• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

    Γιατί οι Ρώσοι έχουν κάμερες στα αυτοκίνητά τους; (ΒΙΝΤΕΟ)


    Πώς εξηγούνται τόσα βίντεο της έκρηξης;
    Τα αναρίθμητα βίντεο από την έκρηξη στο Τσελιάμπινσκ έκαναν τον κόσμο να αναρωτιέται γιατί τόσοι πολλοί Ρώσοι φαίνεται να έχουν κάμερες στα ταμπλό τους. Το Slate απάντησε σ’ αυτό το ερώτημα ως εξής:
    Οι Ρώσοι φοβούνται τη διαφθορά στην αστυνομία.
    Το κραυγαλέο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών οδηγεί τους φτωχούς σε όλο και πιο περίτεχνες απάτες. Οι οδηγοί αυτοκινήτων, που είναι οι προτιμώμενοι στόχοι απάτης, εγκαθιστούν κάμερες στα οχήματά τους για να προστατευτούν.
    Οι Ρώσοι έχουν κάμερες στα αυτοκίνητά τους εδώ και χρόνια. Η καταγραφή συνομιλίας με την αστυνομία είναι νόμιμη και η πρακτική αυτή γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Ενώ η εγκατάσταση της κάμερας είναι νόμιμη, οι ηχογραφήσεις δεν μπορούν πάντα να χρησιμοποιηθούν ως κύριο αποδεικτικό στοιχείο, γιατί το βίντεο μπορεί να είναι αλλοιωμένο.
    Όταν δύο αυτοκίνητα εμπλακούν σε ατύχημα στη Ρωσία, η υπόθεση μπορεί να διευθετηθεί φιλικά μεταξύ των οδηγών, εφόσον συμφωνούν σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος και η ζημιά δεν υπερβαίνει τα 25.000 ρούβλια, ή περίπου 600 ευρώ. Από κει και πέρα είναι υποχρεωτική η παρουσία της αστυνομίας.
    Όμως κάποιοι από τους λιγότερο προσεκτικούς οδηγούς δωροδοκούν τους αστυνομικούς για να πάρουν το μέρος τους. Αν το αυτοκίνητο του αδικημένου είναι εξοπλισμένο με κάμερα, μπορεί να αποδείξει τις συνθήκες του ατυχήματος και να διεκδικήσει αποζημίωση.
    Στην παρακάτω περίπτωση, το θύμα σταματάει πίσω από ένα αυτοκίνητο σε ένα στοπ ή σε ένα φανάρι. Ο μπροστινός τότε κάνοντας όπισθεν χτυπάει το θύμα και μετά ζητάει λεφτά για αποζημίωση. (Το περιστατικό συνέβη στο Τορόντο του Καναδά).
    Σε όλες τις απάτες τα περισσότερα θύματα, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αποδέχονται τον εκβιασμό και το ποσό εξαρτάται από την ικανότητα του απατεώνα. Η Διεθνής Διαφάνεια, μια ΜΚΟ που καταπολεμά τη διαφθορά, συμβουλεύει όσους δεν έχουν αυτοκίνητα με εξοπλισμό να καταγράφουν τη συνομιλία με τη βοήθεια ενός κινητού τηλεφώνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο απατεώνας τρέπεται σε φυγή. 





    lifo.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ