• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

    ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.... (ΒΙΝΤΕΟ)

    Στις 20/01/2010, μεταδόθηκε στον ΑΝΤ1 μία εκπομπή, που έκανε όσους την είχαν παρακολουθήσει και είχαν ψήγματα ευαισθησίας και νου, να εξοργιστούν με την κατάντια της ελληνικής τηλεόρασης και περισσότερο της ελληνικής κοινωνίας. Και ποιο το θέμα της εκπομπής; Η Τατιάνα
    Στεφανίδου είχε καλέσει στην εκπομπή της "Αξίζει να το δεις" νέους που μένουν στα Δυτικά και Βόρεια προάστια, καθώς το θέμα της ήταν οι διαφορές αυτών των δύο αττικών περιοχών και τα σημεία τριβής μεταξύ αυτών. Οι ανόητες και ανούσιες συγκρούσεις που προκαλούνται μεταξύ των δύο πλευρών στις οποίες καταναλώνεται σημαντική φαιά ουσία και το αποκαλυπτικό "ξεμπρόστιασμα" της κατάντιας μιας κοινωνίας, που αναζητεί διχόνοιες εκεί που δεν υπάρχουν ή που δεν πρέπει να υπάρχουν σοκάρει και εκνευρίζει.



      Με το που αρχίζει η εκπομπή, ακούγεται από τα μεγάφωνα ένα γνωστό ευτελές τραγούδι νυχτερινού κέντρου (ή πιο λαϊκά σκυλάδικου), το οποίο ξεσηκώνει τους καλεσμένους κυρίως των Δυτικών προαστίων, που χειροκροτούν και τραγουδούν εκστασιασμένοι. Τότε η τηλεπαρουσιάστρια σε μία επίδειξη έλλειψης παντελούς καλλιτεχνικής ευαισθησίας και παιδείας, δηλώνει πως η Μουσική και η Τέχνη (!!!), που είναι και προέκταση της ζωής, παρουσιάζουν αυτή την διχόνοια πολύ συχνά, κάτι που αποδεικνύει πως αυτή η σύγκρουση ως σημαντικό κοινωνικό φαινόμενο είναι γεγονός! Ξαφνικά η ευτέλεια και η μηδαμινότητα δίχως προφανώς ουδεμία καλλιτεχνική και αισθητική αξία παρουσιάζεται δίχως αισχύνη ως Τέχνη. Ίσως τώρα να σκεφτούμε καλύτερα, γιατί τα νέα παιδιά ξημεροβραδιάζονται σε σκυλάδικα παντός είδους, σπαταλώντας ανούσια χρήματα, και ίσως για ποιο λόγο επήλθε και η χρεοκοπία. Μήπως επειδή τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιδιαίτερα η τηλεόραση προβάλλει αυτά τα πρότυπα; Μήπως γίνεται γρήγορα φανερό πως η κρίση στην Ελλάδα είναι κατά βάση πνευματική;



      
    Οι δύο "αντιμαχόμενες" πλευρές (Δυτικά και Βόρεια προάστια), καθόντουσαν παρατεταγμένες κατά πρόσωπο, με ρούχα προφανώς βάσει των κοινωνικών προκαταλήψεων (οι εκπρόσωποι των δυτικών προαστίων με φούτερ, κοτσίδες, μακό μπλουζάκια και των βορείων με πουκάμισα σακάκια, τακούνια και φορέματα. Οι δύο πλευρές παρουσίαζαν με περηφάνια επιχειρήματα που προσπαθούσαν να αποδείξουν πως η περιοχή που έμεναν ήταν ανώτερη της άλλης. Οι των δυτικών κατηγορούσαν αυτούς των βορείων, πως προβάλλουν τον πλούτο τους ο οποίος στηρίζεται στα χρήματα των γονιών τους, δεν έχουνσυναισθήματα και πως είναι πιο νάρκισσοι και πιο "φλόροι" θα λέγαμε από τους ίδιους, ενώ οι αντιμαχόμενοί τους κήρυτταν πως δεν "πειράζουν" τα μηχανάκια τους, οδηγούν ωραιότερα και ακριβότερα αυτοκίνητα κι έχουν περισσότερη φινέτσα. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως μία γυναίκα από την κάθε πλευρά, σηκώθηκε και πλάι στην άλλη στάθηκε στη μέση του πλατό για να κρίνει το κοινό ποια είναι ομορφότερη και έχει το πιο καλλίγραμμο σώμα!!! Ακόμα ένας "εκπρόσωπος" των Δυτικών προαστίων υπερηφανευόταν πως "εμείς των δυτικών, βγαίνουμε με διαφορετική γκόμενα κάθε βράδυ"¨, ενώ ο αντίστοιχος υποστήριζε πως για να πάνε οι των δυτικών στην Κηφισιά χρειάζονται διαβατήριο. Φυσικά η κυρία Στεφανίδου έτριβε τα χέρια της σκεπτόμενη πως αυτές οι συγκρούσεις θα τινάξουν τα νούμερα τηλεθέασης.



      Τα επιχειρήματα εκατέρωθεν απέδειξαν την γελοιότητα μέρους της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά της νεολαίας, της οποίας η έγνοιες παρουσιάζονται ξεκάθαρα: Το αμάξι, η εμφάνιση, το ακριβό ρούχο, τα χρήματα, η μαγκιά. Η επιρροή της Δύσης είναι εξόφθαλμη, καθώς ο υλισμός αυτών α-νόητων και απαίδευτων ανθρώπων (θα μου συγχωρεθεί η έκφραση), είναι απερίγραπτος. Περαστικά μας λοιπόν, κι ας αναρωτηθούμε ποιος έφταιξε για την κατάντια της πατρίδος μας εκτός από την πολιτική εξουσία.

    Παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα της επαίσχυντης εκπομπής:



    Σπύρος Μαντζαβίνος

    ΠΗΓΗ
    thesecretrealtruth

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ