• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

    O κόσμος πεινάει και η ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου βλέπει ότι τα νοικοκυριά ζουν και βασιλεύουν!

    O κόσμος πεινάει και η ΕΛΣΤΑΤ του γνωστού Γεωργίου βλέπει ότι τα ελληνικά νοικοκυριά ζουν και βασιλεύουν! Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, μέσα σε ένα χρόνο (από το τρίτο τρίμηνο του 2013 μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2014) αυξήθηκε από 31,16 δισ. σε 31,17 δισ. ευρώ το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν τα νοικοκυριά της χώρας,


    Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αύξηση της τελικής καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν τα νοικοκυριά, καθώς αυξήθηκε κατά 2,3% και από 32,6 δισ. ευρώ το 2013, έφτασε σε 33,3 δισ. ευρώ.

    Στο ίδιο διάστημα όμως μειώθηκαν κατά 15,6% οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου του τομέα των μη χρηματοοικονομικών εταιριών), πέφτοντας από τα 1,8 δισ. κατά το γ΄τρίμηνο τρίμηνο του 2013, σε 1,5 δισ. ευρώ στο γ΄τρίμηνο του 2014. Παράλληλα το ποσοστό των επενδύσεων προς την Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία μειώθηκε σε 10,2% από 12,1% το γ΄ τρίμηνο του 2013.

    Δραματική ήταν όμως η μείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς θεσμικών τομέων, το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών. Καταγράφηκε μείωση 7% κατά το γ΄ τρίμηνο πέρυσι έναντι 4,6% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

    hellasforce.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ