• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

    Ανάβει ξανά η φωτιά του Πολέμου στην Ουκρανία που κήρυξε Επιστράτευση !

    H Ουκρανική κυβέρνηση κήρυξε για τέταρτη φορά μερική επιστράτευση, η οποία αφορά περίπου 50.000 άνδρες, την ώρα που οι εχθροπραξίες συνεχίζονται στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών.


    Η εντολή επιστράτευσης έχει διάρκεια 90 ημερών, ενώ θα την ακολουθήσουν άλλες δύο ανάλογες εντολές προκειμένου ο αριθμός των στρατιωτών να φθάσει στους 104.000 άνδρες.

    Η πρόσκληση για στράτευση αφορά εκείνους που έχουν περάσει κατά το παρελθόν από στρατιωτική εκπαίδευση στα τεθωρακισμένα, στο πυροβολικό, αλεξιπτωτιστές, οδηγούς και άνδρες του μηχανικού, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

    Στην ανατολική Ουκρανία η κατάσταση παραμένει τεταμένη και ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι φιλορώσοι αντάρτες άνοιξαν πυρ τουλάχιστον 100 φορές εναντίον των θέσεών του τις τελευταίες 24 ώρες.

    Στο προπύργιο των αποσχιστών, Ντονέτσκ, ριπές όπλων αντηχούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και το πρωί, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στο σημείο.

    Στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, ωστόσο, το οποίο τις τελευταίες ημέρες αποτέλεσε το επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων κατά τη διάρκεια των οποίων οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν μία επίθεση των φιλορώσων ανταρτών, ενώ η ένταση των συγκρούσεων μοιάζει να έχει μειωθεί.

    veteranos.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ