• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

    Τι έγινε εχθές στην superleague

    Ισοπαλία για Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο

    Ο Παναιτωλικός προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να λυγίσει την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο (0-0), στο πλαίσιο της 11ης -εξ' αναβολής- αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. 

    Στο α' μέρος  η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα της ομάδας των Ιωαννίνων.


    Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους έγινε στο 12', όταν ο Βιγιαφάνες πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

    Η ομάδα του Μάκη Χάβου συνέχισε να πιέζει και στο 16' σε δυνατό σουτ του Μαρτίνες, ο Βελλίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

    Ο τερματοφύλακας της ομάδας των Ιωαννίνων έδειξε και στο 38' τα αντανακλαστικά του, όταν απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ φάουλ του Βιγιαφάνες. Στο πρώτο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι υποχρεώθηκαν σε παθητικό ρόλο, καθώς ο Παναιτωλικός κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου και πίεσε την άμυνα τους.

    Το σκηνικό άλλαξε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με τον ΠΑΣ να μπαίνει δυνατά και να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες. 

    Η πρώτη στο 53' όταν ο Κοροβέσης βγήκε απέναντι στον Ράφαελ, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοροβέσης μπήκε ξανά στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά αστόχησε ξανά.

    Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες, όσο περνούσαν τα λεπτά, να προσέχουν περισσότερο τις άμυνες τους.

    Ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Γοδόι - Τσουκαλά, Τζημόπουλο.

    Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκαρσία, Κούσας, Μπεχαράνο, Άλβες (88' Αλβες), Κάπελ, Γοδόι, Βιγιαφάνιες (69' Μύγας), Μαρτίνες, Εντενγκέλε, Φωτάκης (81' Παπουτσογιαννόπουλος).

    ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (76' Μανιάς), Ριβέρα, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Τσάβες (71' Γιάκος), Στρούνα, Κοροβέσης, Γαρουφαλιάς (19' λόγω τραυματισμού Σκόνδρας).

    Πεντάρα του Παναθηναϊκού με χατ - τρικ του Μπεργκ

    Με σκορ και θέαμα έκλεισε τον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός, καθώς νίκησε με 5-0 τον Εργοτέλη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ. Χατ τρικ πέτυχε ο Μπεργκ (12', 15' ,42' ), ενώ δύο γκολ σημείωσε ο Κλωναρίδης (8', 23').

    Το τελικό αποτέλεσμα μαρτυρά πλήρως τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά και το γεγονός πως πρόκειται αναμφισβήτητα για το καλύτερο πρώτο ημίχρονο των «πρασίνων» από την έναρξη της περιόδου. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που την περασμένη Δευτέρα είχε χάσει ένα... τσουβάλι γκολ στους «Ζωσιμάδες» βρήκε πέντε φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στο α΄ 45λεπτο έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή το Μάρκους Μπεργκ, που πέτυχε χατ τρικ, στην... επιστροφή του -ουσιαστικά- στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού» μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Ο Εργοτέλης, που ήταν η ομάδα η οποία έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, «κατέρρευσε» μετά το γκολ που δέχτηκε στο ξεκίνημα από το πλασέ του Κλωναρίδη στο 8΄. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι έκαναν... πάρτι στη μεγάλη περιοχή των Κρητών και με την «τριπλέτα» Κλωναρίδη, Πέτριτς και Μπέργκ να... ζωγραφίζει πέτυχαν άλλα τέσσερα γκολ δίδοντας τέλος στο ματς από το πρώτο 15λεπτο.

    Ο Μάρκους Μπεργκ με κεφαλιά στο 12΄ και με πλασέ στο 15΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, στη συνέχεια ο Κλωναρίδης με τη συνδρομή του Ταυλαρίδη από κοντά πέτυχε το 4-0 στο 23΄, ενώ «το κερασάκι στην τούρτα» στο... εφιαλτικό για τον Εργοτέλη πρώτο 45λεπτο έβαλε και πάλι ο Μπεργκ στο 42΄ με νέο πλασέ.

    Ήταν απόλυτα λογικό στο δεύτερο μέρος να «κατεβάσει ταχύτητα» ο Παναθηναϊκός και με σωστό διαχειρισμό του παιχνιδιού οι «πράσινοι» έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

    Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)

    Κίτρινες: Νίνης - Τζανακάκης, Λυκογιάννης

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης (78΄ Κουτρουμπής), Μπούρμπος, Χουχούμης, Λαγός, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Πέτριτς (73΄ Καρέλης), Κλωναρίδης (60΄ Νίνης), Μπεργκ.


    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Λυκογιάννης, Χαντί (46΄ Χαλκιαδάκης), Ρέντζας, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Γκέντοζγλου, Φιντέλεφ, Σιμάο, Γιουσούφ (72΄ Κούτρης), Μπουγκντάνοφ (27΄ Μποε-Καν).

    Νίκη με ανατροπή του ΟΦΗ - Ισοπαλία στην Κομοτηνή

    Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με τη φανέλα του ΟΦΗ (καθώς πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε την αποχώρησή του), ο Κάρλος Μιλιάζες οδήγησε την κρητική ομάδα σε σπουδαία νίκη 3-2 επί της Κέρκυρας στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», για την -εξ αναβολής- 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

    Ο Πορτογάλος πέτυχε χατ-τρικ, σκοράροντας στο 27΄, στο 68΄ και στο 83΄ (τα δύο τελευταία γκολ με πέναλτι) και χάρισε στους Ομιλίτες το «τρίποντο».

    Οι «Φαίακες» είχαν προηγηθεί προσωρινά με 2-1, χάρη σε τέρματα των Καϊκούτ (39΄) και Μαρκόβσκι (49΄), έπαιζαν όμως από το 67΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βενέτη.

    ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Τριποτσέρης, Μπανούσης, Μονιάκης (53΄ Τζορτζ), Κουτσιανικούλης, Αρτόλα, Λαμπρόπουλος, Μερεμπιασβίλι (65΄ Ροβίθης), Στάθης (92΄ Φαζός), Μακρής, Μιλιάζες

    ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς, Ναγιάρ, Καϊκούτ (69΄ Σιόντης), Κόντος, Χαβίτο (46΄ Μαρκόβσκι), Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο (44΄ Κρητικός), Ζουμπουλάκης, Ανδρεόπουλος


    ***Ισόπαλο 1-1 τέλειωσε το παιχνίδι Πανθρακικός - Ατρόμητος, στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής. 

    Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 42', με τον Ιγκορ να κερδίζει και να εκτελεί το πέναλτι, ενώ η ομάδα του Περιστερίου (αποβλήθηκε ο Σα Πίντο για διαμαρτυρία) πήρε τον ένα βαθμό χάρη στο γκολ του Παπάζογλου στο 58'.

    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Ρομέου (82΄ Τζάνης), Χασομέρης (73΄ Κάσες), Εμποου, Ίγκορ, Ντιγκινί, Τσουμάνης, Λαδάκης, Ποτουρίδης, Μελίσσης.


    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης (61΄ Μπρίτο), Κούρος, Φυτανίδης, Γεωργίου (61΄ Ναπολεόνι), Παπάζογλου, Μπάλλας (80΄ Καραμάνος), Κιβρακίδης, Δημούτσος, Ούμπιντες, Λαζαρίδης.


    Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός με νίκη στην Ξάνθη στο ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα


    Ιδανικό ντεμπούτο του Πορτογάλου Βίτορ Περέιρα στον πάγκο του Ολυμπιακού στα Πηγάδια με νίκη επί της Skoda Ξάνθης με 3-1 η οποία τον οδήγησε στην κατάκτηση του άτυπου τίτλου πρωταθλητή χειμώνα.

    Στο εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής με την ολοκλήρωση του α΄ γύρου οι Ερυθρόλευκοι με την αύρα του νέου προπονητή και με υψηλό δείκτη ψυχολογίας πήραν το τρίποντο σε μία δύσκολη και αήττητη έδρα έδρα (πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό) , στην οποία υπέκυψαν οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (ηττήθηκαν με ίδιο σκορ 4-2).

    Ο Πορτογάλος κόουτς Βίτορ Περέιρα από το πρώτο παιχνίδι στον Ερυθρόλευκο πάγκο έδειξε τις προθέσεις του σε ότι αφορά τις αλλαγές που θέλει να επιφέρει στο αγωνιστικό κομμάτι και στο σύστημα. Οι πρωταθλητές ακολούθησαν το σύστημα 4-3-3. Ο Ντομίνγκες αγωνίστηκε κοντά στους δύο αμυντικούς χαφ Μανιάτη, Κασάμι. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαιξε ως «εξάρι» και έκλεινε τους διαδρόμους στους αντιπάλους του μπροστά από τους δύο στόπερ Σιόβα, Αυλωνίτη.

    Ο Μήτρογλου ήταν η αιχμή του δόρατος και έκανε με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά του, σημειώνοντας δύο γκολ. Ο 27χρονος διεθνής φορ έφθασε τα 10 γκολ και βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

    Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Αφελάι (αριστερά), Ντοσεβί (δεξιά), ενώ μπήκε αλλαγή και ο «εξαφανισμένος» από τον Μίτσελ, Ντουρμάζ.

    Ο Βίτορ Περέιρα δεν άλλαξε την άμυνα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο με τους δύο πλάγιους μπακ-χαφ Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου και τους δύο στόπερ Σιόβα, Αυλωνίτη.

    Ο Πορτογάλος επανέφερε στην ενδεκάδα τους Αφελάι, Κασάμι (ήταν κομμένοι από τον Μίτσελ) και χρησιμοποίησε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης τον Ντοσεβί. Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή της μπάλας (59%-41% στο α΄ ημίχρονο). 

    Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιπαραθέσουν δύναμη στην ποιότητα των Πειραιωτών. Δεν τα κατάφεραν και δικαιολογημένα δέχτηκαν την πρώτη τους ήττα.

    Το 1-0 έγινε σε κεφαλιά του Μήτρογλου, ύστερα από φάουλ του Ντομίγνκες (19΄). Ο Ντοσεβί πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης και έκανε το 2-0 (30΄). Προηγήθηκε πάσα του Κασάμι στον Αφελάι και παράλληλη σέντρα του Ολλανδού. Το 3-0 έγραψε ο Μήτρογλου με προβολή, ύστερα από κόρνερ του Ντομίνγκες και κεφαλιά του Κασάμι (53΄). Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Λουσέρο εκμεταλλευόμενος την παράλληλη σέντρα του Μπέρτου (82'). 

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Μ. Βοσκάκης (Ρεθύμνου). Κίτρινες κάρτες: Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βασιλακάκης, Παπαστεργιανός, Σολτάνι, Μανιάτης, Μαζουάκου, Σιόβας, Ντουρμάζ.

    SKODA ΞΑΝΘΗ( Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (61΄ Παπαστεργιανός), Φλίσκας,Σολτάνι, Λουσέρο, Κέιτον (72΄ Ομπόντο), Καπετάνος (61΄Βάλτερ).

    OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα) : Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Αυλωνίτης, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι, Ντομίνγκες (64΄ Φορτούνης), Ντοσεβί (79΄ Ντουρμάζ), Αφελάι (68΄ Ντουρμάζ), Μήτρογλου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ