• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

    Βρέθηκε σπανιότατο μπλε παγόβουνο στην Ανταρκτική – Οι φωτογραφίες του Άλεξ Κορνέλ εντυπωσιάζουν [εικόνες]

    Ένα σπανιότατο είδος παγόβουνου παρατήρησε ο φωτογράφος Άλεξ Κορνέλ κατά τη διάρκεια μιας αποστολής που είχε αναλάβει στην Ανταρκτική. Εντυπωσιασμένος, αποφάσισε να απαθανατίσει το «εξωγήινο» -όπως το χαρακτήρισε- δημιούργημα και να μοιραστεί τις φωτογραφίες που το κοινό του.


    Το θαλασσινό νερό λόγω του αλατιού έχει μεγαλύτερη πυκνότητα από το γλυκό και κάνει τα παγόβουνα να επιπλέουν. Σε πολλές περιπτώσεις, μόλις αυτά αρχίζουν να λιώνουν, αναποδογυρίζουν προκαλώντας μέχρι και… τσουνάμι.

    Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου παγόβουνου έγκειται στο γεγονός ότι το ορατό του μέρος είναι ολόιδιο με αυτό που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τι εννοούμε; Το 90% της συνολικής μάζας των παγόβουνων βρίσκεται μέσα στο νερό, ενώ το κομμάτι που ξεπροβάλλει από το νερό και επιπλέει είναι κατάλευκο, σαν χιονισμένο και γεμάτο θραύσματα, κάτι όμως που δε συμβαίνει στην περίπτωση του «μπλε παγόβουνου».

    Ο φωτογράφος από το Σαν Φρανσίσκο υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο παγόβουνο διέφερε από όλα τα υπόλοιπα, καθώς «έλαμπε», είχε ένα απίστευτης ομορφιάς κυανό χρώμα και έμοιαζε με καθρέφτη. «Ήταν μοναδικό. Σαν εξωγήινο, δε θύμιζε σε τίποτα όλα τα υπόλοιπα που βρίσκονταν τριγύρω», σχολίασε ο Κορνέλ.

    koolnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ