• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

    Σαμαράς για Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα παίρνει περισσότερα χρήματα

    Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα λάβει και η τροπολογία που προβλέπει αναθεώρηση των ποσών (Vid)


    Ικανοποιημένος για τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για τα έτη 2014-2020, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός.
    Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η Ελλάδα παίρνει περισσότερα χρήματα, απ' όσα προέβλεπε η αρχική πρόταση.
    "Μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις επετεύχθη συμφωνία. Η Ελλάδα παίρνει σε πρώτη φάση πάνω από 14,5 δισ. ευρώ. Θα πάρει άλλο 1,8 δισ. ευρώ σύντομα και 2 δισ. ευρώ που προβλέπεται να δοθούν μετά το τέλος του 2016, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της συμφωνίας" σημείωσε ο πρωθυπουργός.
    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πάρει 16,3 δισ. ευρώ άμεσα και άλλα δύο 2 δισ. αργότερα, συνολικά 18,3 δισ. ευρώ.
    Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι "τελικά θα δοθούν στη χώρα μας πολλά περισσότερα από όσα της είχαν διατεθεί αρχικά την ώρα που το συνολικό μέγεθος των κονδυλίων μειώνεται. Το αποτέλεσμα ήταν να πετύχει η Ελλάδα τη μεγαλύτερη αύξηση, σε σχέση με την αρχική πρόταση.
    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η διαπραγμάτευση πήγε καλά και η Ελλάδα κέρδισε όσα περισσότερα μπορούσε.
    "Διαπραγματευτικά θεωρώ ότι κάναμε το καλύτερο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχε αρχικά προτείνει να δοθούν 11,2 δισ. ευρώ. Εμείς κάναμε τις συμμαχίες μας, δώσαμε έγκαιρα τις μάχες μας και με την επιμονή μας δίνεται ένα κονδύλιο ειδικό για την ανεργία των νέων της Ευρώπης. Ένα μέρος του θα απορροφηθεί από την Ελλάδα".
    Τέλος ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι το σημαντικότερο είναι ότι πέρασε τροπολογία που προβλέπει να αναθεωρηθούν τα ποσά για την Ελλάδα, λόγω της τελευταίας κρίσης.
    "Τα ποσά που πήραμε, βασίστηκαν σε στοιχεία προ κρίσης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αναθεώρησης. Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρχει ευελιξία στην απορρόφηση των πόρων" κατέληξε ο πρωθυπουργός.








     http://news247.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ