• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

    Ερυθρόλευκο... θέατρο των ονείρων! Ο Ολυμπιακός “ισοπέδωσε” την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    - “Μαγεία" ο Ολυμπιακός, που δεν έδειξε... οίκτο στην Μαν. Γιουνάιτεντ και πέτυχε μια από τις ιστορικότερες νίκες του στο Champions league
    - Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν τους “κόκκινους διάβολους” να μοιάζουν... μικρή ομάδα, τους νίκησαν με 2-0 και πήραν προβάδισμα πρόκρισης στους “8” της διοργάνωσης

    - “Μαέστρος” ο Τσόρι, που άνοιξε το... δρόμο. ΓΚΟΛΑΡΑ από Κάμπελ – Εντυπωσιακός ο Πέρεζ
    - Η ρεβάνς στις 19 Μαρτίου στο “Ολντ Τράφορντ”
    Πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση του στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε εντός έδρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0, γράφοντας έτσι μια ακόμα “χευσή σελίδα” στην ευρωπαϊκή του ιστορία.

    Η ομάδα του Μίτσελ ήταν κυρίαρχη στα 90' της αναμέτρησης και πέρα από το τελευταίο δεκάλεπτο που κουράστηκε και πιέστηκε, έδειξε πως δίκαια πήρε αυτό το αποτέλεσμα. Κάκιστη η ομάδα του Μόγιες, που έδειξε γιατί βρίσκεται εκτός στόχων στην Αγγλία και πλέον κινδυνεύει σοβαρά με αποκλεισμό. Η ρεβάνς στις 19 Μαρτίου στο «Ολντ Τράφορντ».

    “Ερυθρόλευκο ημίχρονο”, ηγέτης ο Τσόρι- Κατώτερη των περιστάσεων η Γιουνάιτεντ

    Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα, θέλοντας να κρατήσει στα... πόδια του την μπάλα, να την κυκλοφορήσει και να “χτίσει” σωστές επιθετικές προσπάθειες. Απ' την άλλη, η Γιουνάιτεντ επέλεξε να παίξει συντηρητικά, μαρκάροντας χώρο, μην αφήνοντας να περάσουν εύκολες μπαλιές και ψάχνοντας κάποια καλή αντεπίθεση.

    ΦΩΤΟ NewsItΦΩΤΟ NewsIt

    Το εντυπωσιακό αυτό δεκάλεπτο ξεκίνημα για τους “ερυθρόλευκους” (μεγάλη πίεση στην ομάδα του Μόγιες) είχε και μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Τσόρι (8') να παίρνει την μπάλα από τον χώρο του κέντρου, να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά να κόβεται την στιγμή του πλασέ από τον Βίντιτς. 

    Η αρχική... τρικυμία για τους “κόκκινους διαβόλους” ξεπεράστηκε, τα λάθη περιορίστηκαν, χωρίς όμως να μπορούν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, αφού οι Πειραιώτες ήταν πολύ καλοί στα αμυντικά τους καθήκοντα (σταθερότατοι οι Μανωλάς και Μαρκάνο). Πέρεζ και Τσόρι συνέχισαν να ταλαιπωρούν τους παίκτες της Γιουνάιτεντ και τελικά το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 38' με το “τακουνάκι” του Αργεντινού να βάζει... φωτιά στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Στα εναπομείναντα λεπτά η Μάντσεστερ πίεσε, αλλά η ελληνική ομάδα δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση της.

    “Όνειρο” ο Κάμπελ - Εφιάλτης” για την Γιουνάιτεντ

    Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε “δεμένος” και με σωστές αλληλοκαλύψεις και στην επανάληψη, κάνοντας δύσκολη την κυκλοφορία της μπάλας για την Γιουνάιτεντ. Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να πιέζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να “πατήσουν” καλά στο γήπεδο και το απίθανο σουτ του Κάμπελ προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στην εξέδρα (2-0).

    ΦΩΤΟ NewsportsΦΩΤΟ Newsports

    Το παιχνίδι κύλησε στα μέτρα του Ολυμπιακού, παρόλο που ο Μόγιες πέρασε στον αγώνα τους Βαλένσια και Κλέβερλι. Οι Πειραιώτες άγγιξαν στο 67' το 3-0, αλλά το σουτ του Ολαϊτάν πέρασε μόλις άουτ. Ο Μίτσελ πέρασε στην συνέχεια τον Φουστέρ, για να βοηθήσει τους “ερυθρόλευκους” στο κέντρο, την ώρα που στα μετόπισθεν τα μπακ του Ολυμπιακού συνέχισαν να... καταπίνουν τους αντίπαλους επιθετικούς.



    Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά “άνοιξε” παρά τις φωνές του Μίτσελ για να υπάρχει σωστή διαχείριση, με την Γιουνάιτεντ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 82' με τον φαν Πέρσι. Οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν κουρασμένοι λίγο πριν τη λήξη, αλλά η αυτή η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε ούτε τότε να κάνει κάτι καλό

    Οι συνθέσεις των ομάδων: 

    Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (67’ Φουστέρ), Πέρες (86’), Τσόρι (76’ Μασάντο), Ολαϊτάν. 

    Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Σάμαρης. 

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Εβρά, Φέρντιναντ και Βίντιτς, Κάρικ, Κλέβερλι (60’ Γουέλμπεκ), Βαλέντσια (60’ Καγκάβα), Γιανγκ, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι. 

    Στον πάγκο: Λίντεγκααρντ, Μπίτνερ, Φελαϊνί, Γκιγκς, Ερνάντες. 


    newsit.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ