  αιχμές για κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για κάποιους που είναι τροικανότεροι της τρόικας.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ