• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

    Κάμερες αναγνώρισης προσώπου για τα καλά στην καθημερινότητά μας

    Οι κάμερες που έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίζουν την ταυτότητα προσώπων υπάρχουν ήδη εδώ και 20 περίπου χρόνια. Η τεχνολογία βέβαια προχωράει και σιγά-σιγά γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας, έτσι ώστε να τις συνηθίζουμε.

    Έτσι βγήκαν στην αγορά τα περίφημα γυαλιά goggle. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι η Google έχει υποτίθεται απαγορεύσει την λειτουργία αναγνώρισης προσώπου από τα Google Glass, μέσα σε θύελλα αντιδράσεων και κατακραυγής, μια τρίτη εταιρία αψηφά τους περιορισμούς του κολοσσού και κάνει το δικό της.
    Με «τυράκι» φυσικά ότι η εφαρμογή δεν «διαβάζει» το πρόσωπο όποιου να 'ναι, αλλά μόνο των καταδικασμένων για σεξουαλικά εγκλήματα, προς γνώση και προστασία του κοινού πάντα.
    Η NameTag λοιπόν, φίρμα με έδρα το Λας Βέγκας της Νεβάδα, ανέπτυξε πρόσφατα την εφαρμογή για τα Glass που αναγνωρίζει και τους 450.000 δράστες σεξουαλικής βίας της πολιτείας, αντλώντας φωτογραφικά δεδομένα από το διαβόητο FacialΝetwork.com.
    «Πιστεύω ότι αυτό θα κάνει το online dating αλλά και την offline κοινωνική συναναστροφή σαφώς ασφαλέστερη, δίνοντάς μας καλύτερη κατανόηση των ανθρώπων που μας περιβάλλουν», δηλώνει για να χαιδέψει τα αυτιά των καταναλωτών ο ιδρυτής της NameTag, Kevin Tussy σύμφωνα με το techit.gr. «Είναι πολύ πιο εύκολο να γνωρίσουμε ενδιαφέροντες ανθρώπους αν έχουμε τη δυνατότητα, κοιτώντας τον απλώς, να δούμε το Facebook του, να διαβάσουμε τη σελίδα του στο LinkedIn και να δούμε και το προφίλ του σε ιστοσελίδες dating».
    Τίποτα κρυφό από τον Μεγάλο Αδελφό, ο οποίος επιβάλλεται σταδιακά στις ζωές μας μέσω εταιρειών και μάλιστα πληρώνουμε και από πάνω.
    Το λεγόμενο face control θα εντοπίζει πρόσωπα και θα στέλνει τις πληροφορίες, όπου πρέπει. Οι εταιρείες που ετοιμάζουν τα λογισμικά για τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου ξεκαθαρίζουν ότι αυτά θα αναγνωρίζονται ακόμα και κάτω από μεταμφίεση ή πλαστική χειρουργική.
    Εταιρείες που δουλεύουν πάνω στο σύστημα αναγνώρισης προσώπου είναι π.χ. η Identix και η Visionics, η οποία λαμβάνει επιχορηγήσεις από την περιβόητη DARPA με τις ευλογίες των Rockefeller. Στόχος η ανθρώπινη αναγνώριση από απόσταση.
    Άλλωστε παγκόσμια χούντα χωρίς απόλυτο έλεγχο δεν γίνεται...
    (pygmi)
    prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ