• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

    Βρέθηκε το ναυάγιο του πειρατή Μαυρογένη! Στοιχεία-τροφή στο μυστήριο του χαμένου θησαυρού [εικόνες]

    Αρχαιολόγοι εντόπισαν το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου, τη ναυαρχίδα του κουρσάρικου στόλου του πειρατή Μαυρογένη, απ 'όπου ανέσυραν μοναδικά ευρήματα, μεταξύ των οποίων και ένα βαρύτιμο σπαθί που πιθανότατα ανήκε στον ίδιο τον περιβόητο πειρατή.
    Ένα από τα σπουδαιότερα θαλάσσια ευρήματα, σύμφωνα με το national geographic, που ανασύρθηκε από τους αρχαιολόγους ανοιχτά των ακτών της Βόρειας Καρολίνα, έφερε στο φως στοιχεία που δίνουν τροφή στη μυθολογία του κρυμμένου θησαυρού. Τα μοναδικά αυτά ευρήματα του διαβόητου πειρατικού «Queen Anne’s Revenge», όπως χαλκάδες για σκλάβους, λαβές, μπουκάλια, πιάτα και ένα πολύτιμο σπαθί που εικάζεται ότι ανήκε στον διαβόητο πειρατή, πραγματικά είναι εντυπωσιακά.
    Ήταν το 1718 όταν το πειρατικό απέκλεισε το λιμάνι της πόλης Charleston, ενώ λίγο μετά θα εξόκειλε στα ρηχά. Ο Εντουαρντ Τιτς (όπως ήταν το πραγματικό όνομα του πειρατή Μαυρογένη) γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1680 σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία ήταν ιδιαίτερα ικανός στη μάχη και πολύ τρομακτικός στην όψη, με μαρτυρίες να αναφέρουν ότι όταν πολεμούσε έμοιαζε «σαν τον διάβολο». Η μεγάλη αμοιβή που συνόδευε την επικήρυξη του, οδήγησε πολλούς έμπειρους ναυτικούς να κυνηγήσουν το πλήρωμα του.
    Να σημειωθεί, βέβαια, ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει ταυτοποιηθεί από τους αρχαιολόγους ότι πρόκειται πράγματι για το ναυάγιο του «Queen Anne’s Revenge», ενώ ούτε ουγκιά χρυσού δεν έχει βρεθεί πάνω ή γύρω από το πλοίο. Όσο για τον ίδιο τον Μαυρογένη, στην ανάκρισή του πριν πεθάνει για το πού είχε καταχωνιάσει τα κουρσάρικα πλούτη του, περιορίστηκε να δηλώσει: «Μόνο εγώ και ο διάολος ξέρουμε»…
     Δείτε τα μοναδικά ευρήματα του Πειρατικού του Μαυρογένη...
    Δείτε περισσότερες εικόνες εδώ http://www.koolnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ