• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

    ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΔΝΤ…..ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ!

    Σε φοβερές αποκαλύψεις προέβη πριν από λίγο ο στενός συνεργάτης και άτυπος εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Γκαζίεβ ο οποίος είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη διαθέσει 20 εκατομμύρια δολάρια σε κόμματα της ουκρανικής αντιπολίτευσης στα οποία συμπεριλαμβάνονται και χρήματα για την αγορά όπλων! Όπως ήδη έχει φανεί από τις εξελίξεις ο Ρώσος αξιωματούχος έχει επιβεβαιωθεί. 
    Και τίθεται το ερώτημα οι ΗΠΑ θέλουν να ξεκινήσουν έναν Γ' Π.Π;


    Την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και τον ρόλο κλειδί που διαδραματίζουν στις πολιτικές εξελίξεις της Ουκρανίας, αποκαλύπτει η ναυαρχίδα των Δημοκρατικών οι Νew York Times οι οποίοι σε άρθρο τους παραδέχονται ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να ρίξει το Κίεβο στην... παγίδα των δανειοδοτήσεων χρησιμοποιώντας-  τι άλλο!-  το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τους New York Times, «Σε βάθος χρόνου, στόχος της κυβέρνησης Ομπάμα είναι να προωθήσει στην Ουκρανία συνταγματικές και εκλογικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και θα ανοίξουν το δρόμο για οικονομική ενίσχυση από το ΔΝT". 
     
    Προκειμένου να το καταφέρουν, η κυβέρνηση Ομπάμα εμφανίζεται διατεθειμένη να συμμαχήσει ακόμη με τις πιο εξτρεμιστικές δυνάμεις του πολιτικού σκηνικού στην Ουκρανία, όπως το ακροδεξιό και νεοναζιστικό κόμμα "Σβόμποντα".  Ο ηγέτης του Σβόμποντα, Ολεζ Τιανχνίμποχ, έχει τους τελευταίους τρεις μήνες συνεχείς επαφές με ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης τα οποία θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την προεδρία της χώρας", έχει δηλώσει η Νούλαντ.  
    Τα τελευταία 24ωρα, ο Αμερικανός πρέσβης στο Κίεβο, Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, η οποία έγινε πλέον γνωστή για τη φράση της «γά..α την Ε.Ε».   
    Στόχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι απλώς να επιβάλλει μια φιλοαμερικανική κυβέρνηση, ακόμη και αν αυτό απαιτεί συμμαχίες με νεοναζιστικές δυνάμεις, αλλά να απομακρύνει από το προσκήνιο τους ανθρώπους που προωθεί το Βερολίνο στη χώρα. 
     "Ο Βιτάλι Κλίτσκο θα πρέπει να μείνει εκτός κυβέρνησης και να κάνει τα μαθήματά του", έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στο Κίεβο αναφερόμενος στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της πυγμαχίας και το πιο δημοφιλές πρόσωπο της ουκρανικής αντιπολίτευσης. Οι κακές γλώσσες λένε ότι το κόμμα του χρηματοδοτείται απευθείας από γερμανικά ιδρύματα ερευνών που ελέγχονται από το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Άγκελα Μέρκελ. 
    Η επιλογή της Νούλαντ θεωρείται από την Ουάσινγκτον η καλύτερη για να χειριστεί την ουκρανική κρίση. Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών προέρχεται από το στενό κύκλο των νεοσυντηρητικών που πλαισίωναν τον πρόεδρο Μπους όταν ξεκινούσε την παγκόσμια «σταυροφορία» του εναντίον χωρών της Μέσης Ανατολής αλλά  με απώτερο στόχο την ίδια την Ρωσία. 
    Και όπου νεοσυντηρητισμός προσθέστε Νέα Τάξη Πραγμάτων. Αυτός είναι και ο στόχος η γεωπολιτική ασφυξία, της Ρώσίας, πατώντας πόδι στην "αυλή" της.Μια χώρα υποχέιρο του ΝΑΤΟ και υποταγμένη οικονομικά στο "αμερικανικό" ΔΝΤ, ουσιαστικά σημαίνει στο μέλλον μέχρι και παρουσία όπλων μαζικής καταστροφής έξω από την Μόσχα, όπου ο χ΄ρονος αντίδρασης θα είναι ελάχιστος. 
    "Τα συμβαίνοντα στην Ουκρανία «προκαλούνται από εξτρεμιστές και αποτελούν μια καλά οργανωμένη χαοτική κατάσταση από στρατιωτική άποψη»σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής της ρωσικής Κρατικής Δούμας για τη μετασοβιετική Κοινοπολιτεία Λεονίντ Σλούτσκι.  
    Ο Λ.Σλούτσκι δήλωσε εκ μέρους της Ρωσίας έτοιμος να παράσχει «κάθε απαραίτητη βοήθεια ζητήσει ο αδελφός λαός», εκφράζοντας τη λύπη του γιατί οι ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης ήδη δεν διατηρούν τον έλεγχο όλης της κατάστασης και«οι υπέρμετρες φιλοδοξίες τους και η απροθυμία τους να εξετάσουν τις συμβιβαστικές εκδοχές, που προτάθηκαν από την κυβέρνηση, οδήγησαν σε νέες λεηλασίες, πυρκαγιές, τραυματίες και ήδη 25 νεκρούς, μεταξύ των οποίων άμαχος πληθυσμός, αστυνομικοί και δημοσιογράφοι».  
    Ο Λ. Σλούτσκι δήλωσε ότι «όσα συμβαίνουν υποκινούνται από τη Δύση, που συνεχίζει να επιλύει τα γεωπολιτικά της θέματα και περιφρονεί την τύχη μιας ολόκληρης χώρας και των ανθρώπων της». 
    «Οι λεγόμενες διαμαρτυρίες έχουν ξεφύγει πέραν των επιτρεπτών κανόνων από την άποψη των δημοκρατικών ευρωπαϊκών αρχών και έχουν θέσει τη χώρα ενώπιον της διάσπασης» είπε ο Λ.Σλούτσκι, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να επιτραπεί το γιουγκοσλαβικό σενάριο στην Ουκρανία, πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει η αιματοχυσία και να μην επιτραπεί έξωθεν επέμβαση». 

    «Οι λεηλασίες και οι πυροβολισμοί, που χαρακτηρίστηκαν από τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, αγώνας της συντριπτικής πλειονότητας των Ουκρανών για το δημοκρατικό μέλλον της Ευρώπης, καθοδηγούνται από επαγγελματίες των οδομαχιών» υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της ρωσικής Άνω Βουλής, Μιχαήλ Μάργκελοφ.  
    Σύμφωνα με τον κ. Μάργκελοφ οι μαχητές αυτοί «εξαιρετικά επιδέξια και οργανωμένα» απέκρουαν τις επιθέσεις των σωμάτων ασφαλείας, συμπλήρωναν το οπλοστάσιό τους σε ασπίδες, κράνη και ρόπαλα και «μετέτρεπαν με συμπληρώματα τις βόμβες Μολότοφ σε ναπάλμ». Τα γεγονότα του τελευταίου διημέρου αποδεικνύουν ότι «πίσω από τις εχθροπραξίες διακρίνεται μια ολοφάνερη οργάνωση» και η κατάσταση έφθασε στη χρήση πυροβόλων όπλων με νεκρούς και από τις δύο πλευρές.
    Κατά τον αξιωματούχο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας «τέτοια πολεμικά ταλέντα είναι απίθανο ότι διαθέτουν οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης Κλιτσκό και Γιατσενιούκ» και η οργανωμένη, που τις προωθεί αποκτά ισχύ στην επαρχία και τις δυτικές επαρχίες της Ουκρανίας, όπου όχι μόνο καταλαμβάνονται γραφεία, αλλά αφοπλίζονται αστυνομικά τμήματα και άνδρες των ειδικών δυνάμεων «Μπέρκουτ». 
    Ερωτηθείς για τις προβλέψεις του ο Ρώσος γερουσιαστής είπε ότι «θα ήταν μεγάλη επιτυχία αν τερματιζόταν το "σκουπιδαριό" του δρόμου και ξεκινούσε υπεύθυνος πολιτικός διάλογος, αλλά και αυτό μπορεί να μην ενώσει την ουκρανική κοινωνία, που είναι διαιρεμένη - δεν θυμάμαι ούτε μία ουκρανική Βουλή, που να μην γρονθοκοπούνται μεταξύ τους οι βουλευτές». 
     
    Σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση του ρωσικού Ινστιτούτου VTSIOM, που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, σχεδόν τα 2/3 των Ρώσων πολιτών (63%) θεωρούν ότι οι διαδηλώσεις στην Ουκρανία θα έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη της χώρας, με το 24 % να φοβούνται αποσταθεροποίηση και διάλυση της Ουκρανίας και ακόμη περισσότερους (29 %) να προβλέπουν «ταραχώδη χρόνια». 
    Η Νέα Τάξη Πραγματων είναι αποφασισμένη να κάνει τολμηρές, κινήσεις. Δεν μπορέι να περιμένει άλλο, είχε φτάσει τοσο κοντά στην τελική νίκη τη δεκαετία του 90, μέχρι που εμφανίστηκε ο Β.Πούτιν και τα ανέτρεψε όλα. Για να πετύχει τον σκοπό της είναι αποφασισμένη να συμμαχήσει ακόμα και με "ακροδεξιούς νεοναζί", οι οποίοι όντως έχουν σχέση με τους αυθεντικούς παλιούς Ναζί. Είναι απόγονοι των ουκρανικών SS, που εξόντωσαν χιλιάδες εκ των συμπατριωτών τους. Αλλά τι  να λέμε τώρα και εκείνοι για μια...Νέα Τάξη Πραγμάτων δούλευαν. 
    defencenet.gr 
    chaos-crisis.blogspot.com

    lithosfotos

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ