Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. φασόλια χοντρά
2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κλωνάρια σέλινο
1/2 κόκκινη πιπεριά
200 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. ντοματοπελτές
1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γ. μπούκοβο προαιρετικά
αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
1) Βάζουμε τα φασόλια από το βράδι σε νερό μαζί με μία κουταλίτσα σόδα μαγειρικής.
Βήμα 2 2) Το πρωί ξεκινάμε το μαγείρεμα. Αφήνουμε τα φασόλια να πάρουν μια βράση και πετάμε το πρώτο νερό.
Βήμα 3 3) Μετά ξαναβάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε βραστό νερό για να βράσουν πιο γρήγορα. Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας προς το τέλος την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ και το χυμό λεμονιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το χυμό λεμονιού το προσθέτουμε για να χυλώσει η φασολάδα. Καλή σας όρεξη.
sintagespareas.gr
500 γρ. φασόλια χοντρά
2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κλωνάρια σέλινο
1/2 κόκκινη πιπεριά
200 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. ντοματοπελτές
1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γ. μπούκοβο προαιρετικά
αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
1) Βάζουμε τα φασόλια από το βράδι σε νερό μαζί με μία κουταλίτσα σόδα μαγειρικής.
Βήμα 2 2) Το πρωί ξεκινάμε το μαγείρεμα. Αφήνουμε τα φασόλια να πάρουν μια βράση και πετάμε το πρώτο νερό.
Βήμα 3 3) Μετά ξαναβάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε βραστό νερό για να βράσουν πιο γρήγορα. Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας προς το τέλος την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ και το χυμό λεμονιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το χυμό λεμονιού το προσθέτουμε για να χυλώσει η φασολάδα. Καλή σας όρεξη.
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.