Αυτή την στιγμή το νόμιμο όριο είναι τα 14 χρόνια. Και σκέφτονται να το κατεβάσουν κι άλλο, γιατί η οικογένεια βασίζει το εισόδημα της στην εργασία των παιδιών τους. Για κάποιες χώρες είναι απαγορευτικό να κάνεις παιδί, ενώ για άλλες τα ίδια τα παιδιά τιμωρούνται με την απώλεια της παιδικής τους ηλικίας από πολύ νωρίς.
Όπως και να το πάρεις, οι παγκόσμια διεφθαρμένοι κάτοχοι του πλούτου της γης, μισούν θανάσιμα τα παιδιά....
Picture
Το νομοσχέδιο νομιμοποίησης της ανήλικης εργασίας από τα 12 έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στη Βολιβία. Ο Βολιβιανός πρόεδρος Evo Morales, ο οποίος έχει δουλέψει από πολύ μικρή ηλικία, έχει στο πρόσφατο παρελθόν εναντιωθεί νομοσχεδίου που θα απαγόρευε την παιδική εργασία.
Όμως το πιο ανατριχιαστικό δεν είναι τι κάνει η Βολιβία, ο πρόεδρός της και η κοινωνία της χώρας, αλλά τι θέσει παίρνει ο ΟΗΕ.
Η εκπρόσωπος της UNICEF στη Βολιβία, Katarina Johansson Mekoulou, λέει ότι η οργάνωση στέκεται πλάι στα παιδιά και ενάντια στα μέτρα, ώστε να προστατευθούν τα παιδιά από τις επικίνδυνες εργασίες, όπως είναι αυτές στις καλλιέργειες και στα μεταλλεία. Δηλαδή... οι άλλες επιτρέπονται;
Επιτρέπονται, κατ΄αυτούς, γιατί για αυτά τα παιδιά η εργασία σημαίνει 'επιβίωση'. Τώρα για το ποιος είναι το αφεντικό. πόσο πληρώνονται αυτά τα παιδιά, κάτω από ποιες συνθήκες σκλαβιάς δουλεύουν και αν έχουν δικαίωμα στην υγεία και στην παιδεία ίδιο με των παιδιών του αφεντικού τους... ούτε λόγος!
Κι αν νομίζετε ότι η Βολιβία θα αργήσει να έρθει και στις δυτικές χώρες, ξανα-νομίστε το, η Ελλάδα τουλάχιστον είναι πολύ, μα ΠΑΡΑ πολύ κοντά! [Ζήτω!!! Γίναμε κι επισήμως Αφρική!]
Picture
Εξάλλου, η ταφόπλακα των λαών που έχει σχεδιαστεί από τον ΟΗΕ κι ονομάζεται Ατζέντα 21, το έχει ήδη προβλέψει από το 1992, ημερομηνία επίσης υπογραφής της. Δεν μιλάει για 'εξάλειψη' της ανήλικης εργασίας, το αντίθετο, την κατοχυρώνει μέσω ... 'δικαιωμάτων' των παιδιών.
Δείτε τι ακριβώς γράφει το ΚΕΦΑΛΑΙΟ 25 για την νεολαία:
Παιδιά και Νέοι στην αειφόρο ανάπτυξη
Εισαγωγή
1. Η νεολαία αποτελεί σχεδόν το 30 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού. Η συμμετοχή της σημερινής νεολαίας για το περιβάλλον και την ανάπτυξη διαδικασίας λήψης αποφάσεων και στην εφαρμογή των προγραμμάτων είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της Ατζέντας 21.
Περιοχές του προγράμματος
Α. Προώθηση του ρόλου της νεολαίας και την ενεργό συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης
Βάση για δράση
2 . Είναι επιτακτική ανάγκη οι νέοι από όλα τα μέρη του κόσμου να συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα σχετικά επίπεδα των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, γιατί αυτό επηρεάζει τη ζωή τους σήμερα και έχει συνέπειες για το μέλλον τους . Εκτός από την πνευματική συνεισφορά τους και την ικανότητά τους να κινητοποιήσουν υποστήριξη, φέρνουν μοναδικές προοπτικές που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
3 . Πολλές ενέργειες και συστάσεις στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας έχουν προταθεί για να εξασφαλιστεί ότι παρέχεται στη νεολαία ένα ασφαλές και υγιές μέλλον , συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας του περιβάλλοντος, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την απασχόληση. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό.
Στόχοι
4 . Κάθε χώρα θα πρέπει, σε συνεννόηση με τις κοινότητες της νεολαίας της, να καθιερώσει μια διαδικασία για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ της κοινότητας των νέων και την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα και να θεσπίσουν μηχανισμούς που θα επιτρέπουν την πρόσβαση των νέων στην πληροφόρηση και να τους παρέχει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της Ατζέντας 21.
5 . Κάθε χώρα, από το έτος 2000, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι περισσότερο από το 50 τοις εκατό της νεολαίας της, με ισόρροπη συμμετοχή των φύλων, να είναι εγγεγραμμένοι σε ή να έχουν πρόσβαση σε κατάλληλα προγράμματα δευτεροβάθμιας ή ισοδύναμα προγράμματα εκπαίδευσης ή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης αυξάνοντας τη συμμετοχή και πρόσβαση σε ετήσια βάση.
6 . Κάθε χώρα θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη μείωση των σημερινών επιπέδων ανεργίας των νέων, ιδίως όταν είναι δυσανάλογα υψηλό σε σύγκριση με το συνολικό ποσοστό ανεργίας .
7 . Κάθε χώρα και τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να υποστηρίξουν την προώθηση και τη δημιουργία μηχανισμών για τη συμμετοχή εκπροσώπησης των νέων σε όλες τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να επηρεάσουν αυτές τις διαδικασίες.
8 . Κάθε χώρα πρέπει να καταπολεμήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των νέων ανθρώπων, ιδιαίτερα νέων γυναικών και των κοριτσιών, και θα πρέπει να εξετάσει την παροχή όλων των νέων με τη νομική προστασία, τις δεξιότητες, τις ευκαιρίες και την απαραίτητη υποστήριξη για να εκπληρώσει τις προσωπικές, οικονομικές και κοινωνικές τους φιλοδοξίες και δυνατότητες .
Children And Youth In Sustainable Development
Introduction
1. Υouth comprise nearly 30 per cent of the world's population. The involvement of today's youth in environment and development decision-making and in the implementation of programmes is critical to the long-term success of Agenda 21.
Programme Areas
A. Advancing the role of youth and actively involving them in the protection of the environment and the promotion of economic and social development
Basis for action
2. It is imperative that youth from all parts of the world participate actively in all relevant levels of decision-making processes because it affects their lives today and has implications for their futures. In addition to their intellectual contribution and their ability to mobilize support, they bring unique perspectives that need to be taken into account.
3. Numerous actions and recommendations within the international community have been proposed to ensure that youth are provided a secure and healthy future, including an environment of quality, improved standards of living and access to education and employment. These issues need to be addressed in development planning.
Objectives
4. Each country should, in consultation with its youth communities, establish a process to promote dialogue between the youth community and Government at all levels and to establish mechanisms that permit youth access to information and provide them with the opportunity to present their perspectives on government decisions, including the implementation of Agenda 21.
5. Each country, by the year 2000, should ensure that more than 50 per cent of its youth, gender balanced, are enrolled in or have access to appropriate secondary education or equivalent educational or vocational training programmes by increasing participation and access rates on an annual basis.
6. Each country should undertake initiatives aimed at reducing current levels of youth unemployment, particularly where they are disproportionately high in comparison to the overall unemployment rate.
7. Each country and the United Nations should support the promotion and creation of mechanisms to involve youth representation in all United Nations processes in order to influence those processes.
8. Each country should combat human rights abuses against young people, particularly young women and girls, and should consider providing all youth with legal protection, skills, opportunities and the support necessary for them to fulfil their personal, economic and social aspirations and potentials.
Απάντησε μου, λοιπόν, καλέ μου αναγνώστη, στα ακόλουθα ερωτήματα μου:
Πόσο συνεπής είναι αυτή η Ατζέντα με τον εαυτό της και πόσο δίκαιη εξαρχής;
Μήπως κατάλαβες τώρα γιατί ποτέ δεν σου μιλάει κανένας γι' αυτήν; Γιατί η κάθε παράγραφος αρχίζει με τις λέξεις: "Κάθε χώρα", άρα... δεν αφορά στον Τρίτο Κόσμο, αλλά στον ΚΟΣΜΟ!
Ποιον κατοχυρώνει ένα τέτοιο έγγραφο, τα παιδιά και την νεολαία ή τα αφεντικά; Γιατί δεν απαγορεύει την παιδική εργασία, το μόνο που κάνει είναι να φορτώνει στη νεολαία της ευθύνες προστασίας του περιβάλλοντος, λες και είναι αυτά που κατέχουν εργοστάσια και παραγωγικές μονάδες. Κατά τα άλλα, τους υποχρεώνει να εκπαιδευτούν σύμφωνα με την Ατζέντα 21.
Είδατε πουθενά στο 'κάθε χώρα' να μειώνεται η ανεργία των νέων; Το αντίθετο, όπως και στην Ελλάδα έτσι και παγκοσμίως, οι νέοι 'είναι το πρόβλημα' και το θύμα προς εκμετάλλευση.
Δεν νομίζω να έχει γραφτεί πιο ύπουλο κείμενο, να έχει φτιαχτεί πιο σατανικό προσχέδιο από αυτό που ονομάζεται Ατζέντα 21, και γι' αυτό λίγο λίγο θα σας το παρουσιάζουμε. Ήδη μπορείτε να δείτε κάποια κεφάλαια που έχουμε 'μεταφράσει', παίρνοντας αφορμή διάφορα γεγονότα στην πατρίδα μας αλλά και παγκοσμίως. Πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα το ολοκληρώσουμε την παρουσίαση και των 400 σελίδων και θα πούμε και πως ΗΔΗ εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο. Στόχος μας να μην μείνει ούτε ένας Έλληνας που να μην έχει μάθει γι' αυτήν και να μην έχει κατανοήσει ότι Ό,ΤΙ μας συμβαίνει δεν έτυχε, αλλά πέτυχε!
Προς το παρόν, καμάρωσε τι ακριβώς θέλουν να νομιμοποιήσουν στη Βολιβία, με την ανοχή και πλέρια υποκρισία του ΟΗΕ και που σύντομα ετοιμάζουν και στη χώρα σου.
Όπως και να το πάρεις, οι παγκόσμια διεφθαρμένοι κάτοχοι του πλούτου της γης, μισούν θανάσιμα τα παιδιά....
Picture
Το νομοσχέδιο νομιμοποίησης της ανήλικης εργασίας από τα 12 έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στη Βολιβία. Ο Βολιβιανός πρόεδρος Evo Morales, ο οποίος έχει δουλέψει από πολύ μικρή ηλικία, έχει στο πρόσφατο παρελθόν εναντιωθεί νομοσχεδίου που θα απαγόρευε την παιδική εργασία.
Όμως το πιο ανατριχιαστικό δεν είναι τι κάνει η Βολιβία, ο πρόεδρός της και η κοινωνία της χώρας, αλλά τι θέσει παίρνει ο ΟΗΕ.
Η εκπρόσωπος της UNICEF στη Βολιβία, Katarina Johansson Mekoulou, λέει ότι η οργάνωση στέκεται πλάι στα παιδιά και ενάντια στα μέτρα, ώστε να προστατευθούν τα παιδιά από τις επικίνδυνες εργασίες, όπως είναι αυτές στις καλλιέργειες και στα μεταλλεία. Δηλαδή... οι άλλες επιτρέπονται;
Επιτρέπονται, κατ΄αυτούς, γιατί για αυτά τα παιδιά η εργασία σημαίνει 'επιβίωση'. Τώρα για το ποιος είναι το αφεντικό. πόσο πληρώνονται αυτά τα παιδιά, κάτω από ποιες συνθήκες σκλαβιάς δουλεύουν και αν έχουν δικαίωμα στην υγεία και στην παιδεία ίδιο με των παιδιών του αφεντικού τους... ούτε λόγος!
Κι αν νομίζετε ότι η Βολιβία θα αργήσει να έρθει και στις δυτικές χώρες, ξανα-νομίστε το, η Ελλάδα τουλάχιστον είναι πολύ, μα ΠΑΡΑ πολύ κοντά! [Ζήτω!!! Γίναμε κι επισήμως Αφρική!]
Picture
Εξάλλου, η ταφόπλακα των λαών που έχει σχεδιαστεί από τον ΟΗΕ κι ονομάζεται Ατζέντα 21, το έχει ήδη προβλέψει από το 1992, ημερομηνία επίσης υπογραφής της. Δεν μιλάει για 'εξάλειψη' της ανήλικης εργασίας, το αντίθετο, την κατοχυρώνει μέσω ... 'δικαιωμάτων' των παιδιών.
Δείτε τι ακριβώς γράφει το ΚΕΦΑΛΑΙΟ 25 για την νεολαία:
Παιδιά και Νέοι στην αειφόρο ανάπτυξη
Εισαγωγή
1. Η νεολαία αποτελεί σχεδόν το 30 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού. Η συμμετοχή της σημερινής νεολαίας για το περιβάλλον και την ανάπτυξη διαδικασίας λήψης αποφάσεων και στην εφαρμογή των προγραμμάτων είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της Ατζέντας 21.
Περιοχές του προγράμματος
Α. Προώθηση του ρόλου της νεολαίας και την ενεργό συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης
Βάση για δράση
2 . Είναι επιτακτική ανάγκη οι νέοι από όλα τα μέρη του κόσμου να συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα σχετικά επίπεδα των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, γιατί αυτό επηρεάζει τη ζωή τους σήμερα και έχει συνέπειες για το μέλλον τους . Εκτός από την πνευματική συνεισφορά τους και την ικανότητά τους να κινητοποιήσουν υποστήριξη, φέρνουν μοναδικές προοπτικές που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
3 . Πολλές ενέργειες και συστάσεις στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας έχουν προταθεί για να εξασφαλιστεί ότι παρέχεται στη νεολαία ένα ασφαλές και υγιές μέλλον , συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας του περιβάλλοντος, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την απασχόληση. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό.
Στόχοι
4 . Κάθε χώρα θα πρέπει, σε συνεννόηση με τις κοινότητες της νεολαίας της, να καθιερώσει μια διαδικασία για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ της κοινότητας των νέων και την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα και να θεσπίσουν μηχανισμούς που θα επιτρέπουν την πρόσβαση των νέων στην πληροφόρηση και να τους παρέχει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της Ατζέντας 21.
5 . Κάθε χώρα, από το έτος 2000, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι περισσότερο από το 50 τοις εκατό της νεολαίας της, με ισόρροπη συμμετοχή των φύλων, να είναι εγγεγραμμένοι σε ή να έχουν πρόσβαση σε κατάλληλα προγράμματα δευτεροβάθμιας ή ισοδύναμα προγράμματα εκπαίδευσης ή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης αυξάνοντας τη συμμετοχή και πρόσβαση σε ετήσια βάση.
6 . Κάθε χώρα θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη μείωση των σημερινών επιπέδων ανεργίας των νέων, ιδίως όταν είναι δυσανάλογα υψηλό σε σύγκριση με το συνολικό ποσοστό ανεργίας .
7 . Κάθε χώρα και τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να υποστηρίξουν την προώθηση και τη δημιουργία μηχανισμών για τη συμμετοχή εκπροσώπησης των νέων σε όλες τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να επηρεάσουν αυτές τις διαδικασίες.
8 . Κάθε χώρα πρέπει να καταπολεμήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των νέων ανθρώπων, ιδιαίτερα νέων γυναικών και των κοριτσιών, και θα πρέπει να εξετάσει την παροχή όλων των νέων με τη νομική προστασία, τις δεξιότητες, τις ευκαιρίες και την απαραίτητη υποστήριξη για να εκπληρώσει τις προσωπικές, οικονομικές και κοινωνικές τους φιλοδοξίες και δυνατότητες .
Children And Youth In Sustainable Development
Introduction
1. Υouth comprise nearly 30 per cent of the world's population. The involvement of today's youth in environment and development decision-making and in the implementation of programmes is critical to the long-term success of Agenda 21.
Programme Areas
A. Advancing the role of youth and actively involving them in the protection of the environment and the promotion of economic and social development
Basis for action
2. It is imperative that youth from all parts of the world participate actively in all relevant levels of decision-making processes because it affects their lives today and has implications for their futures. In addition to their intellectual contribution and their ability to mobilize support, they bring unique perspectives that need to be taken into account.
3. Numerous actions and recommendations within the international community have been proposed to ensure that youth are provided a secure and healthy future, including an environment of quality, improved standards of living and access to education and employment. These issues need to be addressed in development planning.
Objectives
4. Each country should, in consultation with its youth communities, establish a process to promote dialogue between the youth community and Government at all levels and to establish mechanisms that permit youth access to information and provide them with the opportunity to present their perspectives on government decisions, including the implementation of Agenda 21.
5. Each country, by the year 2000, should ensure that more than 50 per cent of its youth, gender balanced, are enrolled in or have access to appropriate secondary education or equivalent educational or vocational training programmes by increasing participation and access rates on an annual basis.
6. Each country should undertake initiatives aimed at reducing current levels of youth unemployment, particularly where they are disproportionately high in comparison to the overall unemployment rate.
7. Each country and the United Nations should support the promotion and creation of mechanisms to involve youth representation in all United Nations processes in order to influence those processes.
8. Each country should combat human rights abuses against young people, particularly young women and girls, and should consider providing all youth with legal protection, skills, opportunities and the support necessary for them to fulfil their personal, economic and social aspirations and potentials.
Απάντησε μου, λοιπόν, καλέ μου αναγνώστη, στα ακόλουθα ερωτήματα μου:
Πόσο συνεπής είναι αυτή η Ατζέντα με τον εαυτό της και πόσο δίκαιη εξαρχής;
Μήπως κατάλαβες τώρα γιατί ποτέ δεν σου μιλάει κανένας γι' αυτήν; Γιατί η κάθε παράγραφος αρχίζει με τις λέξεις: "Κάθε χώρα", άρα... δεν αφορά στον Τρίτο Κόσμο, αλλά στον ΚΟΣΜΟ!
Ποιον κατοχυρώνει ένα τέτοιο έγγραφο, τα παιδιά και την νεολαία ή τα αφεντικά; Γιατί δεν απαγορεύει την παιδική εργασία, το μόνο που κάνει είναι να φορτώνει στη νεολαία της ευθύνες προστασίας του περιβάλλοντος, λες και είναι αυτά που κατέχουν εργοστάσια και παραγωγικές μονάδες. Κατά τα άλλα, τους υποχρεώνει να εκπαιδευτούν σύμφωνα με την Ατζέντα 21.
Είδατε πουθενά στο 'κάθε χώρα' να μειώνεται η ανεργία των νέων; Το αντίθετο, όπως και στην Ελλάδα έτσι και παγκοσμίως, οι νέοι 'είναι το πρόβλημα' και το θύμα προς εκμετάλλευση.
Δεν νομίζω να έχει γραφτεί πιο ύπουλο κείμενο, να έχει φτιαχτεί πιο σατανικό προσχέδιο από αυτό που ονομάζεται Ατζέντα 21, και γι' αυτό λίγο λίγο θα σας το παρουσιάζουμε. Ήδη μπορείτε να δείτε κάποια κεφάλαια που έχουμε 'μεταφράσει', παίρνοντας αφορμή διάφορα γεγονότα στην πατρίδα μας αλλά και παγκοσμίως. Πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα το ολοκληρώσουμε την παρουσίαση και των 400 σελίδων και θα πούμε και πως ΗΔΗ εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο. Στόχος μας να μην μείνει ούτε ένας Έλληνας που να μην έχει μάθει γι' αυτήν και να μην έχει κατανοήσει ότι Ό,ΤΙ μας συμβαίνει δεν έτυχε, αλλά πέτυχε!
Προς το παρόν, καμάρωσε τι ακριβώς θέλουν να νομιμοποιήσουν στη Βολιβία, με την ανοχή και πλέρια υποκρισία του ΟΗΕ και που σύντομα ετοιμάζουν και στη χώρα σου.
allnewz.weebly.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.