• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

    Βρέθηκε το μυστικό του θανάτου της "Παγωμένης παρθένας"

    Σε εξετάσεις υποβάλλουν συνεχώς οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ την "Παγωμένη Παρθένα" ή αλλιώς τη μούμια (μία από τις πιο καλά συντηρημένες στον κόσμο) που ανήκε στη φυλή των Ίνκας.
    Τα μυστικά του θανάτου κατάφεραν οι ειδικοί να αποκαλύψουν με γονιδιακή (DNA) ανάλυση που έκαναν στα μαλλιά της και τι έδειξε;
    Πως υψηλά ποσοστά κόκας και αλκοόλ προκάλεσαν τον θάνατο της που τοποθετείτε πριν από… 500 χρόνια.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, στο 13χρονο κορίτσι που ονομάστηκε Παγωμένη Παρθένα, αρκετούς μήνες πριν δοθεί προς θυσία, την ανάγκασαν σε καθημερινή υπερβολική δόση αλκοόλ και φύλλων κόκας.

    Το κορίτσι, το μεγαλύτερο από τα τρία, βρέθηκε το 1999 καθισμένο σταυροπόδι, με το κεφάλι πεσμένο μπροστά και τα χέρια να ακουμπούν επάνω στα γόνατα.

    Πιστεύεται ότι θυσιάστηκαν σε μια τελετή που ονομάζεται καπακόκα, ένα τελετουργικό που χρησιμοποιούνταν ευρέως για να σπείρουν το φόβο και να βοηθήσουν στον έλεγχο της ταχέως αναπτυσσόμενης αυτοκρατορίας των Ινκα.

    Η μουμιοποίηση έγινε από το συνδυασμό των ουσιών που της έδιναν, του υψόμετρου και της χαμηλής θερμοκρασίας, στις Ανδεις όπου την εγκατέλειψαν.



    briefingnews

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ