• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

    Πούτιν: Υπέγραψε για την προστασία των ορφανών παιδιών

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε την ομοσπονδιακή νομοθεσία που ακοσκοπεί στην προστασία ορφανών παιδιών και παιδιών που έμειναν χωρίς γονική μέριμνα, αναφέρει το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.
    Η ομοσπονδιακή νομοθεσία εισάγει την απαγόρευση της υιοθέτησης των παιδιών από πρόσωπα ίδιου φύλου που τελούν γάμου.
    Το μέτρο αυτό αποσκοπεί να εγγυηθεί για τα παιδιά αρμονική και πλήρη αγωγή σε θετές οικογένειες και προστασία της ψυχολογίας και της συνείδησής τους από τυχόν ανάρμοστη επιρροή, δηλαδή από τεχνητή επιβολή ανώμαλης σεξουαλικής συμπεριφοράς, να μην  εμφανιστούν τύψεις συνείδησης, ψυχολογικές αναταραχές και κατάσταση στρες, που κατά τη γνώμη των ψυχολόγων αισθάνονται τα παιδιά που ανατρέφονται από γονείς του ίδιου φύλου.

    Προβλέπεται αύξηση του επιδόματος για πολίτες που υιοθετούν παιδιά που χρήζουν ειδικής προστασίας, μέχρι 100 χιλιάδες ρούβλια εφάπαξ κατά την παράδοση του παιδιού στην οικογένεια σε περίπτωση που πρόκειται για υιοθέτηση του παιδιού με ειδικές ανάγκες, παιδιού ηλικίας άνω των 7 ετών, καθώς και παιδιών που είναι αδέρφια. Την παρούσα στιγμή το ποσό του εφάπαξ επιδόματος κατά την παράδοση του παιδιού στην οικογένεια αποτελεί περίπου 13 χιλιάδες ρούβλια.

    Με σκοπό την απλοποίηση της διαδικασίας παράδοσης των παιδιών για υιοθέτηση από τον κατάλογο με τους λόγους που αποκλείουν το δικαίωμα υιοθέτησης για κάποιους πολίτες, αφαιρέθηκε η προϋπόθεση ως προς την κατοικία. Καθορίζονται προϋποθέσεις για την κατάσταση υγείας του πιθανού κηδεμόνα και των προσώπων που διαμένουν μαζί του.

    Στην ομοσπονδιακή νομοθεσία διευκρινίζονται διατάξεις που αφορούν στην ιατρική περίθαλψη ορφανών παιδιών και παιδιών που έμειναν χωρίς γονική μέριμνα, καθώς και το δικαίωμά τους για υψηλής τεχνολογίας ιατρική βοήθεια και θεραπεία στο εξωτερικό.

    Εκσυγχρονίζεται η διαδικασία διαμόρφωσης της κρατικής βάσης δεδομένων για τα παιδιά χωρίς γονική μέριμνα, όπου ειδικότερα θα προστεθούν δεδομένα για τους πιθανούς κηδεμόνες. Η βάση αυτή θα επιτρέψει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες κηδεμονίας ή και υιοθέτησης για τους πολίτες που ήδη έχουν επιτυχή πρακτική εμπειρία ανατροφής ορφανών παιδιών.


    http://www.briefingnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ