• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

    Στην Πειραιώς τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής στην Ελλάδα

    Όπως όλα δείχνουν, τα ελληνικά υποκαταστήματα των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής (CPB) περνούν στην Τράπεζα Πειραιώς.


    Η Τράπεζα Πειραιώς επελέγη για να αγοράσει τις δραστηριότητες της Τράπεζας Κύπρου και της Cyprus Popular Bank (Λαϊκής) στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές κοντά στην διαδικασία τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
    Αναμένεται η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία έχει αποσταλεί ο σχετικός φάκελος, προκειμένου να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.
    "Η Τράπεζα Πειραιώς πιθανόν είναι ο αγοραστής των δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα", δήλωσε τραπεζίτης κοντά στην διαδικασία, ενώ και δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε ότι η Πειραιώς θα αποκτήσει τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν ακόμη γίνει ακόμα.
    Ωστόσο το Χρηματιστήριο προεξόφλησε νωρίτερα μια τέτοια εξέλιξη καθώς η άνοδος στη Μετοχή της Πειραιάς είχε φθάσει το 22%.
    H συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 3.00 το μεσημέρι.
    Όπως δημοσιεύει το "Έθνος", στόχος των ελληνικών αρχών αλλά και αίτημα της ΟΤΕ είναι η απρόσκοπτη επανέναρξη των τραπεζικών λειτουργιών των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών.
    Έτσι την Τρίτη αναμένεται να ανοίξουν κανονικά οι τραπεζικές εργασίες και να καταβληθούν οι μισθοδοσίες και οι συντάξεις όσων είχαν λογαριασμούς συνδεδεμένους με την Κύπρου και την πρώην Marfin. Η Ελληνική Τράπεζα μετά από απαίτηση των βασικών της μετόχων θα μείνει αυτόνομη.
    Η συμφωνία για την εξαγορά των κυπριακών τραπεζών (πλην της Ελληνικής) ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από το γραφείο του κύπριου προέδρου Ν. Αναστασιάδη και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
    Με δίκτυο περίπου 300 καταστημάτων, οι κυπριακές τράπεζες ελέγχουν συνολικά το 8% των καταθέσεων και το 10% των δανείων στην ελληνική αγορά.
    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν εξαιρέσει από την έκτακτη εισφορά τις καταθέσεις στα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα.
    Στόχος είναι όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το δίκτυο των κυπριακών υποκαταστημάτων να λειτουργήσει κανονικά την Τρίτη στην Ελλάδα, με διασφαλισμένες τις καταθέσεις ανεξάρτητα από το ύψος τους.
    Να σημειωθεί ότι το συνδυασμένο ενεργητικό της Τράπεζας Κύπρου και της CPB (Λαϊκής) στην Ελλάδα ανέρχεται στα 22 δισ. ευρώ ή 1,2 φορές το ΑΕΠ της Κύπρου που ανέρχεται στα 18 δισ. ευρώ περίπου.



    http://news247.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ