• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

    Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Βρέθηκαν χειροβομβίδες και αντιαρματικά σε φουσκωτό στη Χίο

    Δύο Έλληνες και δύο Κούρδοι συνελήφθησαν σε φουσκωτό στη Χίο. Μετέφεραν αντιαρματικά. Έρευνες σε σπίτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο. Ακολούθησαν προσαγωγές
    Συλλήψεις με άρωμα τρομοκρατίας στο θαλάσσιο χώρο, μεταξύ Χίου και Τουρκίας, όπου τα ξημερώματα εντοπίστηκε από το λιμενικό, φουσκωτό σκάφος με όπλα, μεταξύ των οποίων και αντιαρματικά.
    Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τις πρωινές ώρες, σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής ακτοφυλακής, που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Χίου, εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσών, ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων και το προσέγγισε για έλεγχο.
    Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο, που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.
     
    Το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι επιβάινοντες, δύο Έλληνες και οι δύο Τούρκοι υπήκοοι (Κούρδοι), συνελήφθησαν. Όπως έγινε γνωστό, το ταχύπλοο είχε προορισμό την Τουρκία.
    Αργά το απόγευμα έγιναν άλλες δυο συλλήψεις στο λιμάνι της Χίου. Πρόκειται για δύο άτομα που κινούνταν ύποπτα στο λιμάνι και επέβαιναν σε αυτοκίνητο, με αθηναϊκές πινακίδες.
    Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 14 προσαγωγές Κούρδων, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, για τους οποίους δεν έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής στην συγκεκριμένη υπόθεση και πιθανότατα θα αφεθούν ελεύθεροι.
    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο νέοι συλληφθέντες στη Χίο, είναι Έλληνες και συνελήφθησαν κοντά στο Λιμεναρχείο, όπου κρατούνται οι άλλοι τέσσερις. Από την προανάκριση που ακολούθησε, φέρεται να είναι συνεργάτες των τεσσάρων και είχαν μεταβεί στο νησί και με αυτοκίνητο, το οποίο έφερε αθηναϊκές πινακίδες, προκειμένου να ελέγχουν το χώρο για την ασφαλή μεταφορά του οπλισμού στην Τουρκία.
    Μετά την πρώτη εξέταση των συλληφθέντων, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια, που σχετίζονται με τους συλληφθέντες στην Αθήνα (Εξάρχεια), τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο. Στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια στεγάζεται μια επιτροπή αλληλεγγύης για Κούρδους κρατούμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί προσαγωγές από το σημείο.
    Ποιοι είναι οι συλληφθέντες
    Ο ένας από τους Έλληνες, ο οποίος είναι 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ, για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.
    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, αλλά και ο ένας Έλληνας συνεργάτης τους.
    Εκτιμάται ότι ο οπλισμός και τα εκρηκτικά προορίζονταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία.
    Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ